Délmagyar logó

2017. 07. 29. szombat - Márta, Flóra 19°C | 30°C Még több cikk.

Visszajár a virágtolvaj a klinikakertbe

Szeged - Tegnap éjszaka ellopták az intézeti kertünkből a virágokat - - írta Facebook-oldalán Boldogkői Zsolt intézetvezető professzor.
–  Tavaly hagymástul vitték, ma leszaggatták őket. Korábban Németországban éltem. Ott olyan kertészetek voltak, ahol bárki bemehetett, vághatott virágot, és a bejáratnál hagyott becsületkasszába bedobta a pénzt. Nemhogy nem lopták el a kasszát, hanem nyereségesen működött a vállalkozás – írta tegnap Facebook-oldalán Boldogkői Zsolt intézetvezető professzor, ugyanis az Orvosi Biológiai Intézet kertjéből ellopták a virágokat. Lapunk kérésére megmutatta, honnan vitték el az épp virágzó jácintokat. Úgy véli, talán a húsvéti asztal dísze lesz valahol.
 
Boldogkői Zsolt munkatársaival megmutatta, honnan szakította le a tolvaj a jácintokat. Fotó: Karnok Csaba
Boldogkői Zsolt munkatársaival megmutatta, honnan szakította le a tolvaj a jácintokat. Fotó: Karnok Csaba

– A több százezer forint értékű virághagymát két évvel ezelőtt nyertük egy pályázaton, de nemcsak a szép kertünk híres, hanem az is, hogy madárbarát munkahely vagyunk. A táblát, amit ezért kaptunk, nem mertük kitenni, nehogy azt is elvigyék – mesélte lapunknak Tombácz Dóra adjunktus, aki azt is elmondta, hogy a virágokat DNS-alakban ültették el, de az egyik szálát már elvitték. Hozzátette: a madarakat szerencsére még nem bántották.

A klinika dolgozói közösen gondozzák a kis kertet. Gyomlálják, öntözik, karbantartják. Már amikor van mit.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szökésben a prostiklán feje

Szökésben a prostiklán feje
Információink szerint vasárnap este Csehországba indult az a férfi, akit a francia ügyészek a Szegeden működő prostiklán vezetőjének tartanak. Tovább olvasom