Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Továbbjutott a szegedi Radnóti diákcsapata az uniós vetélkedőben

A Versenyben a jogokért elnevezésű uniós megmérettetést a Polgárok Európai Éve alkalmából írták ki.
A Versenyben a jogokért nemzetközi középiskolai vetélkedősorozatot magyar, horvát, lengyel, szlovák és szlovén 15-17 éves korosztályú diákok számára írták ki a Polgárok Európai Éve alkalmából.

A szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium diákjai, Dantesz Dóra, Hegedűs Dalma, Jánosi Ágnes, Miskolczi Zsanett és Vágvölgyi Ákos ebben a megméterretésben jutottak túl az első fordulón. Az összetett, az Európai Unióval kapcsolatos ismeretekre alapuló megmérettetés három fordulóból áll. A versenyzők feladata az első fordulóban egy teszt kitöltése volt angol nyelven, továbbá egy esszé írása magyar nyelven az Európai Unió és Szeged kapcsolatáról.

A Polgárok Európai Éve vetélkedősorozatról

A Radnóti gimnázium tanulói kiemelkedő teljesítménnyel kerültek a második fordulóba, ami után az országos döntő, valamint a verseny nemzetközi szakasza vár rájuk. Nincs egyszerű dolguk, mert a mostani feladatsor eléggé sok részből áll: riportok, cikkek írása, kisfilm készítése és tesztsor megoldása. A pályázat fődíja azonban igen motiváló: egy ötnapos kirándulás Brüsszelbe a csapattagoknak és felkészítő tanáruknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy(i) Írók Klubja: ez mindig is bennünk volt, csak most jött elő

Azt mondják a szegedi Nagy(i) Írók Klubjának tagjai, aki ilyen későn kezdett írni, abban mindig is benne volt a mesélni vágyás, de valamiért csak most jött elő. Tovább olvasom