Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Zsibvásári alkudozás esőben, Sándorfalván

Szeged - Aki a nehéz gazdasági helyzetben azon töri a fejét, hogyan tehetne szert egy kis keresetkiegészítésre, az szerencsét próbálhat bármelyik zsibvásárban. Sándorfalván az esőben csak az legelszántabbak árultak.
Szombaton reggel hatkor nyitott a sándorfalvi piactéren a Gyere-csere vásár, amit a település vezetősége elvileg gyerekeknek hirdetett meg: megunt játékaikon adhattak volna túl. A szűnni nem akaró eső miatt azonban a csemeték inkább otthon maradtak, csak a legelszántabbak árusok vállalták a „küzdelmet" a zord idővel. – Igaz, mindenem elázott, de nekem most is megérte kijönni, hiszen 3 ezer 300 forintot árultam – mondta Ibolya, aki elárulta: egy ismerőse egyszer 15 ezer forintot kaszált az eladott kacatokból.

– Mennyit kér a reszelőért, ha nem veszem meg a nyelit? Ígérem, nem 54 ezressel fizetek érte – mondta nevetve egy pirospozsgás arcú férfi Józsefnek, aki nem kispályás vásározó: hosszú, összecsukható asztalán régiségek, a földön mindenféle szerszámok hevertek. József vásári tapasztalatának hála hamar felismerte a cseppet sem vásárlóbarát helyzetet, s miután nyélbe ütötték az üzletet, a csöpögő esőben elsőként kezdett el összepakolni. – Oda megyek, ahol vevő van, de mindenesetre el innen – mondta. – Akkor induljon a plázába! – vágta rá egy fiatal lány. Ebből aztán volt nevetés az árusok között, akik vásárló hiányában jobb híján egymás kínálatából szemezgettek.

A víz volt az úr a piactéren, vásárló alig akadt. Fotó: Segesvári Csaba
A víz volt az úr a piactéren, vásárló alig akadt.
Fotó: Segesvári Csaba

Akadt, aki ruhákon próbált túladni, mint például Soós Ernő, akiről kiderült: a Crystal-os Kasza fivérek nagypapája. Fiatalabbik unokája, Tibi egykori kedvesének holmiijait kínálgatta. – Ezek a Lajtai Kati ruhái. Tessék nyugodtan válogatni – bátorított a vásárlásra. Ezt kihagytuk, s inkább Bondor József üzletébe próbáltunk besegíteni. A férfi egy napernyő alatt kínálta a karácsonyfaállványokat, bográcsokat, mécsestartót, órát és plüssállatokat. Utóbbiból Gulyás Andrásné vásárolt meg tízet. A Kölcsey utcai ovisoknak szánja, oda jár az unokája.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megint bevezetné a kötelező napi standolást a kormány

A pénzügyi tárca javaslatára februártól ismét bevezethetik a vendéglátásban a kötelező napi… Tovább olvasom