Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

A városházán fogadták a Szentesen pályakezdő diplomásokat

Szentesen, a polgármesteri hivatalban a város vezetői fogadták a közszolgálatban idén pályakezdő diplomás fiatalokat.
A Szentesi Gyors című közösségi lap számol be arról, hogy Szentesen idén találkozóra hívta az önkormányzat a közszolgálatban pályájukat megkezdő fiatalokat. Az októberi találkozó évekre visszanyúló hagyomány a városban.

Ebben az évben 12 diplomás kezd a szentesi közszolgálatban; és a számuk az évek során egyre csökken. Szirbik Imre polgármester köszöntőjében többek között elmondta, hogy a város számára fontos az értelmiségiek jelenléte és szerepvállalása a közéletben. Szólt a jelenlévőkhöz Szűcs Lajos alpolgármester, Móra József, a képviselő-testület bizottsági elnöke, valamint Csányiné Bakró Nagy Vera, aljegyző.

Ezt követően minden résztvevő a találkozás emlékére a Velünk élő örökség című, a kistérségi kézműveseket bemutató kötetből kapott egy példányt.

A Szentesi Gyors híradása szerint a közeli hetekben Szentesen, közszolgálati területen kezdte meg a pályáját:
Répa Ferencné Kertvárosi Óvoda Damjanich U-i Tagóvoda - óvodapedagógus Janiga Lilla Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda - tanító
Brnya Barbara Rigó Alajos Ált. Isk., Szakiskola - gyógypedagógus
Dr. Benedekné Gulyás Márta Szentesi Családsegítő Központ - szociális munkás
Havasréti Tibor MH. 37.II. Rákóczi F. Műszaki Ezred -had-és biztonságtechnikai mérnök
Dr. Csizi Evelin Polgármesteri Hivatal Gyámhivatala- jogász
Kurdi Borbála Dr. Bugyi István Kórház - gyógytornász
Dr. Gonda Tímea Dr. Bugyi István Kórház - gyógyszerész
Kovács Viktória Dr. Bugyi István Kórház - dietetikus
Dr. Kardosné Sípos Erika Zita Dr. Bugyi István Kórház - általános orvos
Dr. Laczkó Edit Dr. Bugyi István Kórház - általános orvos
Gyerkó Attila Levente Dr. Bugyi István Kórház – pszichológus

Olvasóink írták

 • 8. Power 2012. október 18. 17:05
  „7. studyfy 2012.10.17. 00:29 Nagyon hamar feladtad. Németország, Luxemburg, Nagy-Britannia, stb felsőfokú oktatási intézményeinek honlapjain megtalálod a választ. Tavaly év elején olvastam hasonlót, de sajnos csak a Széchenyi István Egyetemről (a végzettek95 százaléka a diploma megszerzése után féléven belül el tud helyezkedni).
  Néhány példa:
  http://www.hhl.de/en/mba/careers/
  Placement rate (within 6 months), German graduates: 100%
  Placement rate (within 6 months), International graduates: 95%

  http://www.chronicle.lu/component/k2/item/999-study-shows-95-of-luxembourg-university-graduates-find-work
  Study Shows 95% of Luxembourg University Graduates Find Work
  The Universits of Luxembourg yesterday published the results of a study in which 95% of graduate students find work within 6 months of graduating.
  Használd a Google-t!”
 • 7. studyfy 2012. október 17. 00:29
  „Kedves barátom! Megnyugtatlak, nem vagyok érintett. Az előbb csak meg szerettem volna tudni Tőled, hogy hátha tudsz valami módszert? De úgy látom csak a vagdalkozás megy. Lexikonnak meg nem néztelek, csak Te állítottál valamit és gondoltam, hátha megosztod velem az információt. De úgy látom ez sem megy vagy az állításod nem valós.
  Részemről a diskurzust befejeztem.”
 • 6. Power 2012. október 16. 08:09
  „5. studyfy 2012.10.14. 13:21 Csak nem érintett vagy? Hamar felöltözködtél. A városból elköltözött fiatalok sorsának alakulását figyelemmel lehetne kísérni, ahogyan 2005 óta az idős elszármazottakét, de a nem akarásnak nyögés a vége.
  Lexikonnak még nem néztek, de használd a Google-t ha kételyeid vannak.”
 • 5. studyfy 2012. október 14. 13:21
  „Power, nevezzél meg egy várost Magyarországon, ahol a végzett középiskolások sorsát az önkormányzat követi! Milyen módszerrel gondolod? A középiskolás eldönti, hogy érettségi után mit csinál. Ezt nem kell senkivel sem közölni, legfeljebb a rokonsággal, ha olyan a kapcsolat. Akkor az önkormányzat hogy kövesse? Nem gondolkozol, csak aki Neked nem tetszik, abba belerúgsz egyet. Különben légy szíves sorold fel azokat az országokat, ahol a diplomások 95 %-a féléven belül el tud helyezkedni.”
 • 4. Power 2012. október 12. 12:47
  „3. Puttony 2012.10.12. 06:50 Nem másokra kell mutogatni, Európában most is vannak olyan országok, ahol a fiatal diplomások 95%-a el tud helyezkedni 6 hónapon belül. Az "unortodox gazdaságpolitika" nem most kezdődött, hanem évtizedek óta folytatódik. Egy letűnt rendszer bennragadt, máig élősködő őskövületeivel nem sokra mennek a mai fiatalok.”
 • 3. Puttony 2012. október 12. 06:50
  „Kedves Power!

  A fiatalok munkanélkülisége európai, sőt globális probléma (lásd kínai pályakezdők). Másrészt ilyen unortodox gazdaságpolitika mellett csak rabszolgamunka (közmunka) területén keletkeznek munkahelyek. Én meglepődtem azon, hogy egyáltalán ilyen számban helyezkedtek el diplomás fiatalok a városban.”
 • 2. Power 2012. október 11. 16:02
  „1. nie 2012.10.11. 07:21
  Ez a városvezetés még a szentesi középiskolákban végzett fiatalok sorsát sem kíséri figyelemmel. Miért is jönnének ide vissza?”
 • 1. nie 2012. október 11. 07:21
  „Szép hagyomány! és akik nem tudtak elhelyezkedni? vagy olyan nincs Szentesen? jó lenne! A kezdők közt jó lett volna látni azt is, kik tértek vissza szülővárosukba és kik a nem szentesi születésűek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balázs Árpád: Boldogan végigélnék mindent újra

Zeneszerző díszpolgárát ünnepelte Szentes. Tovább olvasom