Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Ítélet várható a védőoltásügyben

A Szegedi Városi Bíróságon hamarosan ítélet születik a lapunkban is többször tárgyalt védőoltásügyben. A szentesi szülőket kiskorúak veszélyeztetésével vádolják, mert gyermekeiknek nem adatták be a kötelező védőoltásokat.
A vádirat szerint Cs. H. és B. Z. 2002. nyarától a négy kiskorú gyermeknek az életkorhoz kötött kötelező védőoltásokat nem engedte beadni. A szülők speciális vegetáriánus étrend, úgynevezett vegán diéta szerint táplálták a gyerekeket, és az orvosi tanácsokat figyelmen kívül hagyva a D-vitamint saját belátásuk szerint adták, vagy éppen nem adták be nekik. Ezzel – az orvosi szakvélemény szerint – súlyosan veszélyeztették gyerekeik fejlődését. Az orvos szakértői vizsgálat az elmúlt év októberében készült el. A legidősebb gyermek esetében súlyos figyelemzavart állapítottak meg. Egyelőre nyitott kérdés, hogy ennek oka szervi eredetű, vagy környezeti tényezőkre vezethető vissza – ezért a bíróság gyermekpszichológus szakértői vizsgálatát rendelte el.

A bírósági közlemény szerint december 12-én várhatóan határozat születik az ügyben. A Büntető törvénykönyv rendelkezései szerint egytől öt évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak a szülők.

A védőoltások elmulasztása miatt a gyerekeket nem veszik fel sehová. A testvérek között a legidősebb most magántanulóként második osztályos, másik két gyermek a szentesi polgármesteri hivatal információi alapján eddig egyetlen napot sem töltött óvodában. A közoktatási törvény szerint pedig az iskolát megelőző nevelési évre mindenképpen be kellene őket íratni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Portánként csak öt disznó röföghet

Szentesen január elsején lép életbe az a rendelet, amely korlátozza a háztájiban tartható állatok… Tovább olvasom