Délmagyar logó

2017. 02. 28. kedd - Elemér 1°C | 13°C Még több cikk.

Mentőalapítvány alakult Szentesen

Szentes - Lakossági kezdeményezésre mentőalapítványt hoztak létre Szentesen, amely a kistérségi ellátás fejlesztését tűzte ki célul. A mentőállomás dolgozói azt szeretnék, hogy minden autójukban legyen félautomata defibrillátor.
Csongrád megye északi felén eddig nem működött mentőalapítvány, épp ezért merült fel a szentesiek körében, hogy lehetne ilyet alapítani, és akkor a jótékony célokra szánt adományokat helyben tudnák felhasználni a mentésben részt vevők. Az ötletet cselekvés követte: az elmúlt hetekben megalakult a Szentes Kistérség Mentő Alapítvány, amelynek elnökévé Holman Istvánt, a Szentesi Hitelszövetkezet ügyvezető igazgatóját választották meg.

Az alapítvány célja, hogy GPS készülékkel is felszerelje a szentesi mentőautókat. Fotó: Bíró Dániel
Az alapítvány célja, hogy GPS készülékkel is felszerelje a szentesi mentőautókat.
Fotó: Bíró Dániel

A szervezet céljairól Katona Ágnes mentőtiszt, kuratóriumi tag elmondta, elsősorban korszerű eszközökkel szeretnék felszerelni mentőautóikat: vércukor- és vérnyomásmérőre is szükség lenne, illetve félautomata defibrillátorral és GPS készülékkel is el kellene látni a gépkocsikat. Mindemellett mentési bemutatók, elsősegélynyújtó tanfolyamok és a mentőállomáson nyílt napok szervezése szerepel terveik között. Arra is figyelmet fordítanának, hogy segítsenek a mentődolgozók mentálhigiénés problémáinak kezelésében. A törvényi szabályozás miatt a lakosság 1 százalékos felajánlását egyelőre nem tudják fogadni, de minden tárgyi és anyagi támogatást szívesen várnak. Katona Ágnes hozzátette, mivel nem csupán a szűken vett kistérségben látnak el mentési feladatot, hanem Csongrádra is sűrűn járnak át, abban bíznak, hogy az ottaniak is segítségükre lesznek.

Olvasóink írták

 • 5. Teutatas 2011. január 04. 17:59
  „Ha egy távol eső kicsi településen orvosként biztosítod a 24 órás orvosi ügyeletet, akkor csak ambíció kell, hogy örök időkre polgármesternek válasszanak. Ha nem tesszik, megszűnik az orvosi ellátás.”
 • 4. baltazar 2010. december 30. 10:14
  „Kedves Nagyi17!
  Sajnos biztosan van olyan település, ahol nem tudják vagy nem akarják támogatni ezt. Pedig tényleg nagyon kellene, és a mentőszolgálatot meg kell erősíteni mindenképpen. gyors, felszerelt autók, szakszerű mentőorvosok kellenek.
  Íme egy másik delmagyar-os fórumból egy vélemény:

  "Zeusz1 írta: Ha Ti szerettek kockáztatni akkor várjátok csak egyedül és nyugodtan a mentőt Szentesről vagy sok esetben Szegedről!!! Ezzel nem a mentősöket bírálom mert mindenki tudja mennyire nem győzik a rengeteg esetet, sőt elmondták, hogy hatalmas terhet vett le a vállukról a Fábiáni 24 órás orvosi ügyelet!!! "

  Ehhez én csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy az én véleményem szerint erős mentőszolgálat kell Szentes központtal és ebben ki kell vennie a részét minden Szentes környéki településnek (falunak), mert erre nagy szüksége van a térségnek.”
 • 3. nagyi17 2010. december 28. 18:48
  „Igen igazad van baltazar a környező települések is csatlakozhatnának, úgy ahogy a mentőhelikopter bázis építéséhez, jó az is és nagyon kellett már ide a délalföldre, de rossz időben nem szállhat fel. Ilyenkor csak a gépkocsira számíthatunk, amelyeknek a felszereltsége és műszaki állapota sem megfelelő.
  Köszönöm a szentesi mentősök lelkiismeretes munkáját.
  KÍVÁNOK NEKIK BOLDOG ÚJÉVET!!!! Kitartást a munkájukhoz.”
 • 2. baltazar 2010. december 28. 15:51
  „Szerintem minden Szentes környéki kistelepülésnek be kellene szállni anyagilag ebbe. Nagyon jó kezdeményezés, hiszen valódi mentőautóról és valódi szakképzett csapatról van szó. Gratulálok a kezdeményezéshez.
  Minden kis falunak érdeke, hogy ez a mentőalapítvány működjön.
  Én ennek a benzinköltségét szívesebben támogatom, mint a Fábiáni amerikai orvosi ügyeletes autóét.”
 • 1. hírfigyelő 2010. december 28. 09:54
  „Mindent bele, egy élet megmentése nem mérhető pénzben! Tiszteletem a munkájuk előtt!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázpalackot robbantott egy férfi Szentesen

Öngyilkossági szándékkal, gázpalackot robbantott egy 39 éves férfi pénteken késő éjszaka a szentesi Aulich Lajos utcában. Fotókkal! Tovább olvasom