Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

Nehéz szezonra számít a szentesi strand

Szentes - Be sem fejezett beruházás nyereségességét még korai megbecsülni – többek között ez is elhangzott a szentesi üdülőközpont idei üzleti terveinek tárgyalása során.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Már így is elég sok takarékossági intézkedést vezettek be a ligeti strandon, ezt nem lehet tovább csökkenteni – hangzott el a legutóbbi testületi ülésen, ahol az üdülőközpont idei terveiről is szó esett.

Márton Mária ügyvezető kifejtette, hogy ebben nem számíthatnak jelentős változásra, hiszen az árammal, a vegyszerrel, a mosószerrel takarékoskodni kell, sőt a humánerőforrással is. – Egy fürdő anyagi szempontból nem húzóágazat, éppen önök fogják majd számon kérni, hogyan gazdálkodtunk.

Szezonon kívül nincs szükség annyi emberre, mint szezonban – magyarázta. Az anyagból is kiderül, hogy január 1-jétől a recepciós feladatokat átmenetileg az uszoda pénztára vette át, 5 ember munkaviszonya pedig megszűnt. Visszatérő kérdés, hogy az árbevétel vagy a helybeliek által megszokott szolgáltatások élvezzenek-e előnyt a tervezésnél.

Erre az ügyvezető azt mondta: 3-4 esti úszó miatt veszteséges nyitva tartani, még akkor sem megoldható, ha a sportolni vágyók vállalják, hogy saját felelősségükre róják a métereket. – Az új medence átadása más dimenziókat nyit majd, türelmet kérek – érvelt.

A vendégszám 19, a vendégéjszakák száma 7, a regisztrált belépők száma 10 százalékkal, 296 ezer főre esett vissza. A Hungerit Vízisportot Támogató Nonprofit Kft. vezetője, Magyar József a javuláshoz fűzött reményekhez hozzátette: egyrészt nem szabad elfelejteni, hogy hamarosan újabb építkezések kezdődnek, ami biztosan zavarja majd a látogatókat, másrészt nem lehet egy még be sem fejezett beruházás nyereségességét megbecsülni.

Az üdülőközpont működéséhez 22 millió forint önkormányzati támogatással számolnak, de mindezek mellett is csak akkor jön ki nullásra a végszámla, ha az új medence is a várt bevételeket hozza.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesen is lesz műfüves pálya

Tavaly márciusban tett közzé egy pályázati felhívást a Magyar Labdarúgó Szövetség, országos pályaépítési programra lehetett jelentkezni. Tovább olvasom