Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Új élőállat-fogadó és -beszállító rendszert adtak át a Hungeritnél

Új élőállat-fogadó és -beszállító rendszert, egyúttal Európa legnagyobb kacsavágó üzemét adták át pénteken a szentesi Hungerit Zrt.-nél.
Gépkocsikat, targoncákat, szállítókonténereket vásároltak, korszerűsítették az élőállat-fogadót. A beruházás 1,75 milliárd forintba került, 250 millió forint uniós és kormányzati támogatást is kaptak, mondta a részvénytársaság elnök-vezérigazgatója, Magyar József

– A beruházást az üzem működése közben kellett végrehajtani, a csirke- és a víziszárnyas-fogadó rendszer próbaüzeme szeptemberben indult. Hazánk egyedülálló, az állatjóléti és állatvédelmi előírásoknak maximálisan megfelelő rendszere valósult meg, a szárnysérülés 20, a combsérülés 7 százalékkal csökkent – fogalmazott.

A Hungerité Európa legnagyobb kacsavágó üzeme. Fotó: Králi Emese (képgaléria)


A Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára, Czerván György kiemelte: a szentesi cég beruházása összhangban van a kormány agrárstratégiájával, sok embernek ad munkát, magas hozzáadott értékű, feldolgozott termékeket állít elő, javítja a vidéki foglalkoztatást. Hangsúlyozta, hogy a következő hétéves uniós ciklusban a korábbinál 1,9 milliárd euróval jut majd több a magyar agrárgazdaságnak, a kormány 300 milliárd forintot szán élelmiszer-ipari beruházásokra, a lehetőséget nagyvállalatok számára is szeretnék elérhetővé tenni.

A Hungerité Európa legnagyobb kacsavágó üzeme. Fotó: Králi Emese (képgaléria)

Farkas Sándor országgyűlési képviselő példaértékűnek nevezte a Hungerit működését, a város polgármestere, Szirbik Imre pedig a céget mint a térség jelentős munkaadóját emelte ki.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Testével is versel Viola Szandra

Ha mosóport reklámozhatnak női testtel, a költészetet miért ne lehetne? Saját módszere van a figyelemfelkeltésre, a lényeg, hogy érdeklődjenek az emberek a modern költészet iránt. Tovább olvasom