Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 20°C Még több cikk.

Lesz karácsonyi pénz a bölcsödében

Szentes - Lesz pénz a bölcsődei dolgozóknak, nem marad el a karácsonyi jutalom, jelentették ki a pénteki testületi ülésen. A grémium új vezetőt választott a hajléktalansegítő központ élére.
Rendezi a város a bölcsődei dolgozók karácsonyi juttatását – hangzott el a jó hír a pénteki testületi ülésen Szentesen. Az ügyről megírtuk: év vége felé az önkormányzati intézmények vezetői saját belátásuk szerint, jutalmazásra használhatják fel a kasszában maradt pénzt. Úgy tűnt, hogy ez idén elmarad a bölcsődében, mert – ahogy a vezető kérdésünkre fogalmazott – váratlan kiadásra felhasználták az erre szánt pénzt. Lapunk erről egy olvasói levélből értesült. Technikai malőr volt, magyarázta Szirbik Imre (MSZP) polgármester az ez évi költségvetés módosításának tárgyalásakor. – A bölcsőde vezetője vállalta, hogy egy bizonyos dolgozói létszámot nem tölt be, később azonban őt erre egy ellenőrzés után kötelezték. Mivel a történtek részben kívülálló okok miatt következtek be, a város rendhagyó módon átcsoportosít a bölcsődének az idei pénzmaradványból 695 ezer forintot – részletezte.

Móra József (MSZP) szerint kiöntötték a fürdővízzel a gyereket, amikor összeállították a város településrendezési terveinek és helyi építési szabályzatának módosítását. Szerinte ugyanis az a megszorítás, hogy a tanyáknak mindössze 3 százaléka beépíthető, ellentétes a kormány tanyafeljlesztési szándékával. Ez a kitétel lehetetlenné teszi a 7-800 négyzetméteres területeken a magán-, illetve gazdasági célú fejlesztést, építkezést, jelentette ki. A testület úgy döntött: a javaslatnak ezt a pontját még egyszer áttekintik egy későbbi ülésen.

Máshol szeretne dolgozni, ezért lemondott megbízatásáról a hajléktalansegítő központ korábbi vezetője, Tedás Zoltán. A város pályázatot ír ki a poszt betöltésére, de addig is a vezető helyettest, Berki Andrást bízták meg a feladattal. A testület úgy döntött, hogy Az év családja díjat a három gyermeket nevelő Szabó Károlyék kapják.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A NAV szerint nem hibáztak a szentesi ügyben

Minap foglalkoztunk a szentesi Kerekes Ágnes ügyével, akiről megírtuk: nem tud pénzt felvenni a bankszámlájáról, mert azt zárolták egy adótartozás miatt. Tovább olvasom