Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Nem kapott még hitelt a Petőfi

Szentes - Nem kaptak engedményt a tiszai üdülőtulajdonosok, és az Ady Endre utcát sem egyirányúsítják Szentesen. A képviselő-testület csütörtöki ülésén az is kiderült, 348 millió forintot ér a Petőfi Szálló ingatlana, a felújításhoz pedig még nem kapott hitelt a beruházó cég.
Fábján Sándort, Jelenfi Annát, Oláh Katalint és póttagként Varga Sándort választotta be a Helyi Választási Bizottságba a szentesi képviselő-testület csütörtöki rendkívüli ülésen. Napirendre került a tiszai partfürdő kérdése is – a terület rendezésére 2010-ben 700 ezer forintot fordított az önkormányzat. Figyelemmel a csapadékos időjárásra és a magas vízállásra Szirbik Imre polgármester azt indítványozta, hogy a pihenőhelyen épült nyaralók utáni bérleti díj felét idén engedje el a város. Rébeli-Szabó Tamás viszont azt kérte, teljesen engedjék el a bérleti díjat, sőt a kommunális adót is. A pénzügyi bizottság és annak elnöke, Kozák János nem támogatta egyik javaslatot sem, mondván kevés ingatlantulajdonost érint, akik ráadásul tudták, hogy hullámtérben vettek vagy építettek üdülőt. Végül egyik rendeletmódosítást sem kapta meg a szükséges szavazatot, így marad minden a régiben.

Megosztotta a képviselőket az Ady Endre és a Petőfi utca egyirányúsításáról szóló napirend, amelyről azért kellett dönteni, mert már készülnek a városközpont átépítésének kiviteli tervei, s ez a kérdés korábban lezáratlan maradt. Hornyik László arra hívta fel a figyelmet, hogy az érintett utcákban több üzletnél nincs hátsó bejárat, így megoldhatatlanná válik az árufeltöltés, ha az egyirányú út és a széles járda közé még kerékpárutat is építenek. Horváth István emlékeztetett: nincs is elfogadott közlekedési koncepciója a városnak. Szerinte ezért olyan megoldás szükséges, ami később az igények szerint módosítható. Móra József pedig a zöldfelületek növelése miatt emelt szót az egyirányúsítás mellett. A grémium úgy határozott, marad a két irányú forgalom mindkét utcában, a parkolóhelyek száma pedig alig változik.

Arról is döntöttek a városatyák, hogy a sporttelepen futsalpálya épüljön mintegy 30 millió forintból, amit a Magyar Fejlesztési Bank hiteléből finanszíroz majd a város. A Petőfi Szálló ügyében elhangzott: 347,8 millió forintra értékelték az ingatlant. Ekkora értéken számítják majd be, ha önkormányzat apportálja a beruházó Pendola-Szentes Kft-be. A csütörtöki döntés tükrében erre akkor kerülhet sor, ha a hotelfejlesztéshez szükséges több milliárdos hitelösszeg a Pendola-Szentes Kft. rendelkezésére áll majd.

Olvasóink írták

 • 14. jogvedok 2010. augusztus 27. 15:12
  „László Tamás a Garay Rém!

  Tudja valaki, hogy hány fizetős pozíciója van László Tamásnak, aki a kerület megmentőjének, eljövendő "hamis" prófétának képzeli önmagát?
  Valószínűleg kevesen tudják, ezért leírom ide: a XV. kerület 23-as körzet Fideszes országgyűlési képviselője, kerületi Fidesz elnök, a XV. kerületben szintén önkormányzati képviselő és a Polgárok Házának vezetője, és pályázik a Polgármesteri székért is!

  Ha valaki nem tudná:
  parlamenti képviselőségért kb 500 ezer Ft. kap +
  önkormányzati képviselőségért 200 ezret +
  Polgárok Házának vezetését sem ingyen csinálja +
  ha megválasztják polgármesternek, még hozzáadódik minimum 500 ezer ft.
  Eddig több, mint 700 ezret tesz zsebre, láthatjuk egy olyan emberrel van dolgunk, aki szereti halmozni a pozíciókat, főleg a pénzeseket.
  Ja, még elfelejtettem, hogy van egy saját tervezőirodája, a Reál 91, amely igen jól müködött a 7. kerületben (ahol Garay Rémnek nevezik), és amely valószínűleg itt a 15. kerületben is jövedelmezően működik megválasztása esetén. Eddig folyamatosan az volt a téma, hogy Hajdu László ne legyen egyszerre polgármester és parlamenti képviselő, (aki szintén havi kb 1 milliót vitt haza havonta). Úgy tűnik, amint lászlótamás megizlelte a hatalmat már követni korábbi elveit nem akarja.

  Egy ember sem egészségügyileg, sem pszichikailag nem tud ennyit feladatot jól, hatékonyan ellátni, képviselni. Ilyen sok feladatot csak egy eszelős képes elvállalni, vagy egy olyan ember, aki mindent akar, mindent ő akar irányítani, aki fél megosztani a pozíciókat, aki csak eszközként használja az embereket, akinek nincs magánélete, aki menekül önmaga elől, vagyis aki beteg!
  Tudom csúnya dolog ilyet írni, de nem irigylem a feleségét, kiváncsi lennék a házaséletére, hogy mennyi időt tölt családjával, feleségével, mennyire él vissza az ő ragaszkodásukkal, támogatásukkal? Mert egy vezető az élet minden területén cselekedeteivel mutason példát, és ne csak dumáljon ezekről az elvekről!Az ilyen ember ne tartson házzas hétvégéket, ne másoknak adjon tanácsot!

  Milyen ember az ilyen? Hiteltelen és terhes! Egy ilyen embert max csak addig viselik el a társai, amíg ő osztogatja a pozíciókat, de amint ez megváltozik lapátra teszik.

  JV”
 • 13. becsei.sandor 2010. augusztus 13. 19:12
  „A Közuti Közlekedés Szervező szakon végzett bádogos,vasutas,edény kereskedő, bútor kereskedő
  meg tudott győzni arról,hogy az egyirányúsított közlekedés őrületes veszélyt jelent az iskolai di-
  ákságra,a kétirányú közlekedés viszont biztonságos ugyanott.Maradjon minden a régiben.
  A jobbratartási kötelezettség ma még csak a közlekedésben kötelező,ma még(!!!),holnap ki tud-
  ja ?”
 • 12. studyfy 2010. augusztus 13. 19:00
  „Kedves garaylakó!
  Gondolod, hogy a Bp. XV. kerületi László Tamás olvassa a DM fórumát?”
 • 11. Őszödi 2010. augusztus 13. 16:22
  „10. hozzászólás garaylako 2010.08.13. 14:53
  Rosszul másoltál a linkről! Ezt miért hagytad ki?
  "László Tamás cégének működését egyelőre altatja - a Reál ´91 Tervezőirodának - honlapját törölte, nehogy bárki is számon kérhesse a VII. kerületi ,,referenciákat" (ha valaki a www.real91.hu-ra kattint egy üres, fehér felületet lát). Akinek nincs mit titkolni, az nem takarít maga után!"

  A "Tiszt közélet"-hez az is hozzátartozik, hogy László Tamás vagyonnyilatkozatában megtalálható, hogy vállalkozását (Reál91 Tervezőiroda Kft) szünetelteti.
  Nem minden arany, ami fénylik.”
 • 10. garaylako 2010. augusztus 13. 14:53
  „Hogyan kerülte ki a közbeszerzést a Garay piacnál László Tamás?
  http://mezgageza.freeblog.hu/archives/2010/08/12/Hogyan_kerulte_ki_a_kozbeszerzest_a_Garay_piacnal_Laszlo_Tamas/

  A Garay téri piac és lakóház építtetésével kapcsolatos furcsaságokról több újságcikk és internetes fórum is írt. Keveset hallottunk azonban, a piac építtetését elnyerő Pendola Invest Kft.-vel baráti viszonyt ápoló, az épület terveztetéséhez - a közbeszerzést megkerülve - kétes módon jutó Reál ´91 Tervezőiroda Kft.-ről, melynek cégvezetője László Tamás építészmérnök, aki a XV. kerület 23-as körzet Fideszes országgyűlési képviselője, ugyanabban a kerületben Fidesz elnök, a XV. kerületben Fideszes önkormányzati képviselő és a Polgárok Házát fenntartó alapítvány elnöke, Hende Csaba utódaként, valamint Polgármester-jelölt is egyben.  Mivel László Tamás kérdéseinkre eddig nem akart válaszolni, ezért nem marad más lehetőség, mint a nyilvánosság. Szeretnénk, ha László Tamás nyilatkozna a következőkről:  - Milyen alapon kapott tervezői megbízásokat a VII. kerületben, közbeszerzés útján, vagy az ingatlanbefektetők (pl. Pendola) megbízása útján (,,in house" módon)?

  - Milyen módon kerülte ki a közbeszerzést? Milyen kapcsolatot ápol a Pendola Kft.-vel?

  - Mit tett akkor, amikor kiderült tervezői munkája révén a Garay tér környékén több bérház megsüllyedt, közvetlen életveszélynek kitéve ezzel a lakókat? Vállalta-e a felelősséget ezért?

  - A terv készítésekor készített-e statikai vizsgálatot?

  - Dolgozik-e a VII. kerületi önkormányzatban (korábban a II. kerületben is) rokona, hozzátartozója vagy sógora, aki segíthette?

  - Milyen viszonyt ápol Hangyál Imrével, a VII. kerület Városüzemeltetési- és Beruházási Iroda vezetőjével?

  - Erkölcsileg elfogadhatónak tartja-e, hogy munkája révén egy műemlék jellegű épület tűnt el?

  - Tervezőként részese volt-e annak, hogy a Garay teret 80%-ban beépítsék, ugyanezért azonban keresztre feszítené a XV. kerületben az ellenfeleit?

  - A Garay téri beruházással miért kerülte meg a lakókat, miért nem egyeztetett velük és miért nem vette figyelembe véleményüket?

  - Tanúként való kihallgatása miről szólt?”
 • 9. studyfy 2010. augusztus 13. 14:17
  „A megye nagyobb városainak lélekszáma az utóbbi évszázadban állandóan csökkent. 1910-ben még több mint 62 ezren vallották magukat vásárhelyinek, ma már csak 47 ezren élnek a megyei jogú városban. Szentes esetében 33,5 ezerről mára 29 ezerre csökkent a város lélekszáma, Makó lakóinak egyharmadával lett kisebb, a közel 35 ezer helyett 2010-ben már csak 24,4 ezren élnek a hagymavárosban.
  szbarát, ahhoz, hogy pontos adatot tudjak mondani, szükséges lenne hogy 2011 melyik napjára gondolsz? :<)”
 • 8. gavallér 2010. augusztus 13. 13:05
  „Majd a Petőfi ad munkát is és hozzá segít a szaporulathoz is.Tehát azok fizetik vissza hitelt
  ami ma titkos akik ott fogannak meg .”
 • 7. Őszödi 2010. augusztus 13. 12:35
  „"Zuschlag, már megint mi van a k...rva pályázatokkal?"”
 • 6. Sz.S. 2010. augusztus 13. 11:23
  „Szentes lakossága jelenleg 29 ezer pár száz fő. A csúcsponton 34 ezer pár száz fő volt, egyébként már a XIX. század végén is 30 ezer volt. Tehát egy soha nem látott csúszásban vagyunk egyes vélemények szerint 2020-2025 körül 25 ezer lesz Szentes lélekszáma. Ennek az a jelentősége ,hogy a 30 ezer fő alatti települések kategóriájába esünk bele ami évi 120 millió forinttal kevesebb pénzt jelent a városnak. Amúgy asszem a Jobbikosoknak van valami pazar ötletük a népességfogyás megállítására helyi szinten.

  A Petőfi ügyéről meg... ááá ez már inkább egy folytatásos tragikomédiába megy át. Remélem tisztábban fogunk látni október után.”
 • 5. szbarat 2010. augusztus 13. 11:11
  „Kedves studyfy,

  És 2011-ben mennyi kb. a lakosság Szentesen?”
 • 4. studyfy 2010. augusztus 13. 09:38
  „csak a pontosság kedvéért: 1983 végén a lakosság kb. 33 000 fő volt.”
 • 3. nsada75 2010. augusztus 13. 08:59
  „szbarat
  Nem ez nem azért van, ez egyszerűen csak azért van, mert az egész Magyarság fogyóban van. Azon túl a jelenlegi polgármesterünk az egyetlen, aki az országgyűlésben is felszólalt, hogy a délalföldre kormányzati források kellenek, hogy megmaradjanak a munkahelyek, mivel a Dunántúl és Románia elszívja a munkaerőt, így ha nem tesz valamit a kormányzat akkor a délalföld kiürül. De nézd meg Hódmezővásárhelyt, ott sem élnek már 60-65 ezren, lassan a megyei jogú városi rangot vissza kéne vonni tőlük, ott a fogyás nagyobb arányú volt,.”
 • 2. szbarat 2010. augusztus 13. 08:20
  „így van - helyes döntés, hogy a Tiszai telektulajdonosok ugyanannyi adót fizessenek, mint máskor, sőt inkább a dupláját kellene fizetniük... Igaz, hogy a szerencsétlenek egész nyáron/évben nem tudták használni a Tiszát. Ez egy nagyon fontos és döntő kérdés Szentes életében. Nem azzal kellene inkább foglalkozni a sok okos tojásnak, hogy normális munkahelyeket teremtsenek, cégeket idehozni, termelni stb...Inkább azon kellene dolgozni, hogy ne menjenek/meneküljenek el az emberek a városból, mert ha jól tudom Szentes lakossága az elmúlt 10 évben 35 ezerről kb.30 ezerre csökkent. Nyilván ez azért is van ez, mert okos és racionális dolgok folynak a város életében.”
 • 1. Balotelli 2010. augusztus 13. 08:02
  „"több milliárdos hitelösszeg a Pendola-Szentes Kft. rendelkezésére áll majd."
  Hi-HI”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Illegális idősotthon Mágocson

Engedély nélkül működtet idősotthont nagymágocsi házában Ábrahámné Juhász Mária. A hatóság el is tiltotta a tevékenység folytatásától. Tovább olvasom