Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

˝Zsebre vágta a trolivezető a tárcámat˝

Szeged - Okirattal visszaélés miatt tett feljelentést az az egyetemista, aki a trolin felejtette a tárcáját. A járművezető letagadta, hogy nála lenne, fenyegetés hatására dobta ki a pénztárcát a troliból.
– Hétfőn a 7-es trolin utaztam, és véletlenül a sporttáskám mellé tettem a tárcámat az irataimmal, bérletemmel, bankkártyámmal. Így amikor a Mars térnél leszálltam, az ott maradt az ülésen. Amint észrevettem, mi történt, kimentem a Bakay Nándor utcai végállomásra, ahol bent állt a jármű. Megkérdeztem a sofőrt, nem talált-e egy fekete pénztárcát. A negyven év körüli nő azt mondta, nem, senki nem adta le neki, és nem is járta végig a trolit, de nézzem meg nyugodtan – kezdte mesélni a harmadéves egyetemista, József. – Kerestem, nem találtam, mire a járművezető megkérdezte, volt-e benne pénz. Mondtam, hogy nem volt. Utána fennmaradtam a trolin, hogy a belvárosba menjek.

– Pár megállóval később két hölgy szállt fel, kérdezték, nem egy fekete pénztárcát keresek-e. Mert ők is azon a trolin utaztak, és határozottan állították, hogy a megtaláló a tárcát odaadta a sofőrnek. Megint megkérdeztem a vezetőt, akkor már azt mondta, leadták neki a tárcát, de nem tudja, hova tette. Akkor hangosan odaszóltam a segítőkész szemtanúknak, hogy rendőrséget kellene hívni. A Széchenyi téren mindhárman leszálltunk, felírtuk a troli számát. Erre a sofőr elkezdett turkálni a táskájában, és minő véletlen, előkerült a tárcám, amelyet egy laza mozdulattal az ablakból kidobott az úttestre. Panaszt tettem ellene az SZKT-nál, és feljelentettem rendőrségen.

Józsefhez végül visszakerült a tárcája – de nem a sofőrtől. Fotó: Dombai Tünde
Józsefhez végül visszakerült a tárcája – de nem a sofőrtől.
Fotó: Dombai Tünde

Kára nem keletkezett a fiatalembernek, hiszen mindene megkerült. Miért tett mégis feljelentést? – Ha a vezető visszaadja a tárcát, és elnézést kér, elfelejtem az egészet. Ehelyett az vágja zsebre, akinek az a dolga, hogy ha a becsületes megtaláló lead neki valamit, azt megőrizze? Remélem, én leszek az utolsó, akivel ezt megteheti! – fogalmazott József.

A megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata arról tájékoztatott: a Szegedi Rendőrkapitányság okirattal visszaélés vétsége miatt nyomoz. A Szegedi Közlekedési Kft. közölte: az eset kivizsgálása, a felelősségre vonás megtörtént, és a járművezetővel szemben megtették a szükséges intézkedéseket. A társaság nagy figyelmet fordít járművezetőinek utasokkal szemben tanúsított megfelelő viselkedésére, munkavégzésére, és az ilyen magatartást nem tartják elfogadhatónak. Azt, hogy mi a szükséges intézkedés, a cég nem árulta el. Más forrásból úgy tudjuk, a járművezetőt elbocsátották.

Olvasóink írták

102 hozzászólás
 • 102. Pandora 2013. október 24. 07:40
  „ez a média hatalma.
  az egyszerű emberből médiasztár. az, hogy negatív, most mellékes.

  Roland, a kulcsszó volt a "ha"
  mindegy, nem érdekes :)”
 • 101. Roland1000 2013. október 23. 20:28
  „Pandora! Elvesztette az állását, és már nem csak az utasok és a kollégák előtt kellett szégyenkezni amiatt, amit elkövetett, hanem már a fél ország előtt. Mit szeretnél még? Ez a sztori kezd szánalmas irányba menni. És kezd a szememben egyre szánalmasabb lenni a sértett...

  Pandora, a troli vezetője mit tett meg büntetlenül? Hát már ötször van büntetve ugyanazért... Nem gáz?”
 • 100. Roland1000 2013. október 23. 20:21
  „Pandora, ugorj neki újra a kommentjeimnek és értelmezd őket! Had ne írjam le újra, hogy mi a problémám ezzel az "egyesek sokszorosan bűnhődnek" sztorival. Olyan, mintha a kommentjeimből csak egy-egy mondatot értelmeztél volna...”
 • 99. Pandora 2013. október 23. 19:17
  „96. Roland1000 2013.10.23. 11:26

  értem mit mondasz, de kérdem én, ha az ember bármit megtehet büntetlenül, soha semmiért nem vállalva a felelősséget, nem ismerve olyan fogalmakat, hogy tisztesség, becsület akkor mi különbözteti meg az állatoktól?”
 • 98. macs 2013. október 23. 16:40
  „95. állatbarát3,
  igazad van, járja végig, de az út vége biztosan egy országos TV-ben volt?
  Roland1000,
  furcsa az élet, de nemrégen jártam úgy, hogy a kezembe nyomták a garázskulcsot, amit én automatikusan zsebre vágtam. Később valaki kérte tőlem. Nem értettem mit akar, nem is láttam kulcsot. Röpke félóra keresgélés és vitatkozás után, eszembe jutott, tényleg nálam van a kulcs. :-(”
 • 97. Roland1000 2013. október 23. 11:39
  „Kidobta az ablakon a pénztárcát, ezzel megtetézte a tisztességtelen lépést egy bunkósággal is, de ezt már azért tette, mert baromira kellemetlen és szégyenletes volt a számára a lebukás... Ember, egy gyarló ember, nem egy tömeggyilkos, akinek a tette ezt a nyavalygást indokolná. És vajon mit szeretne elérni a fiatalember? 5 év börtönt, vagy nyilvános megkövezést? Vagy a tv képernyőjén egy nyilvános bocsánatkérést? talán ha a nárcisztikus, önimádó kivagyiságából visszavenne a sértett, akkor abbahagyná végre a hadjáratát. Annak ellenére, hogy vele szemben tisztességtelenül és bunkó módon viselkedett a troli vezetője. Tudom, ezért most sokan fognak utálni, meg bűnpártolással vádolnak majd, de én akkor is így gondolom. A troli vezetője már megbűnhődött azzal, hogy ebben a munkahely nélküli világban elvesztette a megélhetést jelentő munkáját. És még akkor is megbűnhődött, ha magának köszönheti.

  És vállalom a népszerűtlenséget...;-)”
 • 96. Roland1000 2013. október 23. 11:26
  „Én meg nem értem ezt a fiatalembert. Ha velem történik ez, akkor megmondom a magamét a buszsofőrnek, és felhívom a figyelmét arra, hogy szégyellje a pofáját, de nem hinném, hogy rendőrségi ügyet tennék a nyakába, és még ki is rúgatnám. Mert ez lesz, vagy már van. Lehet, hogy családja van, és talán csak azért lett ilyen tisztességtelen, mert napi gondjai vannak.

  Értem én: tolvaj, és épp neki kéne visszaadni..., de ő az a kategória, akit ha elkapnak, akkor duplán bűnhődik. mert amíg a legtöbb embernek csak a rendőrségi eljárást kell egy ilyen esetben elviselnie, addig neki - pont azért, mert a beosztása miatt még nagyobb tisztesség várható el tőle, mint egy mezei melóstól - a munkahely elvesztésével is jár a tisztességtelen magatartás. Így hát, én nem venném el a betevőt ennek az embernek a családjától. Ennyi.

  Ez a fiatalember nem érzi, hogy kezd aránytalanul magas lenni az elkövetett bűnhöz képest a büntetés? Rendőrségi eljárás és büntetés + munkahely elvesztése + ország-világ előtti leleplezés és pellengérre állítás...

  Hát vannak gyilkosok, akik megússzák börtön nélkül... Tudom, ez őt nem menti, de akkor is!”
 • 95. állatbarát3 2013. október 23. 10:31
  „94. macs 2013.10.22. 15:00
  Lehet, hogy te látod jól, de véleményem szerint, ha nem vállalja az interjút, akkor azt is mondhatnák az emberek "na mi van, csak vádaskodni tud, az igazáért már nem mer kiállni?"
  Ezért szerintem járja végig az utat, amelyen elindult.”
 • 94. macs 2013. október 22. 15:00
  „Értem is meg nem is a fiatalembert. A tárcájában voltak az iratai, és ezeket elveszteni tragédia. Értem, hogy miután megtudta, hogy valaki megtalálta és leadta, de aki megkapta, az nem akart erről tudni, dühös lett. A végén visszakapta, ahogy visszakapta, ez még inkább feldühítette, ezért haragjában írt az újságnak. A bűn elnyerte büntetését, a hölgyet kirúgták.
  Ezek után, csak azt nem értem, miért kellett még a TV-ben is nyilatkoznia? Igazán elháríthatta volna az interjút.”
 • 93. Pandora 2013. október 22. 08:28
  „83. redergabi 2013.10.21. 16:00

  akár a Margitot olvasnám, <moderálva>.
  mitől lett ez a fiatalember celeb? attól, hogy elmesélt egy esetet, amikor is méltatlanul, szinte már gyalázatos módon bánt vele egy olyan ember, aki tulajdonképpen a köz szolgálatában áll? a troliból kidobja az előzetesen eltulajdonított pénztárcát az úttestre? még jó, hogy hozzá nem vágta a szerencsétlenhez!

  kár ezen pörögni már napok óta. a trolivezető nagyot hibázott, remélhetőleg olyan ember kerül a helyére, aki tud tisztességes magatartást tanúsítani az utasokkal szemben.”
 • 92. szilvásbukta 2013. október 22. 07:59
  „91. norber82t - Normális értékrenddel bíró ember pontosan tudja, hogy egy esetet mindig egy ember követ el, nem pedig a munkáltató, így "normális" ember nem általánosít a munkáltatóra.
  Aki meg igen, az bármilyen újságcikk alatt tudja rombolni a cég - illetve a járművezetők - jó hírnevét.
  (Ahogy ez rendszerint meg is történik béremelésről, szakszervezetről, menetrend-módosításról, közgyűlésről szóló cikkek alatt, amiben benne van az "SZ" a "K" és a "T" betű.)
  Szerintem ők a fizetett prókátorok.”
 • 91. norber82t 2013. október 22. 06:16
  „Tisztelt "redergabi"!

  A járművezetőnek azonnali(!) kötelessége URH készüléken bejelenteni, ha átadnak bármilyen tárgyat. Ezt a járművezető elmulasztotta, sőt a táskájába tette és letagadta az eseményt. A továbbiakat ismerjük...
  A járművezető magatartása megengedhetetlen, olyan melyet az MT azonnali hatályú felmondással szankcionál. Az éremnek valóban két oldala van. Én sem helyeslem a fiatalember celebségét. Az éremnek azonban abban az esetben is két oldala van, amikor azt mérlegeljük az ilyen magatartás mit tesz a munkáltató jó hírnevének!”
 • 90. szilvásbukta 2013. október 21. 22:43
  „89. Ferrer - Mivel is támogattam, és kicsodát? Tudsz te olvasni?”
 • 89. Ferrer 2013. október 21. 22:25
  „69. szilvásbukta
  Ugye tudod, hogy éppen egy bűnözőt támogatsz verbálisan? Bűnsegédletnek is elmehetne.”
 • 88. szilvásbukta 2013. október 21. 22:23
  „86. macs - Hagyd a fenébe ezt az álszent igazságosztó bandát! Tegnap én is megpróbáltam elmondani, hogy akárhogy is történt, az esetet kizárólag egy oldalról ismerjük, így nem fair (sőt!) ítéletet mondani. @csónakos meg szerintem tudatosan pörgeti az oldalt a folyamatos ellenvéleményezéssel. Ez a cikk semmiképpen nem ér 88 hozzászólást. Még akkor sem, ha ebből 60 butaság.”
 • 87. csonakos 2013. október 21. 18:18
  „86. macs 2013.10.21. 17:52
  Gondolom az időzőjelet láttad!”
 • 86. macs 2013. október 21. 17:52
  „84. csonakos,
  valamit nagyon félreértettél! Én egy dolgot kifogásoltam és kifogásolok most is, hogy az eset kapcsán sikerült egymás torkának esni és durván általánosítani. Nem gondolom, hogy más is eltulajdonította volna, csak azt mondom, a hölgy munkaköre ebben az esetben lényegtelen.”
 • 85. fattboy 2013. október 21. 16:57
  „Gratulálok!Ezek után a 100 járművezetőből 101 rúgja messzire a talált tárgyakat.A kedves média celeb elbeszélése is leginkább a Vlagyivosztoki Rádió jelentéséhez hasonlít!”
 • 84. csonakos 2013. október 21. 16:37
  „81. macs 2013.10.21. 14:53
  Mint becsületes megtalálók akik visszajuttatták jogos tulajdonosának az igazolványokat stb! "Miért gondolod, más is el akarta volna tulajdonítani a tárcát?" - ugye tudod föl se tételezem rólad - Nem ez a jellemző! Több ismerősöm járt már kisebb nagyobb dolgaival így és láss csodát a dolgok visszakerültek! Legutóbb egy elveszett - utcán kirántott buszbérlet - lelte meg a gazdáját a becsületes megtaláló révén! Pedig csak a neve volt a bérleten! Megkereste a telefontudakozónál - szerencséje volt - és fölhívta telefonon! Aztán a tulaj elment érte! Ilyenek is vannak csak ez nem hírértékű.”
 • 83. redergabi 2013. október 21. 16:00
  „Remélem a kedves egyetemista Józsefnek megérte a celebség:) Kívánom, hogy ennél nagyobb öröme soha ne legyen az életben ,mint hogy média celeb lett:)! Biztos nagyokat élvezett otthon, hogy meglett az el sem lopott pénztárcája, és sikerült egy ember, illetve család életét tönkretennie mert a sofőr állás nélküli lett!
  Azért én kíváncsi lennék a másik fél véleményére is! Mert az ugye elfelejtették megkérdezni! Pedig az éremnek mindig két oldala van..”
102 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diétásoknak csak bölcsődében jár az egész napos ellátás

Amíg bölcsődében még jár az egész napos étkeztetés a diétás gyerekeknek, óvodás kortól már csak ebédet kapnak az ételallergiások az oktatási intézményekben. Tovább olvasom