Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Üres volt a játékbolt ezüstvasárnap

Szentesen a belvárosban mindent meg lehet kapni, ami illik a karácsonyfa alá. Ezüstvasárnap mégis csak közepes volt a forgalom. Kelendőbb volt a könyv és fehérnemű, mint a játék.
A könyvesbolt előtt sétálók vettek is ajándékot. Fotó: Blahó Gabriella
Átlagos vasárnapokon szinte üresek a szentesi belvárosi utcák. Ezen a hétvégén mégis viszonylag sokan sétáltak az üzletek kínálatát böngészve. Arról nem lehet szót ejteni, hogy a vásárlói kedv nagyon magas lett volna a karácsonyt megelőző második vasárnap, amikor az üzletek legtöbbje délig nyitva tartott.

A játékboltban például alig akadt vevő. Bodnár Jenőné eladó szerint a nagyáruházak csábíthatták el a szentesieket, akiknek vélhetően nincs információjuk arról, hogy a legkeresettebb játékokat ők olcsóbban adják, mint a multik. A gyerekek kedvence, a falon járó autó és a lépegető ló egyébként a legnépszerűbb. Az üzletben toronymagasan sorakozó játékok között elvétve lehetett csak vevővel találkozni – néhány gyerek álldogált elmélyülten, megpróbálták befolyásolni a döntésben a szüleiket.

A fehérneműboltban viszont alaphangon nyüzsgő légkör fogadta a belépőt délelőtt tíz körül. A párok suttogva tanácskoztak arról, mit is válasszanak a kínálatból, és láthatóan nem akarták megosztani elképzeléseiket mindenkivel. Tirpák Jánosné tulajdonos szerint a fehérnemű azért is szép ajándék karácsonyra, mert egy darabnak ketten örülnek – a kényelmes viselet a mindennapokban a hölgyek közérzetére hat kedvezően.

Pólya Sándor és Téli Éva a könyvesboltban három kiválasztott kötettel a kézben még tétovázott. Szerettek volna választani még valamit. A pedagógus házaspár egyöntetűen azon a véleményen volt, hogy ismerőseiknek nem adhatnak ennél szebbet. A könyvek ára kicsivel több a szerintük elfogadhatónál, de nem tudnak róla lemondani. Külföldön élő magyar barátaiknak karácsonyra rendszerint könyvet adnak – a távolban élő honfitársak szerint a hazai könyvnek még az illata is más. Az ezüstvasárnap kedvező időpont nekik, hiszen a nagy készülődésben hét közben kevés idő adódik a vásárlásra, az ünnep előtt lesz még egy alkalmuk erre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erzsike néni már megbékélt a sorsával

Megbékélt már a sorsával a csongrádi Vincze Sándorné, aki nem csupán otthonra, de családra is lelt a… Tovább olvasom