Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 22°C | 35°C Még több cikk.

Boszniába mentek a szentesi katonák

Szentes - Ünnepélyesen elbúcsúztatták tegnap a szentesi laktanyában a Boszniába induló békefenntartó kontingenst. Elöljáróik lelkiismeretes munkát várnak tőlük, a misszió teljesítéséhez lelki erőt és összetartást kívántak a katonáknak.
Több hónapos kiképzést követően tegnap búcsúztatták el ünnepélyesen azt a békefenntartó kontingenst, amely heteken belül elfoglalja szolgálati helyét Szarajevóban. Az eseményen azok az egyenruhások is jelen voltak, akik már visszatértek a boszniai városból: a hamarosan indulók őket váltják majd a misszióban. Összesen mintegy 160-an voltak a szentesi Damjanich laktanyában tartott ünnepségen, amelyen Rózsa Tibor ezredes a hazatértek sikeres külhoni szereplését és a nemzetközi szinten kivívott elismerést emelte ki. Huszár János dandártábornok arra emlékeztette a katonákat és családtagjaikat, hogy hazánk hosszú ideje veszi ki részét a békefenntartásban.

Boszniába mentek a szentesi katonák. Fotó: Králik Emese (galéria)

– Jelenleg is a világ számos táján óvjuk a biztonságot. Ezzel a tevékenységgel nemcsak a honvédség, de Magyarország számára is elismerést szerzünk. Katonáink helytállása mindig példaértékű, számtalanszor bizonyították: szükség van a munkájukra – fogalmazott Huszár János. Hozzátette: a Magyar Honvédség elvárja, hogy lelkiismeretesen, jó döntéseket hozva, egymásra és önmagukra is ügyelve teljesítsék a szolgálatot. – A helyi lakosoknak a semleges békefenntartót kell látniuk a katonáinkban. Nem szabad szem elől téveszteni, hogy ahová mennek, ott az egyszerű, hétköznapi emberek nem „csinálják", hanem megélik a történelmet – tette hozzá.

Boszniába mentek a szentesi katonák. Fotó: Králik Emese (galéria)

Hende Csaba honvédelmi miniszter köszöntő szavait is tolmácsolták a megjelenteknek, illetve elismeréseket adtak át a tárca nevében a külszolgálatról hazatért egyenruhásoknak. Berta Tibor ezredes, a Katolikus Tábori Püspökség általános helynöke megáldotta a missziót teljesítő katonákat, a feladatok teljesítéséhez lelki erőt, jámborságot és összetartást kívánt nekik. Az ünnepi eseményt a térség országgyűlési képviselője, Farkas Sándor és Szentes alpolgármestere, Szűcs Lajos is megtisztelte jelenlétével. Az elbocsátó-visszafogadó ünnepségen a vásárhelyi katonazenekar játszott.

Olvasóink írták

 • 7. nie 2012. június 11. 11:55
  „veszélyes dolog, de anyagilag megéri mindenkinek, aki erre vállalkozik.”
 • 6. Booth 2012. június 08. 23:41
  „Kimaradt a cikkből, hogy mennyi időre is mennek? Talán nem véletlen..

  Lucia! Hány éves vagy, 6? Ügyes vagy, hogy tudsz írni és olvasni!”
 • 5. azigazitrebitsch 2012. június 08. 23:22
  „3. kontrapista 2012.06.08. 13:28

  Biztos sikerül nekik,mert a kettő ugyanaz.”
 • 4. Sasu17 2012. június 08. 23:06
  „És mennyi időre mennek?Arról nem írnak!!!Vajon miért???”
 • 3. kontrapista 2012. június 08. 13:28
  „A boszniai utazásom során alkalmam volt meggyőződnöm aról, hogy az ottani lakosság ( Mostar, Bosanska Kostajnica, Vrbas völgye ) több mint tíz év távlatából is elismerően és tisztelettel emlékezik a Rákóczii Ferenc Műszaki Dandár áldásoa tevékenységére. amit a felrobbantott hidak helyrehoyásán fejtett ki.
  Kivánunk a Damjanichosoknak is hasonló helytállást ´”
 • 2. Lucia 2012. június 08. 13:12
  „Én inkább éhen halnék, mint beálljak zsoldos katonának! (Látok a képen egy hölgyet is beöltözve).”
 • 1. Booth 2012. június 08. 12:11
  „Az erő legyen veletek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zacskózott kutyagumi a szelektív hulladékgyűjtő szigetek körül

Zacskózott kutyagumit is találtunk kedden a szelektív hulladékgyűjtő szigetek körül – sokan így szabadulnak meg hulladékuktól. Erről is olvashat a Szentesi Élet legfrissebb számában. Tovább olvasom