Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Tököljön, túrázzon és vigyázzon az orrára!

Csongrád megye – Sosztakovics zsenijét nézheti meg a Belvárosi Moziban. Előtte látogasson ki a Füvészkertbe, készüljön ott Halloweenre – programajánló a hétvégére.
Koncert és tánc az IH-ban
Szeged, Ifjúsági Ház, október 25., péntek
18.00:
„Csak a zene" – Depresszió-turné. Fellépők: Sunset, Csakazértis, Junkies, Depresszió.
október 26., szombat
10.00:
Yalla: II. Szegedi Országos Hastáncverseny.


Világzene
Szentes, Hangversenyközpont, október 25., péntek
19.00:
Jeszenszky István: Kék Ég – Gyógyír koncert a szív szent teréből.

Újra Met – Az orr
Szeged, Belvárosi Mozi, október 26., szombat
18.55:
Sosztakovics: Az orr címmel a Met új produkcióját láthatják. Műsoridő: körülbelül 2 és fél óra. Vezényel: Pavel Szmelkov.
A kóbor orr és a szerencsétlenül járt hivatalnok különös esetét feldolgozó Sosztakovics-műben az orrtulajdonos tisztviselőt a lengyel származású, Brazíliában született bariton, Paulo Szot alakítja, aki 2008-ban a Broadwayn debütált, és ezért az alakításáért rögtön megkapta a legjobb musicalszínésznek járó Tony-díjat. Rendőrfelügyelőként Andrej Popov lép színpadra, aki 2007 óta a szentpétervári Mariinszkij Színház tagja. A címszerepet Alexander Lewis ausztrál tenor alakítja, aki a James Levine zeneigazgató által létrehozott, fiataloknak szóló operaprogramban évekig dolgozhatott a legnagyobb művészekkel, s ezzel „útlevelet szerzett" a világ többi neves operaházába.


Őszi Kulturális Fesztiválon

Október 25., péntek

Art Hotel Szeged Galéria
17.00:
Ember és változásai a stíluskommunikáció tükrében. Átváltozások – Ale Ildikó festőművész kiállítása és művészeti projektje.
Millenniumi Kávéház
20.00:
Dudás-tamburás zenés utazás a Balkánon.
REÖK-Palota
19.00:
A Kalungu Ütőegyüttes koncertje.
SZTE Sportközpont, Labdás tornaterem
12.00:
Bocsa-rendezvény (parasport).
SZTE ZMK Fricsay Ferenc Hangversenyterem
19.00:
Az SZTE ZMK Vonós Kamarazenekarának őszi hangversenye.
Zero Art Cafe
20.00:
Lénárd Róbert: Blám – a Genéziusz Színház előadásában.

Október 26., szombat
Millenniumi Klub
18.30:
A ...Még mindig... című képzőművészeti kiállítás megnyitója.
Millenniumi Kávéház
19.00:
Tari Dorottya, Szűcs Bálint és Szűcs Szilárd koncertje.
SZTE Sportközpont, Labdás tornaterem
9.00:
Szent-Györgyi Albert Mix Röplabda Torna.
9.00: Nyitott sportpálya (falmászás, jóga, airsoft, triál, kispályás labdarúgás, streetball, teniszezés, fitnesz).
Zero Art Café
20.00:
Delegáció Akusztik-koncert.

Október 27., vasárnap
Fogadalmi Templom
18.00:
Vasárnap esti dicséret.

Tök jó nap a Füvészkertben
SZTE Füvészkert, Szeged, Lövölde u. 42
.
10-től 19 óráig ezen a napon minden a tökről szól!
A Füvészkertbe kilátogatók az őszi és halloweeni dekorációhoz illő tökfigurákat faraghatnak, tökös mécseseket, ajtó- és ablakdíszeket készíthetnek. A faragáshoz tökök a helyszínen is vásárolhatók. Tökkiállításon bemutatjuk a tökök meghökkentő sokféleségét, és hogy mi mindenre használható a tökök nagy méretű, kemény héjúkabaktermése. A vállalkozó kedvűeket játékra is invitáljuk: a felnőttek a Tök Ki Mit Tud!-on, a tökmagok az ügyességi játékokban bizonyíthatják rátermettségüket! A gasztronómia iránt érdeklődők tökös ételeket, kemencében sült tököt és egyéb növényi ínyencségeket kóstolhatnak! Kíváncsian várjuk kedvenc, családi tökös ételek receptjeit akár kóstolóval együtt! Lesz dísztök szépségverseny, amelyre különleges formájú, színű, alakú tökökkel lehet nevezni a helyszínen. A tökmagbörzén bárki bemutathatja és elcserélheti különleges megjelenésű vagy éppen érdekes ízű tökfajtájának magjait. Ezen a napon tök jó kedvezményt is adunk: a dísztökkel érkezők kedvezményt kapnak, minden különböző formájú, típusú dísztök 100 forint értékben beleszámít a belépőjegyárba.

A Maros-szög templomai – gyalogos teljesítménytúra
Újszeged, Vörösmarty Általános Iskola, október 26., szombat
7.30:
Az ősz pompás színeit felvonultató távok teljesítése remek lehetőség családoknak, baráti társaságoknak, a természet szerelmeseinek egy sportos szombati túrázásra, amelyen a szintidők teljesítése is kiemelt jelentőségű. Ezek meghatározásánál a rendezők figyelembe vették a túra útvonalán érintett települések frissítőállomásain eltöltendő, a kultúrának, például a Szegedi Szimfonikus Zenekar rézfúvósainak is szentelt pihenőidőket. Az útvonal: Újszeged–a Tisza folyó bal oldali töltése–Tiszasziget–Újszentiván–Szőreg–Újszeged. Távok/szintidők: kis táv – 12 kilométer/3 óra, nagy táv – 22 kilométer/5,5 óra. Nevezés: a túra napján 7.30 és 9.00 óra között a túraközpontban. Rendező: Szegedi Sport és Fürdők Kft. A részletes program a www.szegedsport.hu honlapon található.

Tájházi Kincskereső
Szeged, Napsugaras Tájház, október 26., szombat
10.00:
Az Őszi kézműves-foglalkozás második felvonására várják a családokat Az ősz kincsei címmel. A foglalkozáson a gyerekekkel termésbábokat és díszeket készítenek makkból, gesztenyéből, dióból, mogyoróból, levelekből, csipkebogyóból és más őszi termésekből. A foglalkozás ára: 300 forint/fő.

A reformáció tiszteletére
Szentes, Evangélikus Templom, október 27., vasárnap
18.00:
A reformáció tiszteletére rendezett hangversenyen közreműködik a Kiss Bálint Református Általános Iskola tanári kórusa és a Szent Anna-templom szkólája.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itt a hatodik receptfüzetünk!

Folytatódik a sorozatunk! Kedden az újságárusoknál ott lesz a hatodik részt! Keresse korábbi receptfüzeteinket ügyfélszolgálati irodáinkban! Tovább olvasom