Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Ágnes már csak a csodában bízik

Szentes - A bank eddig nem válaszolt a szentesi asszonynak, akinek tévesen zárolták a számláját. Eddig ő segített másokon, most nem utasítaná vissza a felé nyújtott kezet.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

– Érdeklődtem az adóhatóságnál. Szóban azt a felvilágosítást kaptam: kérvényezhetem, hogy mutassák ki a 0 forint adótartozást, de ez is időbe telik. Megtettem, a lelkiismeretem legalább tiszta lesz, bár a zárolást ettől még nem oldja fel a bank – részletezte a szentesi Kerekes Ágnes. Megírtuk róla, hogy egy vélt adótartozás miatt tévesen inkasszót kértek a bankszámlájára, és hiába bizonyosodott be, hogy nem ő tartozik, a zárolás január első néhány napjáig érvényben marad, a család egy fillérjéhez sem jut hozzá. Bár az ő leveleire, illetve lapunk megkeresésére is azt válaszolta a Raiffeisen Bank, hogy igyekeznek minél hamarabb kivizsgálni az ügyet, azóta nem történt előrelépés. Érdeklődött több alapítványnál, segélyszervezetnél, a nagycsaládosok szövetségénél, hogy ki tudják-e segíteni addig, ameddig a saját pénzükhöz hozzáférnek, de mindenhol elutasító választ kapott. Egy szegedi könyvelő ajánlotta fel eddig a segítségét, aki lapunkban olvasta a történetét.

– Nem vagyok telhetetlen, sőt a környezetem nagyon jól tudja, hogy általában – erőn felül is – én szoktam másoknak segíteni, adományt gyűjteni, de most bizony nem utasítanám vissza a felém nyújtott kezet – mondta keserűen. Nagyon kétségbe van esve, közeledik a karácsony, és a családnak szó szerint megélhetési gondjai vannak. A bankszámláján 170 ezer forint van, de mintha nem is az övé lenne, annyit ér. Az egyik fia hétvégén Szerbiába utazik focizni a gyermekcsapattal, nem tudja neki kifizetni a részvételi díjat. Ági lányának – akiről megírtuk, hogy egy mandulaműtét után húsevő baktérium támadta meg a szervezetét – az egyik, nem támogatott gyógyszere hetente 18 ezer forint lenne, el sem tudja képzelni, honnan teremti elő a pénzt. Az ötgyermekes édesanya azt mondja: ő most már tényleg csak a csodában bízik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsonyi vásár a szentesi megyeházán

A belváros felújítása miatt jelenleg sem a korábbi helyszín, sem a Kossuth tér nem alkalmas a rendezvény megtartására, ezért a Szent Miklós tér helyett idén a megyeházán tartják a város karácsonyi vásárát. Tovább olvasom