Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 3°C Még több cikk.

Szentesen is épülhetne egy kis Ócsa

Szentes - Szentesi hitelesek is kerülhetnek utcára, a városnak nincs pénze, hogy segítsen. A volt vízműirodaházban 30 bérlakás férne el, az ingatlant azonban lassan megeszi az idő.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Helyben egy település képtelen megoldani a bedőlt devizahiteles családok gondját, derült ki egy vita során, amely a szentesi képviselő-testület ülésén hangzott el. A témát Krausz Jánosné vetette fel azzal, hogy a szociális bizottság tagjaként sokszor találkozik olyan családokkal, amelyek már kilakoltatási határozatot kaptak. Ollai Istvánné azt kérdezte: a kormány kínál-e valamilyen megoldást?

A grémium tagjai egyetértettek abban, hogy tragikus volna a családokat az utcán látni, Szirbik Imre polgármester azonban kifejtette, hogy akkora anyagi teherrel, mint a hitel átvállalása még egy nagyobb település sem képes megküzdeni. Nem szabad a helybelieket hiú reményekkel kecsegtetni, ezt kormányzati szinten lehet megoldani, mondta.

Az állam nem adja el, de nem is hasznosítja a volt irodaházat. Fotó: Králik Emese
Az állam nem adja el, de nem is hasznosítja a volt irodaházat.
Fotó: Králik Emese

A bérlők is szeretnék megvenni

Az ingatlan a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak járulék-, hozzájárulás- és egyéb követelései fejében került az Országos Egészségbiztosítási Pénztár és az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság vagyoni körébe, írta az MNV Zrt. A törvények értelmében erről a követelésről nem lehet csak úgy lemondani, arra sincs lehetőség, hogy ingyen adják oda az önkormányzatnak. „Az ingatlan jelenlegi bérlői közül többen jelezték, hogy szeretnék megvásárolni az általuk bérelt ingatlanrészt, mindehhez azonban az ingatlant meg kell osztani. A társaságunk megtette a szükséges intézkedéseket, ez után kezdődhet az értékesítési eljárás."

A vita közben a polgármester felidézett egy két évtizede húzódó történetet. Annak idején lapunk is megírta: a 90-es évek elején felszámolták a Csongrád Megyei Víz- és Csatornamű Vállalat egykori székházát a berekháti városrészben. Az irodaházat, amelyet adósság miatt lefoglalt az adóhatóság, az államé lett, a hírek szerint most a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. gondozza. A város azóta próbálja megszerezni az ingatlant, garzonlakásokat szerettek volna ott kialakítani. Hogy hol akadt el rendre az ügymenet, nem sikerült kideríteni. Egyes hírek szerint volt, hogy az árban nem tudtak megegyezni a felek, mások szerint a rendkívül lassú ügyintézés okolható érte. Mindenesetre Szirbik néhány éve – amikor szárnyra kaptak az ócsai lakópark építésének hírei – új ötlettel állt elő. Megkereste a Belügyminisztérium helyettes államtitkárát, Szaló Pétert és azt javasolta: ha az állam valóban a szívén viseli a devizahitelesek megsegítését, az egyébként is a tulajdonában álló szentesi épület kézenfekvő megoldásnak tűnik. Ráadásul becslése szerint az ócsai ingatlanok négyzetméter árának negyedébe kerülne az irodaház lakássá alakítása. – Tekintettel arra, hogy 20 éve eredménytelenek a tárgyalások, ezt megfelelő hasznosításnak véltem. Mintegy 30 lakást lehetne kialakítani. A tárcától eddig még csak válasz sem érkezett – árulta el.

Olvasóink írták

  • 3. queenmargareth1 2013. szeptember 18. 11:58
    „én is kaphatnék:(én nem rinyálnék.”
  • 2. nie 2013. szeptember 18. 10:22
    „Az is olyan lenne, mint a többi szociális lakás!”
  • 1. HUNNE 2013. szeptember 18. 08:00
    „Odavan az mar valakinek igerve!Nem ismerem de gondolom nagy telek lehet hogy jo helyen is van,majd szepen kivarjak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportoló és ezermester

A kiskőrösi származású, Szentesen élő Anti Sándor augusztus 26-án ünnepelte 90. születésnapját. Tovább olvasom