Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Nyárra megépülhet a kalandpark

Szentes - Már aláírták azt a bérleti és opciós szerződést Szentesen, amely a Vecseri-fokhoz tervezett kalandpark-beruházásról szól. Ha az L-Direct Kft. támogatást nyer a projekthez, jövő nyáron megnyílhat a létesítmény, a város pedig 50 millió forint bevételhez jut.
Hetekig szőröztek a szentesi városházán, mire ellenszavazat nélkül elfogadta a város képviselő-testülete azt a bérleti és opciós szerződéstervezetet, amely a kalandparkról és a ligeti szállodaberuházásról szólt. A kalandparkkal kapcsolatban a napokban alá is írták a megállapodást. A fejlesztő L-Direct Kft. mintegy 500 millió forintot fordítana a közel kéthektáros, Vecseri-fokkal szomszédos területre. A cég ügyvezetője, Bertók Róbert lapunknak elmondta, az összeg felét uniós támogatásból szeretnék előteremteni. A szükséges önrészt banki hitelből fedeznék.

Amennyiben nyer a pályázat, már nyáron megnyílhat az egész évben üzemelő kalandpark, a bérelt területet pedig megvásárolják 50 millió forintért. Bertók Róbert lapunknak megjegyezte, a város semmit sem kockáztat, mert ha nem jön össze a beruházás, visszaáll az eredeti állapot, marad a telek Szentesé.

Kurca fölé függőhíd, óriáshinta

Az ország három legnagyobb kalandparkja közé kerülhet a szentesi, ha megépül. Több olyan elem lesz benne, ami kuriózumnak számít: ilyen például a Kurca fölé tervezett függőhíd vagy a 8 méter magas és 30 méter hosszú indítórámpa, de lesz óriáshinta és tiroli kötélcsúszda is.

Olvasóink írták

  • 2. PankaSopron 2009. november 24. 06:18
    „Én meg leszek a második.”
  • 1. toxi-2 2009. november 23. 09:42
    „Hát, ha megnyit, akkor megyek, és az elsők között próbálom ki!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárost gázoltak Szentes és Kunszentmárton között

Szentes - Szentes és Kunszentmárton között a 45-ös főúton egy kerékpárost ütöttek el szombat délután… Tovább olvasom