Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Szirbik és Farkas ősszel újból összecsap

Szentes - Szirbik Imre ötödik ciklusára, Farkas Sándor pedig duplázásra készül az őszi helyhatósági választáson Szentesen. Mellettük a Pálmások Szövetségének színeiben Karikó-Tóth Tibor iskolaigazgató, a Jobbik jelöltjeként pedig Molnár Attila vállalkozó száll versenybe a polgármesteri tisztségért.
Revánsot vehet a 2002-es önkormányzati választáson vereséget szenvedő Farkas Sándor Szirbik Imrén – a két politikus ősszel újra összecsap, ezúttal a polgármesteri székért mérkőznek meg. A város jelenlegi polgármestere már korábban nyilatkozta, hogy a négy, sorozatban megnyert választás után az ötödik ciklussal is megpróbálkozna. A Fidesz tavasszal első körben mandátumot nyerő országgyűlési képviselője 2006-ban nem szállt versenybe a városvezetői posztért, idén azonban duplázna. Minderről Farkas Sándor azt mondta lapunknak, a helyi szervezet egyhangúlag támogatta polgármesteri jelöltségét, amit a párt országos választmányának illetékes testülete hétvégi ülésén várhatóan megerősít. Kettejük versengése 8 évvel ezelőtt a szocialista jelölt győzelmével zárult, idén azonban az ő támogatottságukon kívül egyéb körülmények is szerepet játszhatnak a végeredmény kialakulásában.

Például az, ha a másik két parlamenti párt is állít polgármesterjelöltet. A Jobbik helyi szervezete ősszel minden szinten megmérettetné magát. Bocskay Csaba, a szentesi szervezet elnöke arról tájékoztatta lapunkat, hogy a képviselői mandátumok mellett a polgármesteri posztért is versenybe szállnak. Molnár Attila, egy könyvelőként dolgozó vállalkozó lesz a jelöltjük. A Lehet Más a Politika Csongrád megyei választmányának tagja, Málovics György azt mondta, egyelőre nincs szentesi polgármesterjelöltjük, és döntés sem született még arról, indítanak-e valakit.

Ugyancsak a végeredményt befolyásoló tényező lehet a helyi szerveződések szereplése. Az Együtt Szentesért Egyesület biztosan nem állít polgármesterjelöltet, a Pálmások Szövetsége viszont igen. Ők Karikó-Tóth Tibort, a Kiss Bálint református iskola igazgatóját indítják. A pálmások tegnap döntöttek a jelöltállításról. Az iskolaigazgató jól ismert a szentesiek körében, hiszen 2002 és 2006 között fideszes városatya volt, az elmúlt években pedig a Civil Tv műsorvezetőjeként is dolgozott.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. Szentes 2010. július 25. 08:58
  „A Civil TV már csak a szabad ég alatt mer riportot készíteni polgármesterünkkel. Szirbik nem fejtette ki az igazságot, hogy mit is ért a "demokratikus Szentes" alatt. Megismétlem, nem arra kapott felhatalmazást a választóktól, hogy az eltérő véleményen lévő szentesi embereket munkatársaival sunyi módon üldöztesse.”
 • 30. Őszödi 2010. július 19. 17:03
  „"Fellépünk a korrupció minden megnyilvánulása ellen, és bezárjuk a jogi kiskapukat a mások kárára ügyeskedők előtt." (MSZP, 2006.évi ígéretei)”
 • 29. gerbera 2010. július 17. 09:17
  „Visszagondolva 1998-2002-s Fidesz kormányzásra,Orbán úr Szentesre látogatott ,és ami nagy pofátlanság volt szirbiktől ,nem fogadta ,ez azt jelenti,hogy Fidesz gyülölő ,megismétlődik ugyan ez??, szirbik elbujik a pincébe ,ha netán a Fidesz vezetője ismét látogatást tesz ???de bezzeg mikor jöttek a poszt komcsi hazug haverjai megyesi, meg a többi hazug ,oda nyelvlógatva futott,kiállt a pódiumra és a hazug szoci dumákat nyomta a lakók felé,hülyítés céljából ,SZÉGYEN A VÁROSRA.”
 • 28. gerbera 2010. július 17. 09:05
  „26. hozzászólás katonabácsi 2010.07.15. 12:15

  "Mit akar még Farkas? Nem gondolnám, hogy mindkét helyen megállná a helyét. Én bevezetném, amit terveznek: Vagy polgármester vgy képviselő, de egyszerre ne legyen mindkettő!"

  És Szirbik mert szoci annak feltetted ezt a kérdést????kettős mérce.Szirbik a város felé jópofizik ,de a szoci kormány miden romboló intézkedését megszavazta,gombnyomogatásért nagy fizetés ,megélhetési ,nem politikus.”
 • 27. Power 2010. július 15. 16:59
  „26. katonabácsi 2010.07.15. 12:15
  Szirbik azt mondta, hogy "a két funkció egyaránt erősítve jelenthet nagy lehetőséget Szentes előtt".”
 • 26. katonabácsi 2010. július 15. 12:15
  „Mit akar még Farkas? Nem gondolnám, hogy mindkét helyen megállná a helyét. Én bevezetném, amit terveznek: Vagy polgármester vgy képviselő, de egyszerre ne legyen mindkettő!”
 • 25. rotátor 2010. július 13. 22:05
  „Ez a választás csak és kizárólag a szentesieken múlik.............Shrek? nem is rossz ötlet!”
 • 24. Power 2010. július 13. 07:49
  „Munkahelyteremtést, nagy projekteket, (Kurca rehabilitációja, bekapcsolódás a gyorsforgalmi út rendszerébe) és a kisemberek képviseletét ígérte Szirbik. Hogyan teljesültek ezek az ígéretek? A kisemberekről például teljesen megfeledkezett amikor a parlamentben ült és szavazott.”
 • 23. medvejanos 2010. július 12. 19:21
  „hisz mindig a kormányzó pártal egyező párt kapja a legtöbbet.”
 • 22. medvejanos 2010. július 12. 19:20
  „jajj az álláshalmozás ellen fellépő Fideszes... hoppááááá csak nem képviselő már ez a kedves Farkas:O

  ha rájuk szavazok se miatta fogok csupán a városunk miatt”
 • 21. Pengemester 2010. július 12. 16:12
  „Az a helyzet,hogy ez a választás most is Szirbik Imrének áll. Talán emlékeztek még rá,hogy 1998-ban Gombos doktoron csapódott le,hogy a választók a szadeszt büntették,2002-ben a jóindulatú,de súlytalan Demeter Attilát is bedarálta Farkas Úr. Azt´ négy évvel ezelőtt egy az egyben odadobták Szentest a szociknak,nyilván tartottak attól,hogy az állatorvosként,a lakosság között népszerűnek,elismertnek nevezhető Gombos András szavazói ha egy esetleges második fordulónál visszalépnek,csúnya zakó lesz a vége. Mindeközben (most meg nem mondom,hogy hányszor,de) a fideszes polgármesterjelölt Farkas Sándor volt,respekt az igyekezetért,de nem vette észre,hogy bár az ötös számú választókörzet kistelepülésein eredményesen szerepelt,de Szentes az nem jött össze neki.
  A jobbikos jelölt meg bocs,de súlytalan. Ezzel a Molnár Attilával Shreknél mélyebbre süllyednek a mocsárban,hagyják Attilát dolgozni,jó könyvelő,nem hülyegyerek,de nem polgármesternek való,ráadásul szintén fábiánsebestyéni gyökerű,mint Farkas,úgyhogy a bajszos megeszi desszertnek. (hacsaknem ő könyvel a Kinizsi téesznek)”
 • 20. nsada75 2010. július 12. 10:38
  „Power 2010.07.11. 20:56 Ígéretek most is voltak, Majd meglátjuk mi valósul meg belőle, de nagy reményed ne legyen...”
 • 19. Power 2010. július 11. 20:56
  „Az MSZP csodálatos dolgokat ígért 2002-ben, de 2006-ban is:
  "Több pénzt az önkormányzatoknak, több pénzt az embereknek!" ("Több pénzt az MSZP-nek, több pénzt a polgármesternek")

  "Visszaadtuk azt, amit a korábbi kormány elvett tőlük, bevezettük a 13. havi nyugdíjat, és elkezdtük a nyugdíjkorrekciós programot. 2006-tól emeljük az özvegyi nyugdíjakat, 2007-től pedig a nyugdíjazási időszakok szerint fokozatosan növeljük a különböző időszakokban megállapított saját jogú nyugdíjakat."”
 • 18. 1lefasisztázottbaloldali 2010. július 11. 11:58
  „Polgármesterünknek és a többi népnyomorítónak, az önmagukat baloldalinak és szocialistáknak nevező balliberálisoknak van-e lelkiismeretük, bűntudatuk?
  A 21. században semmilyen vezető nem engedheti meg magának a más véleményen lévők módszeres lejáratását, jogtiprását és a diktatórikus eszközökkel való megfélemlítését, mert ez nem demokratikus.”
 • 17. gerbera 2010. július 11. 08:26
  „16. hozzászólás nsada75 2010.07.11. 06:49
  Polgármester csak akkor dicsekedjen ha a parlamentben hasonlóan tevékeny az ország javára,sajnos a parlamentben az ország kárára nyomkodta a szavazatait ,és azt érezzük igazán megnyomorítónak ,mert hatással van az életünkre,polgármester kettős játszmát játszik város felé jó pofizik ,parlamentben a gyurcsany-bajnai hazugságai mellett szavazott,,, haladás kerékkötője. hogy magas a törlesztő rész, ,mostani kormány nyilvánosságra hozta a szocik által nem valós adatokat és ez helyes ,választók lássák a valós helyzetet , mert a választók felkérték a Fidesz kormányát erre,8 évig ment a szoci hazudozás , és most azért van csőd szélén az ország.polgármester soha nem fog együtt működni a mostani kormánnyal ,választónak a szoci irányításból még a város szintjén sem kérnek. .”
 • 16. nsada75 2010. július 11. 06:49
  „gerbera, az a baj, hogy nem lehet végignézni, hogy a legnagyobb fejlesztéseket melyik párt képviselői is szavaztak meg és esetleg kik tartózkodtak. Ha hozzá lehetne férni, látnád, hogy egyáltalán nem biztos, hogy "ezek más kormányzás alatt is elkészültek" volna.
  Engem nem érdekel az országos politika, helyi szinten meg értelmetlen politikáról beszélni. Ezért a városért jelenleg Szirbik Imre tett a legtöbbet, ezt mindenki aki nem vak az látja.
  A munkanélküliség országos probléma, a gazdasági világválságot , - ki kell, hogy ábrándítsalak, de - nem az MSZP csinálta. Minden esetre az egy hónapos FIDESZ kormányzás hatásait már érzem, soha nem volt ilyen magas a svájci frankos törlesztő részletem, és hálát adok az istennek, hogy nem ez a mostani kormány regnált akkor amikor tényleg csődközelben voltunk.”
 • 15. gerbera 2010. július 11. 04:37
  „Hibáztatják a multat, igérik a jövőt,lopják a jelent .
  Az aljas akkor a legveszélyesebb mikor nyájaskodik.”
 • 14. gerbera 2010. július 11. 04:30
  „10. hozzászólás átlag 2010.07.10. 16:36

  "A várost lakókat nem a piros vagy narancs szin érdekli hanem mit tett"

  Mit is tett,gyurcsany kormánnyal együtt működött ,minden országromboló intézkedést megszavazott,nyugdíjasok nyugdíját megnyirbálták, gázárát több mint 30x emelték, országot eladósították ,Szentesen nincs munkahely ,aki elveszíti másikat az nem talál , szoci kormány nem kormányozott hanem a pénzeket lapátolták kifelé a büdzséből saját hasznukra.
  utak, iskolák, középületek,
  társasházak felújítása, járdák, kerékpár utak, csatornázás, stb..ezek más kormányzás alatt is elkészültek volna ,Eu követelmény ,2002 előtt indultak el munkálatok terve,nem a polgármester ötlete volt .

  Nehogy már magasztaljuk azt a személyt aki aktívan részt vett az ország eladósításában ,Szentesnek több mint 800 milliós adóssága van,,,,egyik pillére volt bajnai(libás) gyurcsany kormánynak ,együtt működött velük , és választók erre mondtak nemet ,elég volt a szoci hazugságokból ,a megnyomorításokból, ,szocik az ország egyik legkártékonyabb rétege.”
 • 13. gerbera 2010. július 11. 04:08
  „11. hozzászólás nsada75 2010.07.10. 18:52
  Van nekik mit leimádkozni...de nem ezért járnak templomba a legnagyobb komcsik akik Isten tagadók voltak a nép előtt ,közben a gyerekeiket titokban templomban keresztelték ,nép közé vegyültek a kiskirályok népszerűséget fenntartva ,pártvonalon leszerepeltek ,taktikáznak ,ne feledjük szili katát ,választáskor Nyírségbe képpes volt utazni egy templomi misére, szépen vigyorgott ,nép közé vegyült ,mintha oda tartozna ,közben a népet gyülölik ,mindent elkövetnek a túlélésükért, szoci-komcsiknál,szili többször se ment a Nyírség tájára se ,nép hülyítés az egész,hogy a buta vallásos nép rájuk szavazzon,csak máz a vallásosság pénz az istenük .”
 • 12. Szentes 2010. július 10. 20:07
  „11. hozzászólás nsada75 2010.07.10. 18:52
  Az meg sem fordult a fejedben, hogy esetleg szerethetem a várost?
  Akitől nem azt a véleményt hallod, amit szeretnél az csak "kirohanás" lehet? Gondolom, hogy a többes számú igét sem véletlenül ragasztottad rám? Ennyit az egyéniségről.
  Nyugtasson meg az a gondolat, hogy őszintén írtam le gondolataimat.”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tekerősök táboroznak Szentesen

Szentes - Az ország tekerőlantosai szerda óta Szentesen táboroznak. Nyolcadik alkalommal rendezik… Tovább olvasom