Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Szentesi gyógyfürdő: újra bemehetnek a gyerekek

Szentes - Ismét a gyógyfürdőben tanulhatnak meg úszni a szentesi ovisok, adták hírül szerdán sajtótájékoztatón. Arról is szó volt, hogy a kórház és a derekegyházi önkormányzat konzorciuma 125 millió forintot nyert egy pályázaton.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Újra bemehetnek a 14 év alatti gyermekek a gyógyfürdőbe, jelentette be Farkas Sándor országgyűlési képviselő egy szerdai sajtótájékoztatón. Megírtuk: egy közel két évtizedes jogszabályra hivatkozva tavaly novemberben megtiltották a gyerekeknek az intézmény látogatását, a hagyományos óvodai úszásoktatást is fel kellett függeszteni. Az ügy miatt tüntetést szerveztek, a város vezetése is kereste a megoldást. Egy augusztus 30-án kelt határozat értelmében a korlátozás megszűnt, mondta a képviselő. – Fájó pont volt a szentesieknek, de hosszas egyeztetés és a bürokrácia leküzdése után ismét visszaáll a régi rend. A kicsik úszásoktatása, illetve a családok fürdőlátogatása elé már nem gördül akadály, akár hétfőtől várja őket az intézmény – közölte.

Egy éve nem járhatnak gyerekek a termálfürdőbe. Fotó: Králik Emese
Egy éve nem járhatnak gyerekek a termálfürdőbe.
Fotó: Králik Emese

A kórház és a járási hivatal szándéka találkozott, megoldást akartak találni, fogalmazott Surányi Anita járási tiszti főorvos. A kórház kivonta az udvari medencét az egészségügyi ellátásból, módosította a vízellátás és a vízkeverés módját. – Az udvari medence még mindig tartalmaz gyógyvizet, de a vízösszetétel már megfelel a jogszabályi követelményeknek – mondta. Kalmár Mihály. A Dr. Bugyi István Kórház főigazgatója hozzátette: egy-két nap múlva megérkeznek a vízvizsgálati eredmények, addig mindenképpen várniuk kell a gyermekeknek. A vizet naponta leeresztik, a medencét kitakarítják, kéthetente bakteriológiai vizsgálatot végeznek, így garantálva a megfelelő vízminőséget. A gyerekeket egy benti medence is fogadja majd.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a kórház és a derekegyházi önkormányzat alkotta konzorcium 125 millió forintot nyert egy pályázaton. Kalmár Mihály kifejtette: az összegből a rendelő tetőterében egy iroda épül, a járás településein szűrőprogramokat valósítanak meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közelharc a zöldségpiacon

Behajtani tilos táblák borzolják egyes kofák kedélyeit a Rákóczi utcai zöldségpiacon: csak 7 óra előtt és 10 óra után lehet járművel behajtani a sorok közé. Tovább olvasom