Délmagyar logó

2016. 09. 28. szerda - Vencel 9°C | 22°C

Templomfelújítást, krakkói utazást támogat a kormány

Csongrád megye - A migrációs válságban derekasan helytállt röszkei Páduai Szent Antal templom felújítását 1,5 millió forinttal támogatja a kormány.
A mindszenti templom javítására 5 millió forintot ad, a Gál Ferenc Főiskola pedagógiai karának tornatermére pedig 3,3 millió forintot. Ezekkel együtt 75 millió forint támogatást kap a Szeged–Csanádi Egyházmegye a kormánytól. A pénzből 31 kisebb településen plébániákat, templomokat renoválnak, közösségi programokat szerveznek – jelentette be tegnapi szegedi sajtótájékoztatóján Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi kapcsolatokért felelős államtitkára.

A kormány egy-egy busznyi fiatal eljutását is támogatja országszerte plébániánként a krakkói ifjúsági világtalálkozóra. Kiss-Rigó László megyés püspök elmondta, az egyházmegye közel 100 millió forintos támogatást kapott a dóm helyreállítására. Mégpedig olyan feladatokra, amelyek nem szerepeltek a tavaly lezárult uniós projektben. Hozzátette, az egyházmegye saját forrásaiból 10 millió forinttal járult hozzá a szovátai nővérek közösségi épületének kialakításához. Ugyancsak Erdélyben, Zeteváralján pedig templomépítést segített. A két fejlesztést a magyar kormány is támogatta.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Április 5-én élesednek a fix traffipaxok - Itt kameráznak Csongrád megyében

Április 5-én élesednek a fix traffipaxok - Itt kameráznak Csongrád megyében
Ezek az új kamerák a sebességmérés mellett forgalomszámlálásra és többféle szabályszegés… Tovább olvasom