Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Marhatolvajokon ütöttek rajta a rendőrök

Felgyő, Szentes, Hódmezővásárhely – A felgyői Cs. család hosszú bűnlajstrommal rendelkezik, lopásból élnek. Két tagjukat és egy sofőrnek megfogadott csongrádi férfit hétvégén marhalopás közben kapták el.
Hetek óta fosztogatta három település környékének gazdaságait az a banda, amelyet az elmúlt hétvégén egy összehangolt akcióban fogtak el egy Szenteshez közeli tanyán. A bűncselekmény-sorozatot, amely során marhalopásra „szakosodtak", Cs. Péter 51 éves felgyői lakos és 22 éves fia, a csongrádi Cs. Bence tervelte ki, a szintén csongrádi, 26 éves K. Norbert pedig a sofőrjük volt. A jószágokat egy bérelt kisteherautó csomagterében vitték el a tanyákról és a legelőről. A hódmezővásárhelyi és a szentesi nyomozók egy állatot lefoglaltak, a bandatagok eddig több millió forint kárt okoztak.

A felgyői Cs. család hosszú bűnlajstrommal rendelkezik. A faluban azt hallottuk: szinte mind a 12 felnőtt, gyermek került már összetűzésbe a törvénnyel. Az apa annak idején gázolajozással kezdte, de a környékbeli halastavak fosztogatása, a kerékpár- és szivattyúlopás sem áll távol az ízlésüktől. Információink szerint ameddig voltak a családban kiskorúak, rendszerint őket küldték a holmikat megszerezni. Külterületen élnek, korábban szerettek volna beljebb, illetve a szomszédos Csanytelekre költözni, de valamiért, feltehetőleg társadalmi nyomásra mindig elálltak a tervüktől. Egy ideig a Bács megyei, az országhatárhoz közeli Bácsalmáson éltek, de nemrég – felgyői vélemények szerint miután kitelt az idejük – visszahurcolkodtak.

A többi szarvasmarhát már feldolgozták vagy eladták a tolvajok. Fotó: CSMRFK
A többi szarvasmarhát már feldolgozták vagy eladták a tolvajok.
Fotó: CSMRFK

A szombati akciót hosszú megfigyelés előzte meg. Hódmezővásárhelyi és szentesi nyomozók, valamint a környéken élők szerint – bár ezt az információt hivatalosan senki nem erősítette meg – a terrorelhárítók is részt vettek a rajtaütésben. A rendőrök péntek délután kezdték követni a banda mozgását, akik először terepszemléztek, a jószágokat pedig kora hajnalban akarták begyűjteni. Mivel a tanyavilágban helyismeret kell, feltehetőleg biztos tippekre mentek. Az állatokat most nem sikerült teherautóra pakolni, az egyenruhások lecsaptak rájuk az elkövetés előtt. Úgy tudjuk: megrendelésre dolgoztak, fiatalabb marhákat kerestek, az állatok húsa feketevágóhídról került az üzletekbe. A hírek szerint az orgazdát is elkapták.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság lopás bűntette miatt vette őrizetbe a gyanúsítottakat. A rendőrség kezdeményezte a két Cs., apa és fia előzetes letartóztatását, K. Norbert esetében a házi őrizetre tettek előterjesztést.

Olvasóink írták

 • 19. tisza2 2013. augusztus 08. 13:50
  „A "mindig tisztelt és céltudatos" emberi és egyéb jog védőket össze kellene már végre ismertetni egy ilyenforma Cs. családdal, hisz a tapasztalat mindig fontos tényező.”
 • 18. HAJDÚKFOKOSA 2013. augusztus 06. 17:34
  „A CS családod meg nem huzták fel ??? miért is? VALAKI NAGYON HANYAG ))”
 • 17. Turul2 2013. augusztus 06. 12:27
  „Cs mint Csuka.Már több éve fosztogatnak,de a 2 hét még nem telt el!!A csapat többi tagja munkahellyel rendelkezik,a hentes önkormányzati cégnél,a húsárus kocsmákat üzemeltet!!!”
 • 16. Nokipa 2013. augusztus 06. 11:28
  „"Nincs cigibűnözés"”
 • 15. borcsa25 2013. augusztus 06. 09:43
  „Érdekes módon "óvják" az emberek személyiségi jogait! Az aljas tolvaj csak CS. P., míg a szentesi orvos, aki műhibát követett el, Loboda Fábián! Vagy nem mindenkire vonatkozik a személyiségi jogok védelme?”
 • 14. balihoho 2013. augusztus 06. 09:07
  „Miért érdekes ez? Más tán nem lop? Lásd eltüntetett manyup milliárdok. Máig nem mutatták ki, hogy tételesen mire ment.”
 • 13. Egyolvasó 2013. augusztus 06. 08:26
  „Tessék már megérteni mindenkinek, hogy a bűnözőknek, börtönben lévőknek JOGAIK vannak, szemben a dolgozó emberekkel, akiknek KÖTELESSÉGEIK vannak csak.
  Mit nem lehet ezen megérteni, talán 2/3-os törvény kell rá???”
 • 12. MMtz 2013. augusztus 06. 07:55
  „Csolompár?”
 • 11. ötös 2013. augusztus 06. 07:18
  „Hát igen. Ezek azok az EMBEREK?, akiket mi tartunk el. Most a börtönben etetik, szórakoztatják őket. Ha kijönnek minden folytatódik tovább. Mit lehet itt tenni? Nehéz ügy. Nincs kényszermunka. Pedig itt csak a kötelező foglalkoztatás segítene. Legalább annyit dolgozzon amennyi az alapvető szükségletei fedezésére elég. Hát sajnos ezekből már más nem lesz mint börtöntöltelék. Addig jó, míg ott vannak.”
 • 10. kontrapista 2013. augusztus 06. 07:11
  „Az tetten ért elkövetőknek van vezetékneve és keresztneve, amit a DM szabadon leközölhet !
  u.i.
  a rendőrség tévedett, amikor tetten érték a marhatolvajokat,akik bodza szenon révén csak arra jártak ?”
 • 9. geronimo007 2013. augusztus 06. 02:54
  „Nagyon ritkán írok, ide, de itt "talán" jobb lett volna, ha a gazda meglepte volna a tolvajokat, majd miután ezen tisztességes polgárok nagy valószínűséggel életére törtek volna, élve jogával agyonlőtte volna az összeset!!! Oké! tudom sok a volna, de, akkor is!!!! :)”
 • 8. pachakuti 2013. augusztus 05. 22:13
  „Egy másik, általam olvasott (kevésbé független) hírportál egyértelműen leírja, kik az elkövetők.”
 • 7. karaly 2013. augusztus 05. 21:58
  „A magyar cowboyok :)”
 • 6. 6664 2013. augusztus 05. 20:37
  „4. rolee 2013.08.05. 19:57 Ott a pont...”
 • 5. Besenyő_Pistabácsi 2013. augusztus 05. 20:36
  „Nevezzék már meg az orgazdát is, csak a nevének kezdőbetűit, hogy meg nyugodjak végre Isten nem néz el minden aljasságot és mocskot, csakhogy némelyek brutálisan meg gazdagodjanak néhány húsboltból amiben ritkán található hatóságilag elismert és ellenőrzött friss husika!”
 • 4. rolee 2013. augusztus 05. 19:57
  „"A faluban azt hallottuk: szinte mind a 12 felnőtt, gyermek került már összetűzésbe a törvénnyel. Az apa annak idején gázolajozással kezdte, de a környékbeli halastavak fosztogatása, a kerékpár- és szivattyúlopás sem áll távol az ízlésüktől. Információink szerint ameddig voltak a családban kiskorúak, rendszerint őket küldték a holmikat megszerezni."

  Nevezzetek előítéletesnek, vagy rasszistának, esetleg fajgyűlölőnek, de ...”
 • 3. vovozs 2013. augusztus 05. 19:15
  „Eddig mi tartottuk el a söpredéket, most Ők tartsanak el minket... közmunka, kőbánya, utcasöprés...ingyen. Jogom van normális emberek közt élnem. Akinek ez nem tetszik az magához fogadhatja..l”
 • 2. Légiós 2013. augusztus 05. 18:16
  „HOSSZU BÜNLAJSTROM????? jo lenne már ha ezeket a visszaesöket kivégeznék , letisztultság kell az országnak a Cs család meg retek folt”
 • 1. Minibusz 2013. augusztus 05. 18:07
  „Lopás az, legalábbis az etikai nézetem szerint, ha mondjuk elveszik a táskám, benne pl a mobiltelefonnal.
  Egy marha meg szerintem többet ér, még akkor is ha fiatal.
  Mivel az állatoknak is vannak jogaik, és erőszakkal/kényszerítve vitték el, ezért inkább állatrablásnak vagy még inkább túszejtésnek számítana.
  Semmi gond, van néhány nagy gazdaság, ahol az ilyen "állatszeretők" tudnának érvényesülni, pl etetés, alomtakarítás stb. Szóval nincs semmi gond, közmunkára bevinni egy ilyen istállóba dolgozni.
  Mindet”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Addig fenyegetőzött, míg a TEK kapcsolta le

Éles lőfegyvert találtak a rendőrök annál a férfinál, aki fejbelövéssel fenyegette különélő feleségét. Tovább olvasom