Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Héttel kevesebb fizetős parkolóhely Szentesen

Szentes - A főutcai evangélikus templom mellé kell költözniük a rekonstrukciós munkák idejére a szentesi taxisoknak, ha a Petőfi Szálló előtti mostani helyükön a szállodát felújíttató Pendola Kft. hozzákezd a gyalogos közlekedésre alkalmas védőfolyosó kialakításához.
A szentesi Taxi Ász vezetője, Staberecz Mihály reméli, hogy minél később kell elköltözniük a Petőfi Szálló előtti drosztról. A szálloda rekonstrukciós munkáinak idejére a beruházó Pendola Kft. már beszerezte a közterület-használati engedélyt, amelynek alapján a városellátó intézmény dolgozói felfestették a taxiállomást jelző útburkolati jeleket a Petőfihez közeli evangélikus templom főutca felőli oldalánál. Mint ismeretes: itt is fizetős parkolók voltak, ám ezeket most kivette az önkormányzat a jegyváltásra kijelölt övezetből.

A taxistársaság vezetője lapunknak azt mondta, hogy a számukra felajánlott hellyel valójában elégedettek. Az ellenben gondot jelent, hogy csak 7 parkolót szabadítottak fel nekik. Ezt kevésnek találják, mert 12 autó szállítja az utasokat. Staberecz elmondása szerint ugyanis két magántaxis is dolgozik, még sincs háború közöttük. Úgy véli: a társaságukat azért illetné meg több parkolóhely, mivel közfeladatokat is ellátnak. Szerepet vállalnak a szervezett betegszállításban és az éjszakai vérellátásban is. Lapunk kérdésére, miszerint a Petőfi Szálló előtt hány álláshelyük van, azt a választ kaptuk, hogy tíz. Ha ugyanennyi lenne az evangélikus templomnál is, akkor elégedettek lennének. Így azonban lehetetlen helyzetbe kerülhetnek az új helyükön.

A taxisok reménykednek, hogy minél később kell elköltözniük a Petőfi Szálló előtti megszokott helyükről. Fotó: Tésik Attila

A Petőfi Szálló portájáról egyébként még november végén kiköltöztették a diszpécserközpontjukat. Találtak ugyan a centrumtól távolabb lévő bérleményt, ám annak a mellékhelyiségét nem tudják igénybe venni a gépkocsivezetőik, mert a droszttól messzi van. Mindezek ellenére úgy tervezik, hogy január első hetében már az új taxiállomáson találják meg őket az utasok.

A polgármesteri hivatal műszaki osztályának főtanácsosa érdeklődésünkre arról tájékoztatott: eredetileg is hétállásos volt a taxiállomás. Cseuz Csaba elmondása szerint három hely a még működő Petőfi Szállóhoz tartozott, ezeket ideiglenesen kapták meg az utasszállítók. Hozzátette: a fizetős parkolókból nem tudnak újabbakat a taxisok rendelkezésére bocsátani, mert az további bevételkiesést jelentene az önkormányzatnak. A szálloda előtti rész ugyanis nem tartozott a fizetős övezetbe. Cseuz úgy véli: egyidejűleg az összes taxi úgysem áll benn a droszton.

Védőfolyosó gyalogosoknak

A taxiállomás mostani helyén a Petőfi Szálló felújítására vállalkozott Pendola akár napokon belül hozzákezd egy védőfolyosó kialakítására a gyalogosoknak. Ez azt jelenti, hogy az építkezés ideje alatt itt biztonságosan haladhatnak a járókelők, míg az épület előtti járdaszakaszt teljesen lezárják.

Olvasóink írták

  • 1. Natasa 2007. december 21. 00:30
    „Azt megértjük, hogy a tatarozás miatt el kell költözni a taxi állomásnak. De mikor zárják már ki a szemtelen autósokat a lakótelepekről, annyi lehetőséget adott már az Önkormányzat, de ezek a kimondhatatlanul aljas emberek elveszik a lakók parkolási lehetőségét, ezt mikor orvosolja már az Önkormányzat.
    Ezt is figyelembe kéne venni, mindenütt fizetni kellene és akkor nem lennének ilyen szemetek. Du-n 4-5 órakor nem lehet hazamenni, mert nincs hol megállni. Fáradtan munkából hazaérve még állni kell a hidegben és várni, hogy eltünjenek és le tudjunk parkolni. Szemét tetű banda, és ezek mind olyan emberek akiknek nem számít a pénz.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromszázmilliót kasszíroztak pályázatok útján Szentesen

Szentes - A szentesi önkormányzat és intézményei mintegy háromszázmillió forintot nyertek idén… Tovább olvasom