Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

Találkoztak az egykori nagytőkei iskolások

Nagytőke – Nem tudnám felidézni, mikor volt hasonló rendezvény. Az iskola megszűnése óta lehet, hogy egyszer sem – hallottuk Kiss Nándor alpolgármestertől. Ő volt az egyik szervezője annak a nagytőkei találkozónak, amelyre közel 60-an jöttek az ország minden tájáról.
A kis falu lassan két évtizede végleg bezárt intézménye már csak romjaiban látható: az egykori diákok a művelődési házban nosztalgiáztak. – A találkozó ötlete tíz éve született meg bennem, most nagy örömmel töltött el, hogy ilyen sokan elfogadták a meghívást. Azokat kerestük meg, akik 1958 és 1968 között ide jártak akár csak egy évet is – mondta. Az összejövetel szervezésében komoly feladatot vállalt Dobóvári Károlyné.

Közel hatvanan jöttek el a találkozóra. Fotó: Králik Emese
Közel hatvanan jöttek el a találkozóra.
Fotó: Králik Emese

Elmondta, hogy a falu 1952-ben vált önálló településsé. Azért esett a választásuk erre az egy évtizedes időtartamra, mert az 52-ben született gyerekek 58-ban lettek elsősök. – Sok régi fényképet sikerült megszerezni, amelyből egy vetítés állt össze. A tanáraink közül többen eljöttek, ami nagy öröm számunkra – fogalmazott.

A ma már Szegeden élő Gyánti Ferenc három évig igazgatta a nagytőkei iskolát. – Régen jártam a faluban, jó érzés ismét itt lenni. Fiatal voltam, tele ambícióval – mosolygott az emlékeken. – Pályakezdőként kerültem ide, nagyon jól fogadtak, csodálatos emberek vettek körül minket – tette hozzá Négyesi János, aki hét évig tevékenykedett iskolaigazgatóként Nagytőkén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Azt tanítom: mindenki pótolhatatlan - interjú Malek Andreával

Kislányként a lakásukban rendszeresen megforduló híres énekesektől jött lázba, ma pedig az emberek szeretetéből töltekezik Malek Andrea. Tovább olvasom