Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Tojásra vadásztak az óvodások

Kistelek - Kisteleken már járt a nyuszi: a Hétszínvirág óvodába járó kisgyerekek tegnap délelőtt keresték is mindenhol. A Szivárvány csoportosok egészen Ópusztaszerig buszoztak, hogy megtalálják a húsvét hírnökét: egy tanyán és a mellette lévő erdőben is lelkesen keresték.
– A nyuszinyom kerek – adta meg az alapinformációt Bence, majd társai egymás szavába vágva mesélték: hasonlít a medvéére, csak nagyobb (mert neki van a legnagyobb lába). A kicsik mindkettőből szép számmal látni véltek az erdőben, találkozni viszont egyik állattal sem sikerült nekik. A kis társaság mégis lelkesen tért vissza a sétából, vödreik tele voltak piros tojásokkal.

A Szivárvány csoportosok egészen Ópusztaszerig buszoztak, hogy megtalálják a húsvét hírnökét. Fotó: Frank Yvette
A Szivárvány csoportosok egészen Ópusztaszerig buszoztak, hogy megtalálják a húsvét hírnökét.
Fotó: Frank Yvette

– A fűbe dugta ezeket a nyuszi – mutatta diadalittasan egy kislány. „Most meg lehet enni?" – kérdezték többen, ám az óvó nénik azt javasolták mindenkinek: inkább vigyék haza és mutassák meg szüleiknek. Többen gondoltak a tanyán élő „igazi" állatokra is: a ketrecben szimatoló nyulaknak füvet hoztak, a csirkéknek pedig tyúkhúrt. A bárányokat a tojásvadászat előtt megetették.

– Amíg odavoltatok, itt is járt a nyuszi – árulta el Csíkosné Frányó Mónika tagintézményvezető, majd a virágzó almafákhoz vezette a gyerekeket, amelyek tövében ott lapult mindenkinek egy-egy apró csomag. „Mennyit dolgozhatott szegény nyuszi!" – állapították meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az SZKT tavaszi szüneti és húsvéti menetrend változása

Az Szegedi Közlekedési Kft. a húsvéti ünnepek és az iskolai tavaszi szünet alatt az alábbi menetrend szerint közlekedteti járatait: Tovább olvasom