Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Tanítókat tüntetnének ki Szentesen

Szentes - Tanító Öröksége Díjat alapítanának Szentesen, erről pénteki ülésén dönt majd a város képviselő-testülete. Az elismerés adományozását Vértes Judit nyugalmazott padagógus javasolta.
Tanító Öröksége Díjat alapítanának Szentesen, erről pénteki, soron következő ülésén dönt majd a város képviselő-testülete. Az elismerés adományozását Vértes Judit nyugalmazott tanítónő javasolta a grémiumnak, aki azt szeretné, hogy a kitüntetést olyan pedagógusok kapják meg, akik áldozatos munkájukkal és példamutatásukkal sokat tettek a jövő nemzedékek felneveléséért, a helyi hagyományok megőrzéséért, iskolák teremtéséért vagy azok fennmaradásáért. Továbbá az oktatás-nevelés területén hosszú időn keresztül végzett kimagasló tanítói munkát is ezzel a díjjal ismernék el.

A kitüntetésből évente egyet adományoznának, amelyet a pedagógusnap (június első vasrárnapja) tiszteletére rendezett városi ünnepségen adnának majd át. A díjjal oklevél, emlékplakett és pénzjutalom is járna. A címet - ha a kitüntetett arra érdemtelenné válik - vissza lehetne vonni.

Olvasóink írták

 • 3. KovácsPistike 2009. április 26. 13:08
  „Ki képviseli a Szentesen a "grémiumot"? A diák bezáró Bácskainé és az iskola bezáró Szűcs?
  Ezeket a megélhetési embereket az iskolák közelébe nem szabadna engedni.
  Minden részvétem a szentesi pedagógusoké!”
 • 2. Power 2009. április 24. 19:52
  „Igazad van niemand! Ma már csak azok kapnak valamit, akik eddig is jól melegedtek a tűznél, azokat a pedagógusokat Szentesen kevésbé értékelik, akik a gyengébb képességű gyermekekért a lelküket is kitették.”
 • 1. niemand 2009. április 22. 12:28
  „Az ötlet és a gondolat nagyon szép. DE.... ki dönti el, hogy ki kapja meg? Marad ezután is a szokásos? Közel ül a tűzhöz, jól tud bólogatni, vagy esetleg valóban tett is le valamit az "asztalra", egy bizonyos asztalra. Ha már egyszer megkapja valaki, miért vennék vissza? Adjuk is meg nem is? Aki igazi pedagógus az is marad,történjen bármi. Fel a fejjel és bízzunk a jövőben?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

E-napló Szentesen - Nincs több sumákolás

Szentes - Elektronikus napló bevezetését tervezi a jövő tanévtől a szentesi Kiss Bálint Református… Tovább olvasom