Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Karikó lett Szirbik egyik helyettese

Szentes - Karikó-Tóth Tibort, Szirbik Imre korábbi riválisát és Szűcs Lajost választották meg alpolgármesternek Szentesen, a képviselő-testület pénteki alakuló ülésén.
Molnárné Tóth Györgyi kapta a Fidesz-KDNP listás mandátumát a szentesi képviselő-testületben – hangzott el a grémium péntekii alakuló ülésén, ahol Ollai Istvánné korelnökként üdvözölte a megjelenteket. A választási eredmények ismertetését és a megbízó levelek átadását követően esküt tettek a képviselők, majd döntöttek a polgármester javadalmazásáról: Szirbik Imre 521 ezer forint illetmény mellett 156 ezer forint költségátalányban részesül.

A régi-új városvezető azt kérte a választott döntéshozóktól, hogy egymást megbecsülve dolgozzanak Szentes érdekében. Mivel az eddigi 10 helyett csupán 5 szakbizottság működik majd az önkormányzatnál, és két alpolgármester segíti a polgármester munkáját, módosították a szervezeti és működési szabályzatot.

Karikó lett Szirbik egyik helyettese. A szerző felvétele
Karikó lett Szirbik egyik helyettese.
A szerző felvétele

Szirbik Imre Szűcs Lajost és Karikó-Tóth Tibort javasolta helyettesének. A Fidesz-KDNP frakciója nem támogatta, hogy Szűcs Lajos is részt vegyen az alpolgármesteri tisztségről szóló titkos szavazáson, de a többség igen. Mindkét jelölt megkapta a megválasztásához szükséges szavazatot. Szűcs és Karikó is társadalmi megbízatású alpolgármester, előbbi Szirbik általános helyettese lett.

Szűcs Lajosnak havi 300 ezer forint tiszteletdíjat és 60 ezer forint költségátalányt, Karikó-Tóth Tibornak pedig 250 ezer forint tiszteletdíjat és 25 ezer forint költségátalányt szavazott meg a testület. Arról is döntöttek, hogy a jogi és ügyrendi bizottságot Demeter Attila, az egészségügyi és szociális bizottságot Chomiak Waldemar, a művelődési és sportbizottságot Móra József, a városfejlesztési és környezetvédelmi bizottságot Horváth István, a pénzügyi és tulajdonosi bizottságot Molnárné Tóth Györgyi vezeti a jövőben.

Olvasóink írták

58 hozzászólás
 • 58. Pierro 2010. október 17. 21:39
  „Kedves Manó! Nem a választásokról írtam. A 49-es beírásom Karikó-Tóth Tiborról szólt.
  Ugyan egyetértesz velem, de látom, hogy nem értetted meg a lényeget. Ítéletről, betartásról, tragédiáról, megalázó győzelemről és kikapásról írsz. A bíró szokott "ítéletet mondani", a választók általában több alternatíva közül választanak. A választók minden jelöltre szavaztak, ebben nem látok semmilyen tragédiát, vagy megalázást. A tragédia ott kezdődik, hogy a szentesi emberek több mint felét (47-48 %-os részvételi arány) nem érdekelte a saját és a város sorsa.
  A FIDESZ-ről, MSZP-ről "mint pártról" csak országos viszonylatban beszélhetünk, azt meg Te is tudod, hogy az MSZP ismét veszített, a FIDESZ pedig nyert.
  Szirbik Imre tapasztalt polgármester, de a választókkal szemben elkövetett cselekedetei miatt nem tartom őt szerencsés választásnak. A város nem nyer vele, mert magatartása miatt nem fogják támogatni őt. Ez a véleményem, de nem kötelező ezzel egyetértened.”
 • 57. manó123 2010. október 17. 20:16
  „Kedves Pierró! Tökéletesen egyetértek a 55. beírásoddal. A város lakossága október 3-án kimondta a saját ítéletét. Most következne a szembenézés, és a konzekvenciák levonása. Addig, míg erre saját elhatározásból lehetőség van, s azt emelt fővel lehet megtenni. Nem sértődött betartással, nem úgy ahogy pénteken ennek a jelei látszódtak a fideszesek részéről. Ha erre rövidesen nem kerül sor, újabb, még keményebb ítéletet mondhatnak ki az emberek.Sokan vetik fel a dacos sértődésre -arra, hogy nem tudok vagy akarok segíteni a városnak - hogy akkor mondjon le a képviselőségről, s adja át a helyet annak, aki akar, mer, és tud tenni a Szentesiekért. Ez nem csak személyes tragédia lesz, hanem a teljes szentesi jobboldalé! Arra talán kevesen figyeltek fel, hogy nem csak Szirbik győzte le Farkast szinte megalázó módon, hanem az a ritka eset is előállt, hogy a Fidesz mint párt is rendesen kikapott az Mszp-től. Ebből pedig tanulni illik!”
 • 56. studyfy 2010. október 17. 17:18
  „Két választás Magyarországon ...
  Az év tavaszán egy sokat tapasztalt politikus úgy gondolta, hogy folytatja tovább országos politikai pályafutását. Kérte a térség és a város lakóit, hogy támogassák törekvését. Ígért mindent jót: a város és térség fejlődését elősegíti, a parlamentben lobbizni fog a város törekvéseinek megvalósításáért. A polgárok hallgattak is rá és nagy többséggel megnyerte az országgyűlési választásokat.
  De nem volt elég a hatalomból. A városban is első ember akart lenni. Erre minden esélye meg is volt. Most sokkal keményebb lett. Ami eddig történt a városban semmi nem tetszett neki. Az eddigi vezetőket elmondta minden rossz kivitelezőjének. De a saját elképzelését jól titkolta, egy szó annyi sem hagyta el a száját. Sőt, még találkozni és szóba állni sem volt hajlandó vetélytársaival. Egy magabiztos, semmi akadályt nem ismerő, győzelemre törő politikust ismerhettünk meg benne. Következett a választás napja. Este az első órákban még nyerésre állt hősünk. Később azonban egyre hátrább szorult. Sőt, magával rántotta csapata sok-sok tagját is. Így a nagy győzelemből szoros vereség lett.
  Másnap le is vonta a konzekvenciát. Ezért a vereségért meg kell büntetnem a várost és polgárait. A továbbiakban, mint a város országgyűlési képviselője nem támogatom a város fejlődését, pályázatait, hiszen mit szólnának párttársaim, hogy ellenfelem elképzeléseiért harcolok a parlamentben.
  Hol van már a tavasszal tett ígéret? Hol van már az áprilisi optimizmus? Hol van már a városért harcoló polgármester-jelölt aktivitása?
  Talán végig gondolja még egyszer a történteket. Talán észreveszi a kampány során saját maga által elkövetett hatalmas hibákat, melyek vereségét okozták. Talán a konzekvenciát is megváltoztatja, mert bennünket is büntet, akik végig vele voltunk és kitartottunk mellette. Talán ..., talán ...”
 • 55. Pierro 2010. október 17. 17:02
  „Kedves Manó! Nem az ember ítéltetik, hanem a cselekedete. A saját tetteinkkel pedig előbb, vagy utóbb szembesülnünk kell. Nem kötelező ezzel egyetértened.”
 • 54. becsei.sandor 2010. október 17. 15:46
  „43-ra. Nem csak szép és okos válasz,de érdemi is. Gondolj néha az esztétikus megjelenésre,töröld
  a véres habot a szádról.
  51-re. A "Történelem ura" szigorú,és talán igazságtalan is,a második helyre vert Farkasnak nem
  ajánlott fel polgármester helyettesi széket,pedig ingyen vállalta volna. A"Történelem ura" már csak
  ilyen.”
 • 53. manó123 2010. október 17. 15:12
  „Kedves Pierro! Hát a keresztényi szeretetről meg szavahihetőségről én nem beszélnék a helyetekben, hanem szemlesütve várnám, hátha az emberek mihamarabb elfelejtik azt amit csináltatok, ha már nincs bennetek annyi keresztényi hit, hogy bocsánatot kérjetek a szentesiektől. Ezt a gyűlöletkampányt amibe belebuktatok, s amit máig se értetek, bizony egyházakhoz közelálló emberek vezényelték. Farkas Sándor presbiter a nagytemplomi gyülekezetben, felesége a Máltai Szeretetszolgálat prominense. Halmai István mint a Szent Anna plébánia egyháztanácsának tagja " füllentette" a szentesiek szemébe, hogy a Fidesznek és a KDNP-nek nincs köze a maffiózós szórólaphoz, csak a szupervéletlen miatt egyezik ennek a lapnak a képe a fidesz fizetett reklámfilmjével. (Remélem azóta már legalább meggyónta).Több olyan emberről tudok, aki el se akart menni szavazni, de amit a fidesz az utolsó napokban összeőrjöngött, azért elment Szirbikre és az általa támogatott képviselőre szavazni, hogy ilyen emberek szentesen nehogy a hatalom közelébe jussanak.A jobboldalnak nagyon nehéz lesz megtisztulni, hisz a butább és szélsőségesebb szárnya jutott a helyi vezetésbe, s Kozákot is azért cserélték le, mert túl kompromisszumosnak találták. Valoszínű, a választás előtti kedden Szentesen is járó Orbán Viktor is látva a várható eredményt azért nem akart Farkasékkal mutatkozni.”
 • 52. szentesivagyok 2010. október 17. 15:06
  „moderálva off”
 • 51. Őszödi 2010. október 17. 14:31
  „Gratulálok a kompenzációs listáról bejutott és polgármester-jelöltként az utolsó helyre befutó Karikó elvtársnak.
  "Lám, csak jó az isten, jót ád,
  Hogy fölvitte a kend dolgát!"
  Ilyen emberekre van szüksége a szocialista városunknak.”
 • 50. szentesivagyok 2010. október 17. 14:17
  „nádiposzáta

  Az a problémád, hogy nem látsz a gyűlölettől. Az emberek demokratikusan választottak képviselőket és polgármestert Szentesen. Fogadd el. Ennél nagyobb lehetősége a JOBB oldalnak még nem volt a hatalomra kerülésre. A Nép többsége nem akarta őket. Talán el kellene gondolkodni...Lehet Szentesre nem érvényesek azok az együgyű magyarázatok amelyek máshol a Fidesz győzelmét hozták (ott lehet volt alapja). Sajnos Szentesen a FIDESZ módszerei és hangneme nem ütötte meg sem a jó-ízlés, sem a demokratikus minimum határát. Szembe kéne ezzel nézni már végre!!! Ja igen az, hogy Bp-en vagy máshol az Mszp-és politikusok korrupciós ügyekbe keveredettek, nem jelenti azt, hogy ez Szentesen is így van. Lásd a város fejlődött, vezetői dolgoztak. Lehet ezt is észrevették a választók. A jobb oldal mit tett ezért a városért 20 év alatt...Ezen is érdemes lenne elgondolkodni. Karikó miért vállalta, mert elkötelezett a városért (lásd a sok ingyen végzett munka), és ne feledjük valamiért kifúrták a FIDESZ-ből, lehet nem engedték dolgozni, vagy a gyalázkodási vizsgán bukott meg.
  Komolyan el kéne már gondolkodni kedves jobb oldali szentesi barátaink, hogy ilyen közhangulat mellett hogyan lehet ekkorát bukni!!! Hiba lehet Önökben is van.”
 • 49. Pierro 2010. október 17. 13:16
  „Keresztyén emberként nem áldoztam volna fel magam, a jó hírnevem és szavahihetőségem a politika oltárán. Igaz, Gyurcsány is bérmálkozott "egy darabig".”
 • 48. szabadság 2010. október 17. 12:26
  „moderálva off”
 • 47. 56214712 2010. október 17. 12:24
  „Szirbik igényeinek megfelel a két félállású köpönyegforgató polgármester-helyettes. Zsák a foltját.
  Ugyanaz az egykori pártállami, tanácselnöki kontraszelekció maradt, mint az úgynevezett rendszerváltás előtt, ha egyáltalán beszélhetünk valamiféle rendszerváltásról. Szirbik, Szűcs, Demeter, Móra, Ollainé... jól mondta Hofi Géza, itt a ...szag is tovább megmarad.
  Kívánok sok erőt, kitartást és gyomrot hozzájuk.”
 • 46. nádiposzáta 2010. október 17. 12:24
  „moderálva”
 • 45. nádiposzáta 2010. október 17. 12:20
  „Mszmp-mszp régen vöröcsillag-sarló-kalapács színeiben gyakorolták a hatalmat,most demokrácia mundérba öltözve , teljesen mindegy mi a neve a hatalom és pénz megszerzésének motiválja őket.Csongrád megyei szinten Mszp-k kiskirályként uralkodnak mint ország az országban.Nincs nagy jövőjük .”
 • 44. szabadság 2010. október 17. 11:49
  „moderálva”
 • 43. nádiposzáta 2010. október 17. 11:37
  „moderálva sértő”
 • 42. becsei.sandor 2010. október 17. 07:39
  „39-re. Miután valahonnan Magyarországra települtél,és a magyar kultúra nyilván ismeretlen előtted,
  figyelmedbe ajánlom O. Nagy Gábor : Magyar szólások és közmondások gyüjteménye című munkáját.
  Olyan barom ugyan is aki a gyékényt vágja maga alatt,nem volt és nem lessz. A gyékényen árulsz,a
  fát vágod magad alatt. Sajnos,ezektől a polgármester helyettessé lett pedagógusoktól semmit nem
  tanultál.”
 • 41. becsei.sandor 2010. október 17. 07:23
  „39-re. Szentes lakossága naívan azt gondolta : a Fidesz kormány és a Fidesz vezette megyei köz-
  gyűlés nem olyan bosszúálló,mocsok,mint a Gyurcsány-Bajnai kormány <moderálva>”
 • 40. nádiposzáta 2010. október 17. 00:08
  „Polgármesterek a képviselőkkel együtt a fizetésüket adják a város fejlesztésre ,ne vegyék fel , annyira megtollasodtak ,hogy azt se tudják mennyi a vagyonuk, hatalmas fizetésük a város üres kasszájának nagy teher .”
 • 39. nádiposzáta 2010. október 16. 23:38
  „Csongrád megyei MSZP újra választott polgármesterek 2002-2010 között saját maguk alatt vágták a gyékényt ,Gyurcsány-Bajnai klikk idejében az országot romboló intézkedéseire rá szavaztak ,most üres a kasszájuk ,sírnak ,nem Orbánék ürítették ki hanem az MSZP kormány az önkormányzatoktól megvonta a támogatást és ami fejlesztést végrehajtottak az adósságból lett. Az MSZP-s polgármesterek erre nem lehet büszkék , és nem érdemi munka .Hogyan lehet várost vezetni úgy hogy a kormány rossz gazdálkodásával teljesen együtt működni ,közben színlelve mintha a városért csak is a városért élne, teljesen másról beszélni .MSZP vezetésű városok lakói abból nem tudnak megélni ha nincs munkahely ,( mindig jó létről papoltak élhető városokról),városfejlesztés a főutca kipúderozásából áll, de a közlekedés katasztrófa.

  Puding próbája következik ,mit tudnak az régi-új MSZP-s polgármesterek ,megyei és kormánytámogatás nélkül.”
58 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött a jégszezon

Szegeden már megnyílt, Szentesen ma fogad először vendégeket a műjégpálya. Tovább olvasom