Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Hamarosan megnyílhat a szentesi hulladékkezelő

Több mint fél évvel ezelőtt kért engedélyt a szentesi önkormányzat a környezetvédelmi felügyelőségtől, hogy megnyithassa a komposztálót. A hivatalos irat eddig nem érkezett meg, a Berkitelep egészének üzemelését engedélyező határozat azonban várhatóan augusztusra megszületik.
Pályázaton nyert 70 millió forintból építette meg a szentesi önkormányzat a Berki hulladéklerakó telepen a komposztálót. A város üzemelési engedélyt kért a környezetvédelmi felügyelőségtől még tavaly novemberben, a hatóság azonban hiányolt néhány iratot. A pótlást elküldte az önkormányzat, ám mindmáig nem érkezett engedélyező határozat – tudtuk meg Kiss Ferenctől, a városellátó intézmény munkatársától. A 2100 négyzetméteres területen egyszerre 360 köbméter mezőgazdasági hulladékot tudnak kezelni, egy sátor alatt, számítógépes irányítással komposztálni. A város közterületeiről begyűjtött növényi hulladék kezelésére szolgálna a terület, de engedély híján egyelőre nem működik.

Időközben a Berki hulladéklerakó telep egészére is kért engedélyt az önkormányzat egy egységes eljárás keretében. Az uniós mércével korszerűnek számító rendszer kiépítésének engedélyező határozatát leghamarabb augusztusban hozza meg a felügyelőség – közölte Kardos Sándor, a hatóság Csongrád megyei igazgatója. Ezt követően a városnak alkalma nyílik arra, hogy a kertes házakban keletkező növényi hulladék kezelését is megszervezze ezen a területen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szarvason hódítottak a csikós kislányok

Szerencsésen hazaérkezett tegnap a Csongrád megyei lovasok szekérkaravánja, amely jól szerepelt a… Tovább olvasom