Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Változás a közlekedésben

Ezentúl minden reggel rendőr irányítja a forgalmat a Tóth József és a Kossuth utca kereszteződésében Szentesen. A városi kapitány azután rendelte el a rendőri jelenlétet, hogy a képviselők egyike interpellált a témában.
A bíróság és a felújított megyeháza között minden reggel nagy a forgalom. Fotó: Vidovics Ferenc
Karikó-Tóth Tibor, a szentesi polgári frakció vezetője fogalmazta meg a testületi ülésen: a bíróság és a felújított megyeháza közötti területen, a városba Csongrád felől vezető út első kereszteződésében különösen nagy a forgalom. A környéken három általános iskola és két középiskola is található, a diákok és a tanárok itt járnak át. Ezen a helyen nincsen lámpa, viszont a forgalom nagyságából látszik, hogy valamilyen módon szabályozni kellene. Karikó elmondta lapunknak, hogy észrevételeit már egy korábbi interpellációban is megfogalmazta, akkor azt a választ kapta, hogy a körforgalom megépülésével a probléma enyhül. A körforgalom egyelőre nem épült meg, ezért a helyzet nem változott – jegyezte meg a képviselő, iskolaigazgató.

A kereszteződésben ezentúl reggelenként rendőr irányítja a forgalmat. Mint Karikó elmondta, üdvözli a rendőri jelenlétet, amelynek tapasztalatai a következő napokban nyilvánvalóak lesznek. A forgalomirányítást ezen a helyen Földvári N. István városi rendőrkapitány rendelte el, válaszul a képviselői interpellációra. A szentesiek utoljára a hetvenes években közlekedtek rendőr irányítása mellett ezen a helyen, amikor a város rendőrkapitánya még járőrként teljesített itt szolgálatot. Az alezredes most elmondta lapunknak, hogy ezentúl minden reggel negyed nyolc és háromnegyed nyolc között kollégáik irányítása mellett hajthatnak keresztül az autósok a kereszteződésben az utolsó tanítási napig. A kapitány szerint korábban – különösen a reggeli órákban – kialakultak itt veszélyes helyzetek. Ezt szeretnék a jövőben elkerülni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem kiabálnak be, de megvan a véleményük

A makói tápboltos baloldali ember volt, mégis a jobboldali polgármesterjelölt szórólapjait dugta a… Tovább olvasom