Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

Továbbra sem ismeri el vétkességét az ittas sofőr

Szeged - Május elején egy ittas, 19 éves fiatal a Nivájával belerohant egy négy gyermekkel utazó család Zafirájába Újszegeden. A balesetet okozó még mindig nem ismeri el vétkességét, a család pedig csak fizet és fizet.
Mint arról beszámoltunk, a harmincas éveiben járó szegedi üzletvezető, Gyula, a párja, Margit és négy velük élő gyermekük ült a Zafirában, éppen hazafelé tartottak az erdélyi kirándulásból, amikor Újszegeden, a Temesvári körút és a Bérkert utca sarkán autójukba rohant egy Lada Niva. Ennek 19 éves sofőrje, mint utóbb kiderült, ittas volt. Szerencsére mindenki megúszta kisebb sérülésekkel, köszönhetően annak is, hogy a család a szabályokat betartva közlekedett.

Idáig tartanak általában a balesetekről szóló beszámolók, pedig az ilyen eseteknek sokszor még hosszú az utóéletük.

Ezúttal is. A vétkes nivás, aki kis híján tönkretett egy nagycsaládot, a mai napig nem ismerte el felelősségét, amivel igen nehéz helyzetbe hozta anyagilag a családot. A családfő szerint hiába korrekt és segítőkész a rendőrség, a biztosító nem fizet addig, amíg nem jelentik a káresetet. Ezt a tulajdonos, a fiatalember édesapja a mai napig nem tette meg. A biztosítótársaság levelére írt válaszában leszögezte, nem írja alá a káreseménylapot az ügy jogerős lezárásáig, ami akár évekig is eltarthat.

Ahogy az a képen is látszik, a két jármű totálkárosra tört, de mindenki megúszta kisebb sérülésekkel a karambolt.
Ahogy az a képen is látszik, a két jármű totálkárosra tört, de mindenki megúszta kisebb sérülésekkel a karambolt. Fotó: Frank Yvette

Ez a család anyagi megrendülését okozza. A nem olcsó Zafirát a családanya a gyermekek (összesen hatan vannak) kényelme és biztonsága érdekében választotta, vállalva a vele járó költségeket. A biztosítótársaság felértékelte az autót, a valós értékének 3/4-ét fogja a családnak kifizetni, ami azt jelenti, hogy se autójuk, se pénzük nem lesz hasonló újra.

És természetesen a hitelt is fizetniük kell, amíg a biztosítótársaság nem igazolja számukra, hogy az autó totálkáros. Plusz a hitel lezárását követően is nekik kell fizetniük a kamatot addig, amíg a biztosítótársaság nem utalja a pénzt a banknak. Ez alapesetben a jegybanki kamat kétszerese, ami sajnos úgyszintén a család kára.

A családapa elmondása szerint bár az anyagi vonzatok is megrendítőek, ennél fontosabb a gyerekeknek okozott trauma. Ezért döbbenti meg a fiatalember és édesapja magatartása.
Igazol a rendőrség

Azokban az esetekben, amikor a rendőrség szabálysértési eljárást folytat, és ez elhúzódik, kérésre „kisegíti" egy igazolással a vétlen félt. Azt igazolják, hogy ellene nem folyik eljárás. Ezt a biztosítók általában elfogadják, és fizetnek.

Olvasóink írták

163 hozzászólás
 • 163. patronn 2008. augusztus 11. 19:21
  „A beton anyádra kellene...


  Valami új hír?”
 • 162. :) 2008. július 14. 23:55
  „Beton?”
 • 161. sziszko2 2008. július 07. 19:31
  „Én csak is a családot ért promléma megoldására vagyok kíváncsi, nem szeretem amikor idióta emberek kiforgatják az ember szavait és mocskolódnak.
  Hülyékkel nem érdemes vitázni mert lesülyedsz a szintjükre, nekem meg ez jött le.
  Éppen ezért ez az utolsó hozzászólásom a témához, aztán marjátok meg idiótázzátok egymást kedvetekre, akár engem is, úgy sem érdekel.
  Jó társalgást és adjatok aranyérmet a bűnösnek.”
 • 160. Joci321 2008. július 07. 08:24
  „Szerintem a petőfi-telepi rájött, hogy hülyékkel, elvakultakkal beszélget.
  Amit szabad Zsuzsikának, nem szabad a niváskának!

  Nekem ez jött le.”
 • 159. patronn 2008. július 04. 08:41
  „HEHE...

  Erre már nem nincs válasz. Személyesen kiállni a véllemény mellett? Ahhoz bátorság, gerinc kell!”
 • 158. sziszko2 2008. július 02. 15:43
  „Ja mellesleg annyit, hogy hamarabb kiderül ki vagy a Petőfi telepi név mögött mint sejtenéd, az még nem jutott eszedbe, hogy túl sok információt árulsz el.:)
  Az, hogy én kivagyok azt pedig mindenki tudhatja aki ismeri vagy így vagy úgy K. Zsuzsit:))))))))))))))))))))))))))
  Sőt mondok neked valamit kedves Petőfi telepi, te is ismersz csak erőltesd meg magad, mert én is tudom, hogy te ki vagy, de nem lövöm le a játékodat!”
 • 157. sziszko2 2008. július 02. 15:05
  „Én meg egyenesen azt mondom, hogy nem béna hanem idióta!
  Azt gondolod Petőfi telepi, hogy csak a Zsuzsi unokatestvérét hívhatják Szilvinek, nagyon nagyot tévedtél!!!!!!
  Igen, most sem szimpatikus? Sokan vagytok így?
  Nem is ismeritek, vagy talán saját sérelmeid vannak vele kapcsolatban, csak nem a volt férje vagy, vagy annak a barátnője, vagy az aki irigy volt mert jól élt a családja? Hisztis? Mi az, hogy hisztis? Ennyi erővel minden nő hisztis, de nem csak a nők a férfiak is.
  Kívülről mondjátok, hogy idióta, de nem akarjátok látni azt, hogy rengeteg jó is van benne, csak annyira van baj vele mint bármelyikünkkel!
  Mariann99, nagyon jól látod, nem róla kellene ennek szólnia, csak tudod van aki személyesen nem merte és nem meri felvállalni, hogy megmondja a véleményét és ezért pocskondiázza, fogadok egy olyan emberről van szó aki meg a szemébe vigyorog!
  Gusztustalan ahogy arra élvez, hogy most jól megmondja neki, és még olvasni te tud a Petőfi telepi.”
 • 156. mariann99 2008. július 01. 16:47
  „Nem ismerem egyikőtöket sem, de te, petőfi telepi, aki K.ZS.-t támadod, nagyon szánalmas vagy. Az állítólagos unokatestvér (mert ez sem derül ki) semmi olyat sem írt, hogy részegen vitte volna haza a részeg férjét, csak azt, hogy hajnalban haza vitte a részeg férjét, hogy a férj ne részegen vezessen. Ez bűn??? Szerintem nem.

  És a lényeg!!! Nem értem miért K.Zs.-t kezdi itt ki akárki is. Ez a fórum véletlenül sem róla kell hogy szóljon. Nem volt szereplője a balesetnek, nem okozott kárt senkinek sem!!! Itt nem ő a bűnös!!!
  És még valami, ha én ittasan vezetnék, attól még elítélhetem az ittas vezetést. Mint ahogy sokan teszik!!!

  petőfi telepi, ne haragudj, hogy ezt írom, de te egy béna vagy, a fától nem látod az erdőt!”
 • 155. petőfi telepi 2008. július 01. 07:39
  „Kedves Sziszko2!

  Szép dolog, hogy véded az unokatestvéredet, de nem csak gyerekkoromból nem szimpatikus, hanem most sem, de vagyunk így ezzel páran akik ismerjük ezt a hisztis petőfi -telepi hentes dinasztiát.
  Ítéljük el a nívás újszegedi újgazdag fiút az ittas vezetésért, és emeljük hősi magasságokba K.Zs.-t aki szintén ittasan vezetett (jogsi bevonva, pénzbírság). Mellesleg a maszek hentesüzlet, nyaraló, emeletes ház, 1500-s lada birtoklása mellett az áldozat családja az 1980-as években éppen olyan "újgazdagnak" számított mint ma az újszegedi család.

  Bűnösnek, és gerinctelennek tartom a nívást tettéért, viselkedéséért. Elítélek mindenkit aki ittasan vezet. Aki másnak kárt okoz és nem téríti meg.

  Mariann99! Más már megelőzött mondanivalómmal.”
 • 154. egy olvasó 2008. június 30. 19:55
  „mariann van egy mondás: más szemében a szálkát, sajátjában a gerendát...
  jobb lenne ha elgondolkoznál ezen
  a másikat az hogy az ittas férjét vitte haza maga is ittasan az felmenti? az ilyen akkor ne beszéljen elítélően az ittas vezetésről.”
 • 153. mariann99 2008. június 28. 22:12
  „petőfi telepi!

  Sejtettem, hogy nem sok igazság van a szavaid mögött. Szánalmas, ostoba ember lehetsz.”
 • 152. :) 2008. június 28. 16:22
  „Rajtatok már csak a beton segíthet. Sok beton.”
 • 151. sziszko2 2008. június 27. 20:47
  „Kedves Petőfi telepi!

  Gyerekkorod óta ismered?
  Inkább az lenne a megfelelő, hogy gyerekkorodban ismerted, azóta már sok idő el telt és azért mert gyerekkorodban nem volt szimpatikus, nem kéne ilyen meggyőzően nyilatkozni arról amiről fogalmad sincs.
  Ugyanis a lentebb említett K. Zsuzsa teljes mértékben elítélte az ittas vezetést eddig is, éppen ezért volt képes arra is, hogy a volt férjét inkább hajnalban haza fuvarozza egy egy italozós éjszaka után, csak azért, hogy ne üljön autóba részegen.
  De te nagyon okos lehetsz, végül is bárkire lehet mondani bármit, azt hiszed, hogy azért mert benyögöd, hogy petőfitelep akkor már ismered?
  Ha ismernéd őket akkor tisztába lennél azzal, hogy éppen elég gondal súlytotta már őket eddig is az élet és nem kellene beléjük rúgni még rágalmakkal is!”
 • 150. petőfi telepi 2008. június 27. 15:46
  „144! Ismerem gyerekkorom óta.
  Nem menti fel! Csak érdekes, hogy valaki 19 éves srácot elítél azért amit ő is elkövet 31 évesen. Igaz nála nem ment senki át a kereszteződésen, tudod ezen múlik egy tragédia...”
 • 149. Egy szomorú anyuka 2008. június 27. 00:01
  „Kedves Érdeklődők.
  Sajnos a gyerekek még mindig emlegetik a balesetet, rémálmok gyötrik őket. A roncs autót is mindennap látniuk kell, mert amíg az ügy le nem zárul (a vétkes nem ismeri el tettét) és a biztosító nem fizet a bank felé, addig nem tudom eladni.
  A nyaralásról annyit írnék, hogy volt egy tervünk amit már tavaly megbeszéltünk a gyerekekkel. Erre az útra spóroltunk és készültünk nagyon. Sokmindenről lemondtunk, hogy el tudjunk menni. Erről az útról a nívás jóvoltából le kellett mondanunk, mert a félretett pénzünk elment az autó hazaszállítására és a különböző nem tervezett kiadásokra amit okozott nekünk a balesettel.
  Szerencsére azért vannak rendes emberek és nem fognak itthon ülni egész nyáron a gyerekek. Kisebb kirándulásokra elmennek.

  Én nem kérek sokat, csak annyit, hogy a gyerekekre legyen tekintettel a vétkes és írja alá a papírt a biztosítónál!!!!”
 • 148. nagymami 2008. június 26. 18:44
  „Aranyos Margitkám!

  Remélem a gyerekeik tudnak azért majd menni nyaralni a nyáron.Minden jót kívánok maguknak és kívánom, hogy mielöbb térüljön meg a káruk.”
 • 147. kinga5 2008. június 26. 18:39
  „Remélem a nivás vezetője jó sok évig jogsi nélkül marad.Majd talán ebből megtanulja, hogy soha többé ne csináljon ilyet.De szerintem a következő lépése az lesz, hogy jogsi nélkül fogja vezetni az új kocsiát.Mert ő mindent megtehet?”
 • 146. Nellike 2008. június 26. 18:33
  „Sajnálom a családot, hogy itt a nyár és még mindig nem tudták rendezni a kárt a vétkes vezetővel.Ha hibázik valaki legalább a kárt térítse meg és vállalja a felelősséget a tetteiért.”
 • 145. CID 2008. június 26. 08:41
  „patronn : "Az autóval kapcsolatos szavaid......" magad, s hozzátartozóid nevében, remélem ritkán hagyatkozol a megérzéseidre :)”
 • 144. patronn 2008. június 25. 23:29
  „cid!

  Aki autóval megy el érettségi hétfője előtt vedelni, mert az anyja embernek nem nevelte, az gyilkosjelölt.

  Az autóval kapcsolatos szavaid pedig szokásos apuci jól csalt adót és semmit nem jelent a pénz hangulatot áraszt...

  petőfi telepi

  Meglepne, ha te tudnád, hogy ki van a nick nevek mögött...

  Amúgy pedig a gyilkosságot felmenti, hogy már ölt más is az elmúlt százezer évben?”
163 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged szecessziós drágaságai

Szeged - Borsos áron kínálják eladásra vagy bérlésre Szegeden a Szent István tér sarkán felújított Móricz-ház lakásait, üzleteit és irodáit. Az egyedülálló homlokzat és gyönyörű környezet megéri az árát – állítja a beruházó képviselője. Tovább olvasom