Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Interaktív táblákat kap két iskola

Fábiánsebestyén, Árpádhalom - Év végéig 14 millió forint értékű informatikai fejlesztést hajtanak végre a fábiánsebestyéni és az árpádhalmi iskolában. A fábiáni szennyvízpályázat is túljutott az első körön, tavasszal megköthetik a támogatási szerződést.
– Már csak egy tágas tornacsarnok hiányzik az idén felújított iskolánkból – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Kós György polgármester, miután bejelentette, hogy újabb sikeres pályázatot készített a fábiáni és az árpádhalmi iskolát közösen működtető önkormányzati társulás. Az Arany János Általános Művelődési Központ égisze alatt működő két tagintézmény közel 14 millió támogatást nyert arra, hogy a „kulcskompetenciák" fejlesztéséhez szükséges informatikai hátteret megteremtse. – Évekkel ezelőtt volt már informatikai fejlesztés nálunk, de a mostani olyan léptékű, amely párját ritkítja a környéken. Szinte az összes tantermünkben 21. századi körülmények várják a tanulókat januártól – tette hozzá Fábiánsebestyén polgármestere.

A sikeres pályázat egyebek mellett 19 multimédiás számítógép, 8 tantermi csomag (interaktív tábla, notebook, projektor) és 2 Wifi-csomag beszerzését támogatja. Ebből 2 számítógép, 2 tantermi csomag és egy Wifi kerül az árpádhalmi tagintézménybe. Az eszközöket várhatóan decemberben kapják meg az iskolák.

Célegyenesben a szennyvízprojekt. Az első körön sikerrel túljutott, így a második forduló következhet a fábiánsebestyéni szennyvízprojektnek. A tegnapi sajtótájékoztatón kiderült, jövő márciusra a támogatási szerződést is megköthetik, és akkor ténylegesen elstartolhat a mintegy 900 milliós beruházás. Eddig az ingatlantulajdonosok 75 százaléka lépett be az előtakarékossági programba, ők egyenként 140 ezer forinttal járulnak hozzá a költségekhez. Az önkormányzatnak mindössze 5 millió forint önrésszel kell kiegészítenie a forrásokat.

Olvasóink írták

  • 3. utazó81 2010. november 17. 20:19
    „Vajon lesz e még iskola januárban Árpádhalmán.”
  • 2. KolompárRómeó 2010. november 16. 17:14
    „Mostantól aztán húdeokos lesz minden gyerek. Már csak ez hiányzott.”
  • 1. gedeon 2010. november 16. 11:40
    „A számítógépek kakaóbiztosak lesznek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világsztárokkal dolgozik a nagymágocsi rockzenekar

Amerikai hangmérnökökkel és vendégzenészekkel készíti legújabb kislemezét a 14 éve alakult nagymágocsi Angertea zenekar. Tovább olvasom