Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Ajándékot is kaptak a képviselők

Száműzték a civakodást a szentesi képviselő-testület cikluszáró tegnapi ülésén, ahol a köszönet volt a leggyakrabban elhangzó szó. Szirbik Imre polgármester a választási kampány hátralévő részére azt kérte, hogy őrizzék meg a város méltóságát.
A képviselőket egy dolog vezérelte az elmúlt négy évben: legjobb tudásuk és lelkiismeretük szerint a lehető legtöbbet tegyék a városért – mondta a szentesi önkormányzati testület cikluszáró tegnapi ülésén Szirbik Imre polgármester. Az érdemi munka előtt mindenesetre mindenki kapott jelképes ajándékot a ciklusban végzett munkája emlékeként. Szirbik a következő hetek választási kampányára utalva azt kérte: „a város őrizze meg a méltóságát ", ha az ország jövőjéért felelős politikusok látogatnak Szentesre. – Aki eljön, az segíteni akar – állította.

Az általános forgalmi adó emelése miatt úgy módosították a helyi rendeleteket, hogy szeptember 16-ától minden intézmény az éppen érvényben lévő áfával számol a jövőben. Elhangzott: azért nem szeptember 1-jétől hatályos a módosítás, mert visszamenőleges jogalkotás nem lehetséges. Az így keletkező bevételkiesést az önkormányzat magára vállalja. A távfűtés díját azért tudták kisebb mértékben emelni a gáz árának növekedésétől, mert a városban a termálvizet is hasznosítják fűtésre. Karikó-Tóth Tibor, a Fideszben a frakcióvezetésről korábban lemondott és a párttagságát is szüneteltető képviselő nehezményezte, hogy újabb terheket raknak a közintézményekre. Kifogásolta továbbá: a közoktatási intézményeknek nyáron is fizetniük kell a hőszolgáltatásért alapdíjat, amely félmillió forintot is jelent havonta. Szűcs Lajos alpolgármester ellenben a környező városokhoz viszonyítva kedvezőbbeknek ítélte a szentesi árakat, mondván: az önkormányzat arra törekszik, hogy minél kisebb költséget hárítson át a lakosságra.

A gondozási központ igazgatója, Szebellédi Anna negyvenegy éves szolgálati viszony után kérte közalkalmazotti viszonyának megszüntetését. A polgármester ezt úgy kommentálta: nem a legvidámabb döntést kell meghozniuk, mert olyan személyről van szó, aki évtizedekig lelkiismeretesen szolgálta az idős embereket. A fideszes Rébeli Sz. Tamás, a szocialista Móra József és a független Ollai Istvánné egyaránt javasolta: testületileg ismerjék el Szebellédi Anna munkáját. Az egészségügyi és szociális bizottság munkáspárti elnöke, Pap Imre szerint az ágazat eredményei elsősorban az igazgatónőnek köszönhetők, akitől ő sokat tanult mind emberileg, mind szakmailag. Szebellédi Anna egy serleget adott át a polgármesteren keresztül a lakosságnak, azt szimbolizálva: ne feledkezzenek meg az idős emberekről. A gondozási központ vezetői teendőinek ellátásával az eddigi helyettest, Puskásné Halál Ágnest bízta meg a testület.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Levél Sólyom hivatalától

Válaszolt a köztársasági elnök hivatala a szentesi aláírásgyűjtőknek. Sólyom László figyelembe veszi… Tovább olvasom