Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

UNESCO-mintaiskola lett a Hansági szakközép

Szeged - A szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakközépiskola újabb magas elismerést kapott. Ezúttal az UNESCO-tól.
Nemzetközi elismeréssel gazdagodott a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskola; idén adták át először Magyarországon az „UNESCO Asszociált Mintaiskola" címet, amelyet az oktatási intézmény az Eötvös Loránd Tudományegyetemen vehetett át. Keveiné Mészáros Erika, a szegedi iskola vezetője tegnap elmondta: számukra ez az elismerés bizonyítja, hogy a pedagógiai munkában jó irányba haladnak. A valamivel több mint négyszáz tanulóval dolgozó alapítványi iskola 1991-ben kezdte meg működését.

Az alapítók maguk is jeles vendéglős szakemberek. A cél az volt, hogy többirányú szakképesítéssel, idegennyelv-ismerettel rendelkező, a vendéglátás és idegenforgalom területén korszerű szaktudással bíró fiatalokat képezzenek.

Az asszociált iskolák programját 1953-ban hozták létre azzal a céllal, hogy speciális és kísérleti módszerek révén hatékonyabbá tegyék az ifjúságnak az UNESCO szellemében történő nevelését. Ma 172 ország, mintegy 7500 intézménye vesz részt az asszociált iskolák nemzetközi hálózatában. Hazánkban harminchárom tagja van a rendszernek, köztük a szegedi Ságvári- és Radnóti-gimnázium is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autópályák találkozása

Szeged - A jövő hét keddi, magyar–román együttes kormányülésen döntés születhet arról, mikor,… Tovább olvasom