Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Bővítik a bölcsődét Szentesen

Szentes - November végére befejeződik a Vásárhelyi úti bölcsőde átépítése – hangzott el a tegnapi ünnepélyes alapkőletételen.
Szirbik Imre polgármester és Csendes-Merza Ágnes igazgató illetve a kivitelező cég, a szarvasi Integrál Zrt. vezérigazgatója, Bődi János együtt helyezte el a rézurnát az építkezés helyszínén. A város első embere kiemelte, a 80-as években társadalmi munkában épült a bölcsőde, ami mára kinőtte falait. Az utóbbi években rendre 130–140 százalékos kihasználtsággal működött a 70 férőhelyes intézmény. Szirbik Imre hozzátette, ez a 200 milliós beruházás egyaránt segíti a fiatal családok gyermekvállalását és a szülők munkába állását.

A régi épületnél felújítják a tetőszerkezetet, korszerűsítik a fűtési rendszert, lecserélik a burkolatokat, és kifestik a helyiségeket. Az új épületszárny a bölcsődével szomszédos telken épül: 4 csoportszobát, játszóudvarokat és egy sószobát alakítanak ki. A fejlesztés révén az egész intézményt akadálymentesítik. Szakmai vonalon is újításokat hozhat a beruházás. Így például lehetőség lesz az ép, egészséges gyermekek, valamint a sajátos nevelési igényű gyermek együtt nevelésére és fejlesztésére. A tervek szerint 6 gondozóval és 2 technikai munkatárssal bővül majd a dolgozói létszám a bölcsődénél.

Olvasóink írták

  • 2. niemand 2010. június 25. 08:48
    „Végre valami a szentesiek érdekében is!”
  • 1. katonabácsi 2010. június 23. 19:53
    „hurrrá!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesi strand a top 10-ben

Magyarország tíz legjobb strandja közé sorolta a szentesit egy internetes hírportál. Jövőre homokos Kurca-plázs is várni fogja a vendégeket. Tovább olvasom