Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 04. péntek - Rozália

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > Több termékért is érdemes Szerbiába menni

Több termékért is érdemes Szerbiába menni

Szeged - Három ország hipermarketjeiben néztük meg néhány vegyi áru és élelmiszer árát. Amíg Szabadkára több termék miatt is érdemes átmenni, addig Arad nem túl vonzó a nagybevásárlásra.

Kiss Gábor Gergely - 2008.07.31. 01:00
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Nyugat-európai színvonal és felszereltség fogadott minket a Szabadka felé vezető úton a Mega Market bevásárlóközpontban. Ásványvizet, mosóport, dinnyét és egyéb zöldséget mindenképp itt érdemes vásárolni, ha az embernek errefelé akad dolga – állapítottuk meg, amikor különböző vegyi áruk és élelmiszerek árát hasonlítottuk össze a szegedivel.

– A húson kívül minden olcsóbb itt – jelentette ki Kereczkey Miklós. A bajai férfi állítása szerint már több százszor járt a Megában. Sör, egyéb szeszes ital és zöldség-gyümölcs nélkül soha nem tér haza: csomagtartója most is több tíz liter keserű nedűt rejtett. A hipermarket vezetője szerint egyébként nem jellemző, hogy magyarok élelmiszert visznek innen haza. Bár sok hazánkfia fordul meg náluk, de leginkább a söröket és a műszaki cikkeket keresik. Erős a kínálat kolbászfélékből, fagyasztott tengeri herkentyűkből és édességekből. Az ember csak azt sajnálhatja, hogy előbbieket nem engedik be az Unió területére. A hipermarketbe települt Fidelinka szabadkai kenyérgyár illatos és ropogós pékáruit azonban vétek lenne kihagyni.

A bajai Kereczkey Miklós sör- és zöldség-gyümölcs nélkül soha nem tért haza a szabadkai Megából. Fotó: Miskolczi Róbert
A bajai Kereczkey Miklós sör- és zöldség-gyümölcs nélkül soha nem tért
haza a szabadkai Megából. Fotó: Miskolczi Róbert

Aradon a francia Carrefour egy plázába települt be, amelynek parkolójában szegediekkel találkoztunk. István Dánielék szerint egy-két napra semmiképp – de egy hónapra előre igenis érdemes itt vásárolni. Mi azonban a szegedi Cora áraihoz képest nem találtunk nagy árkülönbséget. Békacombtól a tintahalkarikán át az exkluzív italokig itt is minden kapható, de kizárólag az élelmiszerek kedvéért nem tanácsos átruccanni a 167 ezer lakosú romániai városba. A budapesti Pólus Centerhez hasonló plázában azonban érdemes elidőzni néhány órát.

Érdekes és egyben szerencse: a szegedi Corában többek között pont azok a termékek az olcsóbbak – hús, tojás és sajt –, amelyeket sem Romániából, sem Szerbiából nem hozhatnánk át a határon.

Tilos a romlandó

Az Unió területére egy jogszabály miatt harmadik országból, így Szerbiából is tilos minden romlandó élelmiszert – hús, tejtermék, tojás – behozni. Románia felől szintén tilos a romlandó áru behozatala. Ha a magyar vámosok ilyet találnak, el kell venniük az élelmiszereket. A többi termék behozatala szabad a határokon – a kereskedelmi mennyiség nagysága alatt.

Bárhol megállná a helyét Európában az aradi pláza. Fotó: Miskolczi Róbert
Bárhol megállná a helyét Európában az aradi pláza.
Fotó: Miskolczi Róbert

Taxi és parkolás

A szegedi viszonyokhoz képest Aradon a taxi ára, míg Szabadkán a parkolás díja döbbentett meg minket olcsóságával. A romániai városban forintba átszámítva a taxik kiállási és viteldíja kilométerenként egyaránt 91 forint. A legtöbb szegedi taxi társaság kiállási díja 350-, viteldíja pedig 250 forint. Szabadkán egy órás parkolásért a belvárosban, zónától függően 52-68 forintot kell fizetni. Szegeden a parkírozás díja ugyanennyi időtartamra 310 forint. Egy új román lej hatvanöt, egy szerb dinár három forintot ér. Az átlagkereset 2007-ben Magyarországon 180 ezer, Romániában 103 ezer, Szerbiában 105 ezer forint volt.

Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

123 következő >> végére >>> 26 hozzászólás
Moderálásra küldöm 26. ismerősöd 2008.08.01. 15:19

NULLA tudomásom szerint nincs útleveled.

Moderálásra küldöm 25. Nulla 2008.08.01. 13:54

Rendszeresen járok Szabadkára, de itt nem arról van szó, hogy ki mikor járt ott.

Moderálásra küldöm 24. Éljen szerbia! 2008.08.01. 13:25

NULLA ! te egy nagy nulla vagy, fogadni mernék hogy 20-éve, nem voltál SZABADKÁN.

Moderálásra küldöm 23. Nulla 2008.08.01. 10:45

Ha Szegeden körbejárunk, 5 km-es körzetben mindenhez olcsóbban jutunk hozzá. Na sziasztok. Különben engem is sok minden megdöbbent, nem kell sem Aradra menni (taxizni), sem Szabadkára (parkolni).

Moderálásra küldöm 22. Nulla 2008.08.01. 10:40

Én olvastam a cikket, de azért nem fogok Szerbiába menni, mert az ottani hipermarketek olcsóbbak. Fenntartom: ez a cikk így simlis, negtévesztő, a szándékot nem látom, most akkor rohanjunk Szabadkára vásárolni, vagy keressük meg itthon a legolcsóbb helyeket?

Moderálásra küldöm 21. léccike 0 2008.07.31. 22:46

nulla, nem figyeltél, nem piaci árakat vetett össze e déem, hanem három hipermarketben árusított termékeket. máskor figyelj jobban. léccike

Moderálásra küldöm 20. SP 2008.07.31. 22:07

Szia! 19. hozzászólás rizses csoki 2008.07.31 21:36
125 forint Szabatkán az Olasz piacon .

Köszi az infot. Ez egy 10dkg tábla csoki? Sajna ismerösöm sincs aki kijár, és én sem mehetek, de a cserepesen, kirakodón felbukkannak árusok majd becserkészek párat. A csokinak sok jó tulajdonsága van pl: szívvédö is.

Moderálásra küldöm 19. rizses csoki 2008.07.31. 21:36

125 forint Szabatkán az Olasz piacon .

Moderálásra küldöm 18. SP 2008.07.31. 20:49

Mennyi most a rizses csoki, mert az a kedvencem, hol érdemes itt most csokit venni. Persze legálisan, mert a perzekutor is olvasatja a fórumot.

Moderálásra küldöm 17. rizses csoki 2008.07.31. 16:56

Teljesen igazadvan abba amit írsz 16-os, olcsobak és kedvesek.


26 hozzászólás123 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...