Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

Régészet a SZIN-en

Szeged - „Felkérjük tisztelt vendégeinket, hogy a női napozót férfi ivarszervekkel ne látogassák!" – olvastuk az egyik, napernyőre akasztott szóvirágon a Móra Ferenc Múzeum standjánál a SZIN-en.
Örkény egyperceseiből választhatnak a fesztiválozók idézeteket, amelyekkel az íróról elnevezett kuckót díszíthetik. A következő mondat is szemet szúrt valakinek: „Részeg halottakat nem szolgálunk ki".

A kultúrára fogékonyak egy rögtönzött régészeti feltáráson késő bronzkori, illetve rézkori kerámiákat rekonstruálhatnak. – Én keresgéltem ki a darabokat a homokból, és ecsettel letisztogattam, mert az a menő – mondta Kata, miközben celluxszal gondosan összeragasztotta az edényt. Barátnője inkább csak a jelenlétével segített. A lányok azt mondták, ami szembejön, azt megnézik a civil faluban.

Ősemberruhát ölthetnek és kerámiát rekonstruálhatnak a fesztiválozók. Fotó: Karnok Csaba
Ősemberruhát ölthetnek és kerámiát rekonstruálhatnak a fesztiválozók.
Fotó: Karnok Csaba

A kultúrpalota ősemberes kiállítása kapcsán őzbundát ölthetnek, bunkósbotot ragadhatnak a SZIN-ezők, a kreatívabbak állatmotívumokat karcolhatnak gipszbe, termékenységszobrot faraghatnak. Akik kitöltik az Örkény-kvízt, belépőket nyerhetnek a múzeum kiállításaira – tudtuk meg Hegedűs Anita PR-referenstől. A Tisza túloldalán, a Móra Ferenc Múzeumban és a Fekete Házban 500 forintért tekinthetik meg a kiállításokat – köztük a váci múmiákat – az érvényes SZIN-karszalaggal rendelkezők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZIN-re lép a kormányhivatal

A Csongrád Megyei Kormányhivatal szakigazgatási szervei az idén is képviseltetik magukat a Szegedi Ifjúsági Napokon. Tovább olvasom