Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Célegyenesben a szentesi műtőtömbpályázat

Szentes - Megérkezett a fenntartói támogatás, ez már fél siker a műtéti tömb pályázatában, mondta a szentesi kórház főigazgatója. Az intézmény státusza múlhat a 2,5 milliárdos projekten.

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

 
– A kórház benyújtotta a TIOP-pályázatra összeállított, a műtéti tömb építésére vonatkozó anyagát, s a fenntartói hozzájárulás, amely a továbblépéshez nélkülözhetetlen, a napokban megérkezett az intézményhez – jelentette ki a szentesi Dr. Bugyi István Kórház főigazgatója, Várkonyi Katalin. Korábban megírtuk: a pályázat sikerén a kórház besorolása múlhat. Az intézmény évekkel ezelőtt lecsúszott a lehetőségről, 2011-ben a megyei helyett városi státuszt kapott, de megnyugtatták a Kurca-partiakat: csak átmenetileg, ameddig a műtőtömb fel nem épül. A közel 2,5 milliárd forintos beruházás tervei a Csongrád Megyei Közgyűlés által összeállított koncepció szerint készültek el. Sikeres pályázat esetén az új épület egységes közlekedési rendszerbe fonná a diagnosztika és a traumatológia jelenleg is meglévő épületét, így a sürgősségi betegellátó osztályra érkező betegek szükség esetén az elsődleges orvosi, majd a diagnosztikai vizsgálatok után egy épületben, egy közlekedési vonalon kerülnének a megfelelő osztályra – magyarázta Várkonyi Katalin.

– Siker esetén a várhatóan 2 éven belül felépülő műtéti tömbben a földszinten az aneszteziológiai és intenzív terápiás, a traumatológiai osztály, az első emeleten a sebészet és a műtő, följebb pedig műtő és kezelőhelyiség, technikai helyiségek, urológiai és gégészet kapna helyet – avatott be a terv részleteibe. Az elbírálás nyáron várható.

Olvasóink írták

  • 1. studyfy 2013. május 10. 16:22
    „Csak kérdés, hogy a célegyenesben a célig még mennyi akadályt kell hárítani?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Patrícia fiúkkal készül a tatamin a fekete övre

Tavaly még úgy tűnt, ígéretes dzsúdós karrierjét befejezni kényszerül Kalydy Patrícia Fatima. A szentesi lány azonban a folytatás mellett döntött. Tovább olvasom