Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Nem szennyezés okozta a halpusztulást a Kurcában

A Szentesi Rendőrkapitányság megszüntette azt a büntetőeljárást, amelyet még a nyáron indított a Kurcát érintő halpusztulás miatt, mivel kiderült, hogy a pusztulást nem szennyezés okozta.
Mint ismert, idén nyáron több mázsa hal pusztult el a Kurcában, emiatt a Szentesi Rendőrkapitányság környezetre veszélyes hulladék jogellenes elhelyezése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen. A rendőrség az ügyben illetékes szakhatóságokkal együtt vizsgálta az esetet.

Az elmúlt időszakban az érintett területről több szakhatóság is rendszeresen mintát vételezett, a szakértői vélemények analizálását követően kerülhetett sor az eljárás befejezésére. A szakértői vélemények alapján megállapítható volt, hogy a halak pusztulását nem környezetszennyezés, vagy veszélyes hulladék elhelyezése - tehát nem toxikus anyag vízbekerülése - hanem oxigénhiány okozta.

A szakértői vélemények alapján büntetőjogi felelősség nem volt megállapítható, így a Szentesi Rendőrkapitányság az eljárást megszüntette.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szirbik nyerne, ha most lenne a választás

Ha most lenne parlamenti választás Szentesen, Szirbik Imre nyerne Farkas Sándorral szemben. Ez lett… Tovább olvasom