Délmagyar logó

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -11°C | 0°C Még több cikk.

Újabb részletek: kihűlés okozta a Dorozsmán talált meztelen férfi halálát

A legújabb fejlemények szerint öngyilkossági kísérlete után kihűlés okozta annak a 37 éves budapesti férfinak a halálát, akinek meztelen holttestére egy focista talált rá múlt héten Kiskundorozsmán. A férfi információink szerint február 9-én öngyilkossági szándékkal a Dunába ugrott. Úgy tudjuk, hogy autista vonásokkal bírt, halála előtt ellopták az asztaláról nemrég vásárolt okostelefonját. A lopás és személyes életterének megbolygatása vezethetett a tragédiához.
Információink szerint autista vonásokkal bírt B. Géza, akinek holttestét február 24-én este találta meg egy focista a kiskundorozsmai műfüves sportpálya melletti bozótosban. A helyszíni szemle elsődleges adatai alapján a férfit megölték.

A holttest megtalálásának napján mi is beszéltünk egy szemtanúval, aki látta az áldozatot. Azt mondta, hogy a meztelen holttest hason feküdt, csak egy cipő volt rajta, nem messze tőle volt a nadrágja, a torkát elvágták, a szíve alatt volt egy döfésnyom. Úgy hallotta, hogy halála előtt állítólag megerőszakolták. A Zsaru magazin értesülései szerint nem történt bűncselekmény: a 37 éves budapesti férfi halálát egy öngyilkossági kísérlet utáni kihűlés okozta.

Segétség telefonon
Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes, lelki elsősegély számot!

Úgy tudjuk, hogy a Semmelweis Egyetem Igazságügyi és Biztosítás-orvostani Intézetében kézbesítőként dolgozó B. Géza halála előtt pár nappal vásárolt magának egy nagy értékű okostelefont, amit az asztaláról ellopott valaki. Információink szerint a lopás és az a tény, hogy valaki megbolygatta személyes életterét, sarkallta arra, hogy véget vessen az életének. Tudomásunk szerint a telefonlopásról bejelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, ám a nyomozás eredményét nem akarta megvárni: február 9-én öngyilkossági szándékkal a Dunába vetette magát, de életösztönei akkor még erősebbek voltak, kiúszott a partra.

Értesüléseink szerint a férfi ezután busszal érkezett Szegedre. Úgy tudjuk, hogy azért ide, mert korábban részt vett a Napfényfürdő Aquapolis megnyitóján, és megtetszett neki a város. Két napot töltött a Hunguest Hotel Forrásban, majd egyet a Sport Hotelben. Ezután haláláig az utcán élt, majd Dorozsmára utazott ki, ahol végül rátaláltak. A holttest információink szerint már egy hete feküdt a focipálya mellett.

– A férfi nyakán felszíni vágott sérülés, a szívtájékon két késszúrás nyoma látszott. A holttesten talált további sérülések vonszolásra és bántalmazásra is utalhattak, keletkezésük okát a helyszínen nem lehetett egyértelműen megállapítani, ugyanakkor felvetették az idegenkezűség gyanúját. Vérnyom nem volt – mondta a Zsaru magazinnak Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivő. A holttest mellett sok buszjegyet, egy kést és egy benzines flakont találtak a rendőrök, akik ezután hatalmas mennyiségű adatot gyűjtöttek be. Fordulatot jelentett a nyomozásban, amikor kiderült: a kést és a benzines flakont B. Géza vásárolta.

Tudomásunk szerint a nyomozók Szeged összes bevásárlóközpontjának és benzinkútjának bekérték a kamerafelvételeit, és meg is találták rajta B. Gézát. A férfi a kést a Rókusi körúti Tescóban, a benzines flakont az Auchan melletti benzinkútnál vásárolta. Eközben a holttest boncolását a Szegedi Tudományegyetem két igazságügyi orvos szakértője elvégezte, akik kizárták az idegenkezűséget: a szívtájékon ejtett szúrás nem érte el a szívet, a férfi nyakát nem vágták el, csupán felszíni vágott seb volt rajta. Nem ezek a sérülések, hanem kihűlés okozta a halálát, az első ránézésre bántalmazásra utaló sérülések valójában a fagyás és a kiolvadás következményei. A szakértők megcáfolták azt is, hogy a férfit halála előtt megerőszakolták.

Ezek fényében valószínű, hogy a férfi öngyilkosságot próbált elkövetni. Feltehetőleg levetkőzött, de szúrhatta a talpát a fű, ezért visszavette a cipőjét, el akarta égetni a ruháit, majd megkísérelte elvágni a nyakát, de nem volt rá képes. Ezután kétszer szívtájékon szúrhatta magát, de ekkor sem ejtett halálos sebeket. Meztelenül azonban semmi nem védte meg a fagyoktól, amikor elájult vagy elaludt. Igazságügyi toxikológiai vizsgálat elemzi, hogy vérében volt-e fájdalomcsillapító, altató: ennek hetek múlva lehet eredménye.

– A nyomozás ettől függetlenül nem ért véget, a rendőrök vizsgálják azokat a verziókat is, amelyek az idegenkezűség gyanúját erősítenék. Addig nem zárjuk le az ügyet, amíg az összes verziót ki nem zárjuk – hangsúlyozta Szenti Szabolcs.

B. Géza ellopott mobiltelefonját azóta megtalálták a rendőrök. Információnk szerint egyik munkatársa volt a tolvaj, aki ellen lopás gyanúja miatt indult eljárás Budapesten.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gyanú szerint ölni akart a szegedi gyorsétteremnél késelő

Életellenes bűncselekménnyel gyanúsította meg a rendőrség azt a támadót, aki egy szegedi… Tovább olvasom