Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Árokásás 106 kilométeren Szentesen

Szentes - Már megkezdődött, és várhatóan jövő év őszéig eltart Szentes csapadékvíz-elvezető rendszerének szintezése.
Tavaly a földmedrű árkoknál, a lakossági kapubejárók két oldalán beton mederelemet helyeztek el – így rögzítették az ideális folyásfenékszintet. Ahhoz, hogy a hálózat jól működjön, el kell távolítani az árkokból a felesleges földet: 106 kilométer hosszan 32 ezer köbmétert kell kikotorni. Továbbá 2357 áteresz vár cserére. Az időigényes feladaton már dolgoznak a közmunkások.

Szirbik Imre polgármester hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: a közel 400 millió forintos fejlesztéshez mintegy 350 milliós támogatást nyert a város. A program része még, hogy a Nagyvölgy-csatorna mentén – a Wesselényi utca és a Korsós sor közötti összekötő átjáró mellett – megépül egy 5000 köbméteres csapadékvíz vésztározó is. A fejlesztésnek köszönhetően a megyében egyedülálló módon 100 százalékossá válik a város teljes csapadékvíz-elvezető hálózata.

Olvasóink írták

 • 9. pecásolvasó 2010. május 07. 09:00
  „Olyan árkok melyekbe bele fulladnak a vadak ?? Vagy az amit a közmunkásokkal készitetnek szakmai hozzá értés nélkül ?? Ez így pénz pocsékolás!!”
 • 8. klaviaturawomen 2010. május 04. 17:08
  „Ennek az egésznek semmi értelme nincs.
  Ugyanis kiássák, de egy év alatt szépen visszaomlik az egész.
  Azt meg azért ne akarja a város hogy én 300 méteren keresztül javítgassam minden két hétban.Ugyanis vissazmossa az eső a földet.
  Semmi értelme az egésznek.”
 • 7. SSO 2010. május 04. 15:42
  „Végre ez is elkészül! Fontos ezt megoldani, főleg, hogy most már hirtelen fog sok csapadék esni, el kell tudni vezetni a vizet. A mezőgazdasági területeken is szükség lenne egy ilyen beruházásra.”
 • 6. medvejanos 2010. május 04. 14:04
  „Lássatok csodát ha dolgoznak az a baj ha nem dolgoznak az :D

  A képviselők nem MSZP nem Fidesz... együtt mind a kettő és az összes együtt szavazták meg a titkosítást;) IGEN gombal csak, hogy erre is emlékezzetek. No meg arra is, hogy mindenki akkor nyomott igent meg nemet amikor a másik fél nem úgy gondolta. Realitást nem követelt egyik politikájuk sem.
  Kivételes eset volt az amit épp írtam.

  Amúgy annyi belekötni valóm van nekem is, hogy már egy éve ígérik az árok kotrást és még csak most?:O
  De nem gyártok össze esküvés elméletet, mint sok inteligencia hiányos ember. Ha meg mégis megteszitek érveljétek meg, hogy miért és támasszátok alá bizonyítékokkal.

  Köszöntem szépen!”
 • 5. szilléri 2010. május 03. 21:56
  „Gravitáció !”
 • 4. KovácsPistike 2010. május 03. 20:55
  „Szirbik és Bedő egy húron pendültek. Gyurcsánynak és az MSZP-nek egészen kiválóan nyomogatták az IGEN-IGEN gombokat a parlamentben. Csongrád már biztosan nem választja újra Bedőt.”
 • 3. czibor 2010. május 03. 20:34
  „Pistike, ha nem vetted volna észre most is dolgoznak a csatornákon. Ja! és tavaly is.
  A kérdés, hogy meddig. ha meglesznek az önkormányzat választások és Szirbiket választják újra akkor azért ha más valakit akkor a megye úgy is elviszi a pénzt.”
 • 2. szentgyuri 2010. május 03. 20:13
  „Pistike, ez önálló gondolat volt?????
  <moderálva>”
 • 1. KovácsPistike 2010. május 03. 19:57
  „Itt a csatornázás, jönnek az önkormányzati választások! Hurrá!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megbokrosodtak a lovak - öten sérültek meg

Öten sérültek meg a fábiánsebestyéni lovasnapokon, amikor egy négyes fogat felborult, három ló pedig feldöntött két nézőt. Tovább olvasom