Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

Eredményes volt a szentesi Táblavadász akció

Biztonságosabbá vált a 451. számú főút és a Berki út kereszteződése.
A Szentesi Rendőrkapitányság 2013 nyarán hirdette meg „Táblavadász" akcióját, melyhez a helyi lakosság közreműködését is kérték. Az állampolgárok egy hónap alatt 31 bejelentést tettek a kapitányságra. Legtöbben közlekedési táblák hiányát vetették fel, de növényzettől nem belátható útkereszteződésről és elhasználódott közúti jelzőtábláról is érkezett jelzés.

A Szentesi Városellátó Nonprofit Kft. azon esetekben, ahol az útszéli fák, bokrok kinövése gátolta meg a közúti jelzőtábla észlelését, illetőleg az útkereszteződés biztonságos beláthatóságát, már elvégezte a növényzet visszanyesését. Az akcióban jelzett helyekre ezentúl külön figyelmet fordítanak.

Eredményes volt a szentesi Táblavadász akció.
Eredményes volt a szentesi Táblavadász akció.

Az elhasználódott jelzőtáblák cseréje, a felesleges jelzőtáblák bevonása, illetőleg a hiányzó jelzőtáblák kihelyezése már szintén megtörtént.
A 451. számú főút és a Berki út kereszteződésének felülvizsgálata a közútkezelő és más társhatóságok bevonásával a Szentesi Rendőrkapitányság kezdeményezésére megtörtént. Eredményeképpen valamennyi útburkolati jelet felújítottak, a közúti jelzőtáblák cseréjét elvégezték. Új fényvisszaverő táblákat helyeztek ki, továbbá úgynevezett akusztikai küszöböket építettek az úttestbe.Ű

Ez az akció is hozzájárult ahhoz, hogy a Szentesi Rendőrkapitányság területén 2013-ban nem növekedett a személyi sérüléssel járó balesetek száma.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ablakon másztak be a rendőrök

Már több napja feküdt combnyaktöréssel az otthonában egy 86 éves szentesi férfi, amikor a rendőrök… Tovább olvasom