Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

X-Faktor: Maradt helyén a kő

Múlt heti nyertes párbaja után ismét ott kellett állnia a műsor végén Stone-nak a színpadon. Ezúttal Fehér Zoltán volt az ellenfele, akit a mentorok 3:1 arányban a szegedi énekes mellett voksolva hazaküldtek. Stone meglepődött: párbajdalát búcsúnak szánta az X-Faktorban.
„És mégis ott marad helyén a kő" – zárta szombat esti produkcióját Stone. A P-Box Vágtass velem című slágerének utolsó mondatánál találóbban nem is lehetne jellemezni az X-Faktor végeredményét. Előző heti szereplése után, amikor párbajoznia kellett, a szegedi énekes elhatározta, hogy legerősebb számát veszi elő, ezért ezúttal ezt énekelte. Osztatlan sikert aratott vele: minden mentor csak dicsérni tudta. Malek Miklós azt emelte ki, hogy Stone eredeti karakter, aki nem akarja megjátszani magát. – Meglátjuk, meddig gurul a kő – tette hozzá. Nagy Feró csak annyit mondott neki: visszahozta a rock becsületét. Geszti Péternek és Keresztes Ildikónak a hitelesség tetszett és az erő.

Stone, az eredeti karakter.
Stone, az eredeti karakter.

Soha nem kapott még ennyire pozitív kritikát a mentoroktól, ennek ellenére Stone-nak ismét ott kellett állnia a műsor végén, a legkevesebb szavazatot kapó énekesek egyikeként. Fehér Zoltánnal párbajozott, színpadra lépése előtt pedig csak annyit mondott: „nem vagyok ideges." Balázs Fecó Érints meg című számát választotta – mint utóbb elmondta, búcsúdalnak szánta.
- Ezzel a dallal köszöntem el az X-Faktortól, hiszen biztos voltam benne, hogy kiesek – mesélte Stone. - Elbúcsúztam, megköszönve azt a sok törődést, amit ebben a műsorban kaptam. Azt gondolom, így is kell kiesni: megcsinálni a legjobb produkciót és nem akarni több lenni, mint ami vagyok.
A mentorokat azonban megfogta produkcióival. Nagy Feró kijelentette: teljesítményével olyan jó volt, mint még soha. Malek Miklós szerint hiteles volt a szegedi énekes és szíve volt. – Nem tudom, kell-e ennél több az előadóművészetben – tette hozzá. Egyedül Geszti Péter voksolt ellene – saját mentoráltja védelmében. Ő úgy fogalmazott: Fehér Zoltánban több szín van és előrébb jár az éneklésben. Keresztes Ildikó természetesen saját mentoráltjára voksolt, így Stone három szavazattal tovább jutott.
Úgy tűnt, a döntés után Stone meghatódott. Ő azt mondja, az este megváltoztatta.

- A párbajdalom során annyira nyugodt voltam a színpadon, mint még soha. Ott álltam őszintén, teljesen átadtam magam a dalnak. Azért az érzésért, ami közben elragadott, azért a pillanatért volt érdemes ezt az egész versenyt csinálni. Úgy érzem, feljebb léptem egy szinttel, ráadásul rengeteget tanultam önmagamról is azzal kapcsolatban, hogy mire vagyok képes.

Stone a szombat estét megerősítésnek érzi, hogy helye van a mezőnyben.
Stone a szombat estét megerősítésnek érzi, hogy helye van a mezőnyben.

A műsor után Geszti Péter azt mondta: Stone meglepően jól teljesített, így volt igazság abban, hogy a mentorok elgondolkodtak azon, helye van még a műsorban. – A 3:1 viszont nem reális Zolival szemben – védte meg kiesett versenyzőjét. Keresztes Ildikó, Stone mentora pedig úgy fogalmazott: az 52 éves énekes párbajdalában mutatta meg először, hogy mi van benne: az őszinte, sallangmentes előadásmódot. – Remélem, hogy a következő dalait ebből építi majd fel.

Stone a szombat estét megerősítésnek érzi, hogy helye van a mezőnyben és örül neki, hogy nem kellett búcsúznia a versenytől. Azzal pedig nem foglalkozik, hogy az elmúlt két adásból kiderült: nincs erős szavazóbázisa.
- Ha valakinek nincs pénze, hogy sms-eket küldjön, csak gondoljon rám. Nekem már ez is sokat jelent.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. tol 2012. november 13. 07:27
  „biztosan rengeteget változott az idök során a Stone - no, nem egy hét alatt -, én az új Stone-t ismerem. Hajrá!”
 • 33. Pandora 2012. november 12. 20:56
  „31. 80sFan 2012.11.12. 16:19

  a rosszindulatúak már kifogytak a sztorikból :)”
 • 32. tol 2012. november 12. 16:24
  „rendkivül komoly gond van a magyar ének-zene oktatással, ez nem vitás. Csak halgass végig manapság egy csendes nyári estét ballagáskor, midön az érettségizett diákok szerenádot adnak volt tanáraiknak. Lehangoló !!”
 • 31. 80sFan 2012. november 12. 16:19
  „Érdekes, a múlt héthez képest hogy megnőtt a népszerűsége, most alig van itt olyan, aki rosszat mondana róla. Egy hét alatt megváltozott a személyisége?”
 • 30. IVY 2012. november 12. 15:25
  „Nézzétek a Röpülj páva-t! Ott vannak tehetségek, nem ezekben a tingli-tangli SMS vadász "műsorokban"!”
 • 29. MW2012 2012. november 12. 14:01
  „Még 10-15 év és Kőből tehetséges kezdő lesz. Kitartás...”
 • 28. Fri 2012. november 12. 12:08
  „Nincs itt baj a magyar énekkultúrában, van sok jó énekes. A baj a befogadókészséggel van. Ha nem hallgatnák az emberek az értéktelent, nem terjedne el ! Hiába akarnak értéket képviselnei egyes előadók, ha nincs rá bfogadókészség.
  Z. Krisztián egyértelműen más névvel már nem lenne itt. Szegéynségi bizonyítvány, hogy ennyien szavaznak rá - bár lehet,hoyg csak a család ? - ki tudja ? - Értékesebb hangok, emberek esnek ki. Stone a maganemében jó, nem kell bántani. De egyértelműen az egész mezőny fölött áll Oláh Gergő ! Remélem megmarad az emberek szeretete irányába, hisz ő maga a zene ! közmunkás múlttal ! Őt valóban a nézők és nem a gazdag család támogatja ! ill. egy legenda tisztelői !”
 • 27. paris12 2012. november 12. 11:57
  „Az X-faktor című műsornak semmi köze a tehetségek felkutatásához, legalábbis itt Magyarországon. Vicc az egész.”
 • 26. queenmargareth1 2012. november 12. 11:10
  „23. nobody13 2012.11.12. 09:11 ez így nem igaz, igenis van zene Magyarországon, igenis igényes zenék, igenis nagy mondanivalóval és igenis több, mint 20 éve top-on vannak!
  Emberek, nem a Tv akárhányat kellene nézni, hanem kissé nyitottabban a világra megtalálni a rejtett kincseket! Én megtaláltam őket és azokat hallgatom. Imitátorok mindig is idegesítettek.
  Miért ne állhatnának össze felnőttként?Egyetemista korukban?Vagy már a középiskolában???A Queen, honnan indult? A Quimby honnan indult?
  Rutkairól szóló cikket rajtam kívül egy ember olvasta!!!Hallottátok már énekelni?Tudjátok miből áll a Budapest Bár? És ezek az ismertek közé tartoznak!”
 • 25. gyukolac 2012. november 12. 09:42
  „Stone sokkal jobb, mint az a Zámbó poronty. A sok "cserépedény" Jimmy fan dobálja a hamis hanú Krisztiánra a sok sms-t. Ezek olyanok mint a maszopos szavazók... tökmindegy ki a vezérjelölt, csak a másikra ne!”
 • 24. tol 2012. november 12. 09:36
  „nobody13 polgártársal értek egyet - azzal a megszoritással, hogy már évtizedekkel elöbb kezdett az éneklési kultura romlani. A sokat istenitett Kodály-módszer az idiota szolmizálással teljesen agyoncsapta a magyar népdalok és egyebek tanulását, tanítását.”
 • 23. nobody13 2012. november 12. 09:11
  „A baj az, hogy Magyarországon nincs az éneklésnek olyan kultusza, mint pl. Amerikában. Ott már gyerekkorban kiderül, pl. templomi kórusban, nem egy nagy nevű legenda kóristaként kezdte, onnan emelkedett szólistává, azután sztárrá. Pl. Whitney Houston... Itt mi van? Valaki felnőttként "kitalálja", hogy ő bizony énekes. Az sem segít, hogy mindenáron a blues-stílt akarják majmolni, gyakorlatilag a magyar kortárs pop is amerikai koppincs blues, max. technósítva. Ebben az országban a nyolcvanas évek dereka óta nincs ZENE. Kizárólag hallgathatatlan zajhalmaz. Nem véletlen, hogy a tehetségesek is a régi magyar számokkal tudnak előre jutni, a nekik írtak, rájuk kényszerítettek gyakran köszönőviszonyban sincsenek az adott énekes stílusával, saját vonalával.”
 • 22. Pandora 2012. november 12. 08:27
  „az éneket értékeljük, ne azt hogy honnan jött vagy mit csinált ezelőtt.
  Stone kifejezetten jó produkciókat nyújtott szombaton.

  néha kifejezetten szórakoztató, amikor egyes kommentelők saját magukkal keverednek ellentmondásba :D”
 • 21. Juhi 2012. november 11. 21:47
  „Az idei X-Faktorban nem a legjobban énekest keresik, hanem a legtehetségtelenebb előadókat!!!!!! Idáig minden szériáját láttam, de ez a legrosszabb évad. Tiszta tré az egész. Javasolnám az amerikai X-faktort a mentoroknak, hogy ott milyen előadok vannak! Tanulhatnának belőle!!!!!!!”
 • 20. Zotya100 2012. november 11. 21:40
  „Stone szánalmas.....”
 • 19. hasasmacska 2012. november 11. 20:39
  „Nem szoktam linkelgetni semmilyen videót, de aki egy IGAZI énekes tehetséget akar hallani, az hallgassa meg az ausztrál "The Voice" egyik előadóját, utána hallgassa meg bármelyik magyar "tehetséget", és hasonlítsa össze a kettőt.
  http://www.youtube.com/watch?v=L-QdjnA2vtI
  Akinél nem jön a libabőr, azt csak sajnálni tudom.”
 • 18. pixelplus 2012. november 11. 20:05
  „én is azok közé tartozom akik nem értik mit keres stone a műsorban:( egy exhibicionista<moderálva> akinek van egy kellemes orgánuma, mint minden 5. felnőtt férfinek, de semmi több. a valóvilágba is ott volt a beszavazhatók között. mindegy neki mit csinál csak megmutathassa magát és dolgozni ne kelljen. gondolom 2 hónapja még azt se tudta, hogy van érzéke az énekléshez, ha épp egy táncversenyes műsor indult volna akko, most táncolna a fiú.
  persze, hogy búcsúdalnak szánta, ezt szerintem már ő se hiszi el.....”
 • 17. Szücsiii 2012. november 11. 15:58
  „13: Hidd el az sms-ek döntenek. A csatornának az az érdeke. h akik többet kapnak, azok menjenek tovább, hiszen azok által lesz jövő héten is sok sms, azaz sok bevétel. Más kérdés h ki miért kap sms-t a nézőktől.”
 • 16. almostevil 2012. november 11. 14:54
  „Zámbó nyer, ez tény, de nem a hangja miatt. Egy két kivétellel egy rakás kornyikáló szerencsétlen...”
 • 15. Iggy 2012. november 11. 14:07
  „Hiába jutott tovább, ha vége a műsornak, ugyanoda kerül, ahonnan elindult... Ugyan, ki venné meg a lemezeit? Legfeljebb többet kér(het) a haknikért...
  Emberek, van FÜLETEK? Fájdalmas őt hallgatni.”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálra gázoltak egy hajléktalant az M43-as autópályán

A helyszínen életét vesztette egy 43 éves hajléktalan férfi, akit egy német rendszámú… Tovább olvasom