Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

100 millióra büntethetik a TV2-t a Tények reklámja miatt

A GVH eljárást indított a csatorna ellen.
Februárban indította el a TV2 a megújult Tények reklámkampányát, amelyről már akkoriban is az a hír járta, hogy jogsértő lehet, ugyanis azt állították: Magyarország legjobb híradója - írja a borsonline.hu. Később a kérdéses mondatot idézőjelbe tették, most azonban a Gazdasági Versenyhivatal mégis eljárást indított a csatorna ellen.

– Jogellenes összehasonlító reklám tilalmának és a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt versenyfelügyeleti eljárás indul a csatorna ellen – tájékoztatta a hivatal az Indexet.

Amennyiben az eljárás után megbüntetnék a TV2-t, a bírság akár a százmillió forintot is elérheti.

– Az összehasonlításnak mérhető eredményeken kell alapulnia. A híradók esetében azonban ne­héz olyan mutatót találni, amitől az egyik a legjobb lesz, hiszen ez részben a nézők szubjektív megítélése – mondta egy szakértő a Népszava megkeresésére. A TV2 reagálásában részben megismételte korábbi közleményüket:

– A GVH-val kapcsolatos felvetéseket nem kívánjuk kommentálni. A TV2-nél folyamatos a beruházás, a csatorna fejleszti a hírműsorait, ha kell, bővíti az apparátust. Jelenleg azonban megfelelő mennyiségű szakember áll rendelkezésre, nincs rendkívüli helyzet. A Tények nézettsége folyamatosan nő – válaszolt a hírekre Fürst Ádám, a hírigazgatóság sajtósa.
 
Borsonline.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terrorista támadás ér egy Párizsba tartó vonatot Clint Eastwood új filmjében

Terrorista támadás ér egy Párizsba tartó vonatot Clint Eastwood új filmjében
Clint Eastwood új filmjében ismét hétköznapi emberek válnak hőssé. Tovább olvasom