Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

21 lány verseng a Magyarország szépe címért - galéria

A lányokat a szépségük mellett rátermettségük, nyelvtudásuk, tájékozottságuk alapján választotta be egy szakmai zsűri a legszebbek közé.
Több mint ezer jelentkező közül került ki az a huszonegy lány, akik közül tizenhatan június 21-én a Duna csatorna élő adásában mérkőzik meg egymással a Magyarország szépe címért.

A lányokat a szépségük mellett rátermettségük, nyelvtudásuk, tájékozottságuk alapján választotta be egy szakmai zsűri a legszebbek közé - hangzott el a verseny pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten.

A Magyarország Szépe verseny döntősei. Fotó: MTI (galéria)

A középdöntőbe ötvenen, a döntőbe huszonegyen jutottak tovább, akik a végső megmérettetésig egy felkészítő táborban vesznek részt. A táborból csak tizenhatan jutnak be a Tatár Csilla és Harsányi Levente vezette élő műsorba.

Tatár Csilla elmondta: a csatorna a döntő előtti napon, június 20-án levetíti azt a rövid filmet, amely bemutatja a verseny válogatóját, a lányok felkészülését, a táborban töltött heteiket, végül a finalistákat is.

A június 21-i Magyarország Szépe versenyen a zsűri egy királynőt és két udvarhölgyet választ ki, de a közönség is szavazhat a neki legjobban tetszőre.

A megmérettetés győztese képviseli majd Magyarországot a Miss World 2015 nemzetközi döntőjén a kínai Szanjában.

A Magyarország Szépe verseny döntősei. Fotó: MTI (galéria)

Kulcsár Edina, a tavalyi királynő, a 2014-es világverseny londoni döntőjén a második helyezést érte el.

A Miss World szépségversenyt először 1951-ben rendezték meg, magyar résztvevő pedig 26 évvel ezelőtt szerepelt rajta először.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sebbenzinnel mosta ki ruháit, felrobbant a lakása

A nagy erejű robbanás Bécsben történt, 70 tűzoltó, sok rendőr és egészségügyi szakember segített a… Tovább olvasom