Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Új út épül a szentesi ligetben 340 millióból

Szentes - Új út vezet majd a Csongrádi úttól az idősek otthonáig Szentesen. A 340 millió forintos beruházás eredményeként több lesz a parkolóhely a városban.
A város tervei szerint még az idén elkezdődik az útépítés a liget mentén. A bűzös Vecseri-fok csatornát egészen a gyaloghídig lefedik, a Csongrádi úttól az idősek otthonáig építik meg az utat. Azon merőleges állásban 60-70 új parkolóhely is lesz – a futballpályára vagy a Dózsa-házhoz érkezőknek is kedvezőbb lesz a helyzet. – A ligeti fürdőt majd ezen az úton is meg lehet közelíteni, így vélhetően megszűnik a zsúfoltság, amelyet most a liget másik oldalán tapasztalnak az autósok – mondta Cseuz Csaba. A városháza műszaki osztályának munkatársa elmondta, hogy az átalakítás régi terve a városnak. A későbbiekben korlátozni fogják a gépjárművek közlekedését a liget területén, az útépítés ennek a koncepciónak a része.

A ligetet szeli át az új út, amely az idősek otthonához vezet majd. Fotó: Tésik Attila
A ligetet szeli át az új út, amely az idősek otthonához vezet majd. Fotó: Tésik Attila

203 millió forintot nyert a regionális alapból a szentesi önkormányzat az új út építésére. A költségvetésben önerőként 137 millió forintot különítettek el erre a célra, a beruházás 340 millió forintból valósul meg – tájékoztatott Szilvássy Árpádné. A városháza vagyongazdálkodási irodájának munkatársa elmondta, jelenleg zajlik a közbeszerzési eljárás, ha minden jól alakul, jövőre kész lesz az új út az új parkolókkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Sarlós Isten feltárójának emlékezete Szentesen

Szentes - Száz esztendeje született Csalog József, akinek a nevéhez fűződik a világhírű lelet, a… Tovább olvasom