Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Csatornára pályázik Nagymágocs

Nagymágocs - Nagymágocs képviselő-testülete úgy döntött, nem vár az Arawanára – az önkormányzat maga kezd a csatornázásba. A község lakosainak háromnegyede már csatlakozott a programhoz, tegnap megalakult a víziközmű-társulat.
A kastélyt akarta megszerezni korábban az Arawana Kft., amely azt ígérte a mágocsiaknak, cserébe ingyen megépíti a csatornahálózatot a községben. A helybeliek egy ideig bíztak ebben, ma már azonban úgy tűnik, az ígéret nem válik valóra. A falu képviselői ezért úgy döntöttek, Nagymágocs pályázati forrásokat igényelve önállóan kezd a csatornázásba. Lakossági megtakarításban a falubeliek száz hónapon át havi 1990 forinttal járulnak hozzá a beruházáshoz, az állami támogatással együtt így végül takarékossági pénzügyi konstrukcióban portánként 265 ezer forintot adnak erre a célra – tájékoztatott Stibál Róbert.

A polgármester azt is elmondta, a teljes csatornahálózat és a szennyvíztisztító telep megépítése a becslések szerint 1,2 milliárd forintba kerül, amelynek 85 százalékát pályázati úton kívánják előteremteni. A környezetvédelmi minisztérium kiírását a közeljövőben várják, de már startra készen. A víziközmű-társulatot tegnap megalakították, így szervezetileg is létrejött az a forma, mely a Nagymágocson található mintegy ezer házhelyet a csatornahálózat kiépítésére egybetömöríti.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világhírű mixer Derekegyházon

Derekegyház - A világhírű magyar mixer, Lajsz András mutatta be tudományát tegnap a derekegyházi… Tovább olvasom