Délmagyar logó

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 5°C | 10°C Még több cikk.

A Tények a legfontosabb hírforrás Magyarországon

A Nézőpont Intézet kutatásából kiderül, hogy a magyar lakosság 80%-a minden új információt az elektronikus médiából szerez, a fogyasztók 62%-a naponta néz vagy hallgat hírműsorokat.
A Nézőpont Intézet kutatása szerint a híradók továbbra is meghatározó szerepet töltenek be az állampolgárok tájékozódásában. A legfrissebb elemzések szerint a Tények számít a legfontosabb hírforrásnak Magyarországon. A TV2 hírműsora az összhíradások 31%-át teszi ki hosszban és 27%-ot a tudósítások számában.

A Nézőpont Intézet kutatásából kiderül, hogy a magyar lakosság 80%-a minden új információt az elektronikus médiából szerez, a fogyasztók 62%-a naponta néz vagy hallgat hírműsorokat. A tévénézők 71%-a tudatosan kapcsol a hírműsorokra, a lakosság 36%-a reggel, míg 73%-a este néz híradót.

A Nézőpont Intézet 2013. III. negyedéves híradóelemzéséből kiderül, hogy a TV2-n látható Tények az összhíradások 31%-át teszi ki hosszban és 27%-ot a tudósítások számában. A piacvezető Tények július 29-től korábban és hosszabb műsoridőben került adásba, amely a tudósítások számának emelkedését is magával hozta. A Tények tudósításainak száma a harmadik negyedévben elérte a 2462-ot, amely 272 darabbal több, mint a második negyedévben. Ugyanebben az időszakban az RTL Klub esti híradójában 1934, az m1-en pedig 1860 tudósítás volt látható.

A Tények adásaiban a kormány és kormánypártok szereplése közel 66 százalék volt, az ellenzéki pártok képviselői pedig 33 százalékban jelentek meg a TV2 hírműsorában, amely arány megfelel a nemzetközi sztenderdeknek.

Az elemzés egyértelműsíti a TV2 domináns szerepét az elektronikus hírpiacon úgy, hogy ebbe az összesítésbe nem számít bele, hogy a TV2 nem csak a 18 órás Tényekben, de más műsoraiban is foglalkozik aktuális hírekkel. Az esti Tények mellett piacvezető a Mokka és a Tények Reggel is, a SuperTV2-n szintén minden este jelentkezik az élő hírműsor, emellett a Tények a FEM3-on is jelen van.

Míg más kereskedelmi csatornákon megszűntek a napközbeni hírműsorok, a TV2 tovább bővítette kínálatát a hírszolgáltatásban, és több mint egy évvel ezelőtt elindította a Tények Délután kiadását, amely élő hírműsorként minden hétköznap jelentkezik. A Tények Este adásaiban a kulturális és politikai közélet legmagasabb szintű reprezentánsai adnak hosszú, rendszeresen exkluzív interjút szinte minden nap. Az elmúlt időszakban a TV2 késő esti hírműsorában Andor Éva vendégül látta többek között Jiri Menzelt, Edita Gruberovát, Joe Esterhast, Leslie Mandokit, Szabó Istvánt, Fischer Ivánt, Kocsis Zoltánt, Fischer Ádámot és Vidnyánszky Attilát. Tavaly eljött a Tények Este műsorába a világ egyik legnagyobb karmestere, Riccardo Chailly, akit most neveznek ki a milánói Scala zenei igazgatójává.

Olvasóink írták

 • 5. pachakuti 2013. október 31. 11:05
  „Emlékszik még valaki a "fellazítás" politikájára? A TV2 ugyanazt - és a céljait tekintve sajnos jól - teszi a világhódítók érdekében.”
 • 4. Pirát 2013. október 31. 08:42
  „3#-as ! szerintem négy elemi, és 30-as IQ fölött már nem vezetnek ilyen határozottan !
  sajnos én nem tudok véleményt mondani róla, mivel csak fontosabb események kapcsán szoktam belenézni - a kontraszt kedvéért... de akkor is hónapokra megüli a gyomrom, és tűnődöm: nem-e meg kellene vonni a szavazati jogot, és az állampolgárságot ...na meg a működési engedélyt ettől a szenny kanálistól ?!”
 • 3. dilidoki 2013. október 31. 07:55
  „"A Tények a legfontosabb hírforrás Magyarországon"
  Ez azokra is igaz, akik legalább a nyolc általánost elvégezték?”
 • 2. NTK 2013. október 31. 07:32
  „Ha valaki a Tények alapján próbál tájékozódni akkor nagyon egyoldalúak lesznek az ismeretei a világ történéseiről. Ez egy katasztrófa híradó. Jobb szó nincs rá.”
 • 1. szegarazs2 2013. október 31. 07:29
  „Tények?
  Ja, az a bulvárkrimimocsok?
  Ami másról sem szól, csak arról, hogy megölte, elgázolta, megverte, felgyújtotta, elrabolta. Csak a bulvárerőszak hírei. Hát ha a tv2-nek ezek a tények....

  És a sok hülye embernek meg ez kell...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bekeményítettek New Yorkban: 21 év alatti nem vehet dohányárut!

A város tanácsa a legszigorúbb korlátozást vezette be az amerikai nagyvárosok közül a… Tovább olvasom