Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Felépült az ablakon kizuhant Renátó

Már otthon van, és testvéreivel játszik az a szentesi kisfiú, aki csodával határos módon élt túl négyemeletnyi zuhanást. Renátó édesanyja lapunknak azt mesélte, éppen legkisebb fiával foglalkozott, amikor hirtelen azt látta, legidősebb gyermeke kiesik az ablakon. A kisfiú maradandó károsodás nélkül megúszta az esetet.
Súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba június közepén azt a szentesi kisfiút, aki egy tízemeletes panelház negyedik emeletéről a betonjárdára esett. Az édesanya, aki nem járult hozzá neve közléséhez, lapunknak azt mondta: a szegedi gyermekklinikáról egy hét múltán hazahozhatta kisfiát, aki mára teljesen meggyógyult.

A négyéves Renátóért sokan aggódtak a városban, hiszen a zuhanás másként is végződhetett volna. A huszonéves anya azt mondta: Isten nem akarta, hogy a kicsi elmenjen közülünk. A panelház negyedik emeletén, pontosabban az ötödik szinten az ajtóban állva beszélgettünk a fiatal anyával, aki egy hónap múltán arról számolt, be, hogy a gyermeke – úgy tűnik – maradandó károsodás nélkül úszta meg a történeteket.
A szörnyű napot felidézve az asszony elmesélte, Milán nevű legkisebb fiával foglalkozott éppen, mert valamiért sírva fakadt, amikor oldalra nézve egyszer csak azt látta, hogy a legnagyobb gyermeke egy játékra áll fel és a forgóablakon kiesik.

– Az egészben az volt a legborzasztóbb, hogy mindezt látnom kellett – mondta. A baleset utáni napokban a család rettenetes időt élt át, a legfontosabb számukra természetesen Renátó volt, aki ma már testvéreivel együtt játszik otthon. A három kisfiút nevelő édesanya azt mondja, Renátó békésen éli hétköznapjait.

A Köztársaság utca 13. számú ház nem sokban különbözik a többi hasonló paneltől, a balesetet szenvedett gyermek anyja szerint kifejezetten veszélyes. A lakásban az erkélyre csak a felnőttek tudnak kimenni, a gyerekek a baleset előtt sem tudtak, hiszen az ajtót folyton zárva tartották. A történtek után azonban az ablakokat is ellátták biztonságos lánccal, csak bizonyos távolságig lehet azokat kinyitni, de azon a résen gyerek nem fér ki. Az anya azt mondja, felnőttek számára is veszélyes az épület – nemcsak a magasság, hanem az ablakok szerkezete miatt is, hiszen a forgó nyílászárókon könnyű kiesni akár ablakpucolás közben is.

A baleset után a városban néhányan rosszallóan néztek a családra, az anya azonban úgy véli, ugyanez bárkivel megtörténhetett volna.
A megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Tuczakov Szilvána az esettel kapcsolatban mindössze annyit közölt, hogy a büntetőjogi felelősség megállapítása a további nyomozás feladata.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pedagógusbarát az önkormányzat

Az országban csak a szentesi önkormányzat kapta meg az idén az Eötvös József nevét viselő plakettet,… Tovább olvasom