Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Magyar Lászlóné vezeti a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumot

Szentes - Zárt ülésen választotta meg a szentesi Horváth Mihály Gimnázium és Szakképző Iskola új igazgatóját a megyei közgyűlés. A győztes: Magyar Lászlóné. Az új vezető az első kérdésre válaszolva kijelentette, nem tervezi, hogy szerződést újítana Keserű Imrével.
Az igazgatóválasztásra sokan kíváncsiak voltak, a gimnáziumban nemrég lezajlott ülődemonstráció miatt. A tanári kar akkor Keserű mellett állt ki.

Hét iskolájának élére választott új igazgatót a Csongrád Megyei Közgyűlés tegnap. A jelöltek kérésére három intézmény ügyében zárt ajtók mögött döntött a testület. Ez volt a 6. napirendi pont a harmincból. A határozatokról utóbb Magyar Anna elnök tájékoztatott, a vitáról az időközben behívott és kiengedett jelöltektől tájékozódhattak az odakinn várakozók. A Makói Oktatási Központ élére Horváth Zoltánt választották meg. A szentesi Zsoldos Ferenc szakközépiskola vezetői posztjára az eddigi igazgató, Dongó László is pályázott. A tantestület is őt támogatta. Dongó a szentesi képviselő-testületben fideszes képviselő, és 2006-ban polgármesterjelöltként indult Szirbik Imrével szemben. Ám információink szerint a zárt ülésen Szirbik is Dongó megválasztásáért érvelt, és az egész baloldal kiállt az igazgató mellett. A jobboldali többség viszont 22 szavazattal Pintér Etelkát választotta a tisztségre.

Magyar Lászlóné és Tóth Tibor a közgyűlésen. Előbbi örülhetett, utóbbi gratulálhatott. Fotó: Miskolczi Róbert
Magyar Lászlóné és Tóth Tibor a közgyűlésen. Előbbi örülhetett, utóbbi gratulálhatott. Fotó: Miskolczi Róbert

A legtovább a Horváth Mihály Gimnázium és Szakképző Iskola igazgatói posztjáról tárgyaltak. A jelenlévő tévéstáb és a rádiósok is erre a döntésre voltak kíváncsiak, tekintettel arra a botrányra, amelyről lapunk is írt. Az iskola ismert tanára, Keserű Imre további foglalkoztatása mellett folyosói ülődemonstrációt tartottak a tanárok. Az már egy folyamat vége volt: az elmúlt egy évben nem volt jó a viszony a megbízott vezető, Inokai-Tóth László és a tanárok között. Inokai-Tóth akkor lapunknak elmagyarázta, a törvény szerint nem tehetett mást: Keserű szerződése lejárt, ő pedig ezt – lévén, hogy szeptemberben már nem igazgatja az intézményt – nem hosszabbíthatta meg. Ilyen döntést csak az utóda hozhat.

Az utód posztjára most az iskolában tanító, s a pedagógusi kar által támogatott Tóth Tibor mellett a csongrádi Magyar Lászlóné pályázott. Utóbbit választotta a közgyűlés, s a tévések első kérdésére a négyszakos tanári és jogász doktori végzettségű csongrádi győztes azt válaszolta, nem szándékozik szerződést újítani Keserűvel. Azt is kifejtette, nem ismeri közelebbről a tanárt, egyszer találkozott vele, és nem volt tudomása arról, hogy aláírásgyűjtés kezdődött a pedagógus mellett. Lapunk kérdésére elmondta, augusztus elsejétől tölti be az állást, de természetesen minél hamarabb elmegy az intézménybe.

Tóth Tibor, a leszavazott és Magyar Lászlóné, a megválasztott igazgatójelölt a megyeháza folyósóján. Fotó: Miskolczi Róbert
Tóth Tibor, a leszavazott és Magyar Lászlóné, a megválasztott igazgatójelölt a megyeháza folyósóján. Fotó: Miskolczi Róbert

„Szentes kapott két pofont a megyétől" – így kommentálta a döntéseket Szirbik Imre szentesi polgármester, aki sajnálta, hogy a szentesi fideszesek úgy gondolták, nem fontos, hogy helybeliek vezessék e két középiskolát.

További kinevezések

A Csongrádi Oktatási Központ élére aztán egyhangúlag Kőrösi Tibort nevezték ki. Az ásotthalmi Bedő Albert erdészeti szakiskolát továbbra is Andrésiné Ambrus Ildikó vezeti, a makói Pápay Endre iskolát Illyés Gyuláné, a vásárhelyi Kozmutza Flóra iskolát Megyesi Istvánné, az eddigi igazgatóhelyettes.

Olvasóink írták

170 hozzászólás
 • 170. Hmvh.-Szentes 2008. július 02. 14:13
  „Lázár Jánostól,Hmvh.fideszes polgármesterétől kérdezték:
  "Boka: Bizonyosan hallott a szentesi középiskolás tanárok tüntetéséről. Ön szerint helyesen járt-e el a Megyei Önkormányzat, hogy szembe ment a tanárokkal, illetve iskolákkal. Ön mit tett volna?

  Lázár János: Nem így döntöttem volna. Szerintem megegyezésre kell jutni. A fenntartó érdekeinek is érvényesülnie kell, ahogy az iskolák érdekeinek is. Szerintem hibák sorozatát követte el a megyei önkormányzat. A vásárhelyi Klauzál iskola a jó példa. A tantestület fele az egyik jelöltet akarta, a fele a másikat. Az önkormányzat döntött, az egyikük igazgató lett, a másik helyettes. Ha a fenntartó veszi a fáradságot, hogy beszélgessen, meggyőzze a pedagógusokat, nagyon jó kompromisszum köthető."”
 • 169. Panka Sopron 2008. június 25. 22:38
  „A "Levegőt" alatt végig libabőrös voltam, pedig előtte a hátamon is folyt a veríték a melegtől. És amikor az utolsó sorok elhangzottak, - nekem is, mert tudom, hogy szinte mindenkinek; nem lehetett megállni - összeszorult a torkom. És nagyon-nagyon régen hallottam embert szépen verset mondani. ("Hol szabadság van, ott szabadság van"). És láttam aztán a volt tanárnőmet sírni. Folytak a könnyei, amíg megkérdezte, merre sodort az élet...”
 • 168. volt drámais 2008. június 23. 17:21
  „Ki ez a Kolumbusz??????????????
  Azt sem érti amit kérdez! Nagyon buta ember szerencsétlen. Nem is érdemes neki válaszolni. Higgyétek el!”
 • 167. József Attila:Levegőt!/részlet/ 2008. június 23. 13:13
  „"Az én vezérem bensőmből vezérel!
  Emberek, nem vadak -
  elmék vagyunk! Szívünk, míg vágyat érlel,
  nem kartoték-adat.
  Jöjj el, szabadság! Te szülj nekem rendet,
  jó szóval oktasd, játszani is engedd
  szép, komoly fiadat!"”
 • 166. exHMGs 2008. június 21. 21:42
  „Kedves Török51!

  Nem állítottam soha, sehol, hogy az oktatási rendszer jó volna. De azt hiszem, hogy itt most nem is erről volt szó, és pláne nem az én véleményemen múlik, hogy milyen, illetve nem attól lesz más.
  Itt most a HMG-ről és az ott dolgozókról alkottam egy képet, amit már külsősként tettem meg.
  Az oktatási színvonal amúgy meg attól is nagyban függ, hogy a tanárok hogyan mennek be órára. Úgy, hogy a háttérben minden klappol, vagy úgy, hogy forr a hangulat, mert nem tudnak kijönni a vezetéssel. Persze, el lehet menni, sok bölcsész diplomás munkanélküli van, akik egy üresedésre várnak...de azt hiszem mégsem ez lenne a megoldás.”
 • 165. triatlonos 2008. június 21. 20:54
  „Mára annyira összekúszálódtak a szálak, hogy a "határesetes felvételizők" nem tudják, hogy a hálapénzt hol kell leróni. Eddig volt egy forgatókönyv, de már azt is más irja! Hosszútávon nem szabad bizonytalanságban tartani a szülőket.”
 • 164. dramais 2008. június 21. 18:54
  „Kedves Faur Csongor!
  Hozzászólásaidból látszik hogy te is alkalmas egy pártkatona vagy, ennyi eszement őrültséget összeírni, mint amit neked sikerült ezidáig - hihetetlen. Gondolom sokat nem tudhatsz a hmg-ről és a drámairól sem!
  Amúgy csak közölném veled, hogy a 30 éves drámais találkozó programja már akkor kész volt, amikor a Keserű-ügy még ki se robbant! És képzeld! Abban nem szerepelt a tüntetés! Nem politikai megmozdulás tehát a találkozó!”
 • 163. dramais 2008. június 21. 18:25
  „Faur Csongornak: az a baj tudod, hogy most a fidesz és a megyei közgyűlés pont azt csinálja mint az 50-es években Rákosi pajtás, azaz felelős beosztásokba olyan embereket ültet, aki minél kevesebbet ért az adott tisztséghez, ám annál jobb pártkatona. És itt nem csak a mostani igazgtóra gondolok, hanem pl. ld. Ópusztaszer Emlékpark.”
 • 162. Patrícia 2008. június 21. 17:12
  „Kolumbusz, Te egy patás vagy! Semmit nem értesz az egészből és az a helyzet, hogy azok sem akik ezt a határozatot hozták. Ki igazgassa a HMG-t ha nem az az ember akit a diákok javasolnak, aki miattt aláírást gyűjtenek?? Hát hol itt a demokrácia?!”
 • 161. kolumbusz 2008. június 21. 14:35
  „160! A hazugsághadjárat esetén is kettőn áll a vásár, aki hazudik és aki elhiszi. ...
  Félő, hogy a balliberális árokásás nem tesz jót a HMG-nek. Vagy éppen ez a cél?
  Szűcs Lajos is ezt tette.
  A demonstrálók kenyéradó gazdájuk levesébe köptek, mert nem látják be, hogy a fenntartó joga az igazgató kijelölése, ha tetszik nekik, ha nem. Ha nem tetszik "el lehet menni", "itt lehet hagyni" !”
 • 160. valaki szentesi 2008. június 21. 14:19
  „kolumbusz
  neked a tengeren volna a helyed,egyedül hánykolódva a saját magad fabrikált kis bárkáddal,hogy ne zavarj senkit a hülye hozzászólásaiddal.”
 • 159. kolumbusz 2008. június 21. 14:08
  „Sokra megy Szentes Szűcs Lajossal és Bácskainéval. Egyenlőre a fenntartó joga az igazgatókat kijelölni, ha tetszik, ha nem. Ha valakinek nem tetszik a főnöke színe, akkor mondjon fel és keressen más munkahelyet.”
 • 158. valaki szentesi 2008. június 21. 13:54
  „fideszes
  Én nem azt irtam,hogy elitélték,csak,hogy ügyfél volt.
  A Halmai féle meghatározásoddal,meg teljesen igazad van,talán ő is olyan mint a "buta jó rendőr",még a saját anyját is megbünteti,mert ez a parancs.
  Igazad van amennyiben megtisztulna a Fidesz ilyen Halmai féléktől,véleményem szerint is hatalomra kerülne és talán jobban is kormányozna a jelenleginél.
  Sajnos a Fidesz megtisztulására,sok párttagnak kellene távozni ahhoz,hogy a választópolgárok többsége elfogadja.”
 • 157. subway 2008. június 21. 13:50
  „115. ne hagyjátok mi sem fogjuk hagyni abban a városban ahol szintén egy ilyen idiótát ültettek a nyakunkra!!!”
 • 156. fideszes 2008. június 21. 13:49
  „kedves emeszpés,
  1. miért lennék ál-fideszes? Mert nem vagyok olyan sötét, mint Halmai?
  2. Keserűt még egyetemista korából ismerem, és tudom, miért szeretne maradni. Nekem ugyan nem elvtársam abban az értelemben, ahogy te érted, szerintem saját magának sem, neked még kevésbé, de erről a városról nem Halmai, nem Magyarné nem Inokai-Tóth az, aki eszébe jut az országban bárkinek, hanem ő és Bácskai Miska bácsi. Ezért szeretne maradni. És ha nem rondítana szét mindent az eszement politka, akkor még Magyar Anna is büszke lehetett volna rá, hogy a drámai tagozat az ő megyéjében működik.”
 • 155. fideszes 2008. június 21. 13:39
  „1992 óta kíséri a Fideszt az az átok, hogy félidőben, ha nincs hatalmon, mindig jól áll a közvéleménykutatások szerint, és akkor mindig jön egy ilyen idióta, mint például Halmai és a választásokig ilyen iskolaigazgató-választó és hasonló lépésekkel szépen lenullázza az esélyeket. Miért hagyjuk? Meddig kell ezt nézni?”
 • 154. emeszpés 2008. június 21. 13:36
  „ál-fideszesnek!
  Mit gondolsz miért szeretne még Keserű elvtárs maradni? :)”
 • 153. fideszes 2008. június 21. 13:28
  „emeszpés, te nem egy pártban vagy akkor Keserűvel?

  valaki szentesi, na, miért költözött el? Itt az előbb másvalaki azt írta, utcai verekedés miatt ítélték el Magyarnét.

  Ha csak a fele igaz, már szégyellem magam a megyei Fidesz nevében.”
 • 152. valaki szentesi 2008. június 21. 13:12
  „A Magyarné pártiaknak és a Tisztelt Megyei Fideszes vezetésnek,tessék megkérdezni a vele egy udvarban lakót,aki most a Fürdő utcájában lakik,hogy miért költözött el.
  A Csongrádi Biróságot és a korábbi végrehajtót is meglehetett volna kérdezni,hogy miért volt ügyfél Magyarné .
  Talán elkerülhető lett volna a Megyei vezetés és a Fidesz önmaga lejáratása.Ezek a szentesi kinevezések nem mások,mint öngólt rugni.
  A későbbi választások eredményein is biztosan meglátszik majd ez a döntése a megyének.”
 • 151. subway 2008. június 21. 13:09
  „Pol Pot megyében katasztrófális a Fidesz személyzeti és vk. elnöki politikája.Ez sztem az agressziv kdnp hibája, de aki enged egy ilyen agressziv és nyomulós kisebbsébnek az is hibás.A megye vezetését lehetetlen helyzetbe hozzák ezek a félnótások.”
170 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A társulás kéri vissza a középiskolákat

Szentes - Feltehetőleg döntés születik a megyei közgyűlés mai ülésén a szentesi középiskolák… Tovább olvasom