Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 16°C | 25°C Még több cikk.

Jövőre elkezdhetik a Petőfi Szálló felújítását

Szentes - Az esztendő végéig lezárul a szentesi belváros rekonstrukciójának közel 1 milliárdos első szakasza, azt követi a Petőfi Szálló rendbetétele. A munkák jövő tavasszal startolhatnak.
A szentesi belváros rekonstrukciójának első szakasza, a Kurca-híd felújítása, az Ady és Petőfi utca, valamint a Fehér Ház átépítése az év végére lezárul. A munkálatok közel 1 milliárd forintba kerülnek. A második rész, a Petőfi Szálló rendbetétele, illetve a rehabilitációs központ és a hozzá kapcsolódó hotelszárny felépítése. A Vitala Csoport a várossal, illetve a Spa Medical Kft.-vel kötött szerződésnek megfelelően május végére leszállította a megvalósításhoz kapcsolódó pénzügyi dokumentumokat, amelyekből kitűnik, hogy a teljes projekt értéke 49,5 millió dollár. A szállodai rekonstrukció ebből 11-12 millió dollár lenne.

Az évek óta a kerítésen lógó táblán kívül semmi sem utal rá, hogy itt építkeznének. Fotó: Králik Emese
Az évek óta a kerítésen lógó táblán kívül semmi sem utal rá, hogy itt építkeznének.
Fotó: Králik Emese

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!
A legtöbb helybeli azt várja, hogy újra a régi fényében ragyogjon a város legendás szállodája, amely pillanatnyilag – csak kis túlzással – romhalmaz. Korábban megírtuk: az épületet már a 90-es évek elején rendbe akarta hozni akkori tulajdonosa, majd a város 2006-ban visszaszerezte a Budalakk Konzorciumtól. Akkor úgy tűnt, a 4 milliárdos felújításhoz megtalálta a befektetőt, a Pendola Kft.-t, és 2007 novemberében a romjaiban is impozáns épületet munkaterületté nyilvánították, és hozzákezdtek a Műemlék-felügyelőség által előírt bontáshoz. Ennél többre nem jutottak. A Pendolát a 2008-ban kibontakozó gazdasági válság megviselte. De „kivitelezőt" keresett és talált: 2010 őszén a Demján Sándor érdekeltségébe tartozó Arcadom Zrt. felvonult a területre, de a biztonsági őrön kívül más alkalmazottat nem láttak a helyiek. Majd jöttek a perek keresztbe-kasul az érintett és föntebb sorolt cégek között. A szálloda állaga pedig tovább romlott.

A már citált Vitalával a Petfőfi-saga újabb, mindenki reméli, utolsó fejezete kezdődött. A részletekről Szirbik Imre polgármestert kérdeztük:

– A Vitala Csoporttal 1,5 éve egyeztetünk, ők kiajánlották a Petőfi Szálló rekonstrukcióját, valamint a rehabilitációs központ és az ahhoz csatlakozó hotelszárny felépítését az érdekeltségi körükbe tartozó befektetőknek – közölte a város első embere. – Készült megvalósíthatósági tanulmány, már érkeztek a projekttel kapcsolatos pénzügyi memorandumok, hogy az egyes jelentkezők mennyiből valósítanák meg a beruházást. Most ezek kiértékelése zajlik, és leghamarabb jövő tavasszal kezdődhet a Petőfi Szálló rekonstrukciója.

Olvasóink írták

 • 10. jtozso 2013. július 08. 21:35
  „bénaimre
  Nem kellene ennyire égetned magad,mert megint egy csomó semmit írtál le”
 • 9. bénaimre 2013. július 08. 20:32
  „Ismét egy nagy piros lufi. SPA, most nem egy söröző,hanem Italy-a, városi pletyka,hogy nagyjaink akik a sörözői paktumon is részt vettek elindultak szerencsét próbálni,mint a néhai mesehős hitelért. Itt a kérdés, ki ad hitelt és milyen garanciával egy Magyar önkormányzatnak akinek a hitelét az állam fizette vissza. Mi lehet a garancia,és ki vállal érte felelősséget...”
 • 8. Kovacs1978 2013. július 08. 14:01
  „AZ jó lenne, ha SZirbik újra indulna a választásokon. Akkor tudnék kire szavazni. De amúgy elég neves emberek is előkerültek a építkezéseken, meg nem érdekes? Pont a választások után a bank nem adott hitelt egy szocialista városnak? Ezt is érdekes. Hol volt ott a neves Képviselőnk.”
 • 7. szbarat 2013. július 07. 13:19
  „Szirbiknek nagyon nagy szerepe van abban, hogy idáig nem történt semmi a Petőfivel. Többször fizetett ki a város 10 millió forintokat, olyan cégeknek, akik majd felújítják a Petőfi szállót, de nem történt semmi.
  El fog indulni még egyszer a polgármesteri székért jövőre, ez megint csak egy hír a választások előtt, hogy megcsináljuk,hülyítjük az embereket, de sok racionálisan gondolkodó ember tudja, hogy nem lesz semmi belőle.
  Fiatalokat kellene segíteni, jelképes összegekért telkeket osztogatni, hogy építkezzenek és szülessen minél több gyerek, Szentesen lakjak, munkát adni nekik stb...Ezt az utat járja okosan Mórahalom,meg Hódmezővásárhely is, mert egy generáció ki fog esni Szentes város lakosságából, és a jövőt tekintve ez égetően nagy probléma lesz, mert elöregedik a város.
  Szentesen épülni fog egy csodálatos fedett uszoda, ami tényleg szuper, jó dolog, de azt létesítményt, majd üzemeltetni kell, és valószínű, hogy ezt Szentes város költségvetése nehezen fogja elbírni, mert köztudott, hogy sok város küszködik a fedett uszoda üzemeltetésével, mert nagyon sokba fog kerülni, és kevés bevételt fog hozni.”
 • 6. studyfy 2013. július 07. 11:05
  „1-4.
  A sok jelentkezőből Ti melyiket választottátok volna ki, hogy tuti legyen a Petőfi felújítása?”
 • 5. Kovacs1978 2013. július 07. 09:33
  „sz27 Az a baj, hogy ha Szirbiken múlna akkor már régen megnyitott volna, de ezek a pereskedések, meg egyebek szépen húzzák az időt. Mert ha megegyezünk valakivel, és a másik nem tartja be a leírtakat, akkor nem én vagyok a hibás, hanem az aki nem csinálja meg. Ez nem választási szöveg, főleg úgy, hogy nem tudni indul e a következő választásokon.”
 • 4. sz27 2013. július 06. 22:50
  „Szirbik legutóbb aszt ígérte ha megválasztják polgármesternek 2010 novemberében elindul az építkezés. Ügylatszik elinditóta a DÉLVILÁG aszoc maszlag kampányát .Kezdődik a nép beetetése , BUTÍTÁSA !!!!!!!!!!!”
 • 3. anya5353 2013. július 06. 17:40
  „Melyik "jövőre"?”
 • 2. nie 2013. július 06. 16:12
  „Ez is álom marad, vagy valóság egyszer? Hiába a szép belváros, ha romhalmaz díszeleg rajta.”
 • 1. makospite 2013. július 06. 09:52
  „Ha midig elkezdődött volna, ahányszor a polgármester jósolta... Mi lesz a színházzal?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem lesz több busz

Hétköznapokon a Kiss Zsigmond utcán összesen 51 helyközi járat közlekedik, amely helyi közlekedésre, helyi tarifával is igénybe vehető. Tovább olvasom