Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Internetes videopályázatot hirdet az amerikai Martha Graham Company

Háromperces pszicho drámák elkészítésére írt ki internetes videopályázatot az amerikai Martha Graham Company társulat.
Az On the Couch: An Inner Monologue (A díványon: egy belső monológ) címen meghirdetett versenyre a világ minden tájáról várják a pályamunkákat. A versenyzőknek egy háromperces kisfilmben kell elmesélniük, hogy milyen érzéseket váltott ki belőlük a társulat hivatalos honlapjára korábban feltöltött két videó.

A felvételeken egy férfi és egy női táncos látható, akik egy terápiás kezelésen részt vevő páciens érzéseit - belső küzdelmeit, és örömeit - keltik életre a mozdulataikkal. A pályamunkákra vonatkozó egyik megkötés, hogy meg kell jeleníteni bennük a táncosok gondolatait: akár hangalámondással, akár feliratozással.

A kisfilmnek a "Doktor, újra megtörténik" mondattal kell kezdődnie, és el kell hangoznia benne a néhai Martha Grahamtől származó híres idézetnek is, miszerint: "A mozdulat sohasem hazudik". A nyertes pályamunkát egy szakértői zsűri fogja kiválasztani.

Az elismerés mellett a győztes 500 dolláros (115 ezer forint) pénzjutalmat kap. A február 15-i határidővel meghirdetett verseny második helyezettjét 300 dollárral (69 ezer forint), a bronzérmes versenyzőt pedig 200 dollárral (46 ezer dollár) fogják jutalmazni.

A dobogós munkák mindegyikét a társulat márciusban megrendezésre kerülő New York-i előadásán fogják levetíteni. A modern tánc egyik klasszikusaként tisztelt Graham 1991-ben hunyt el, hatvan évvel azután, hogy megalapította az örökségét ma is őrző társulatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rákkutatás támogatásáért fut Rómáig egy brit nő

A rák elleni harc nevében Franciaországból egészen Rómáig fut el egy 65 éves brit maratoni futónő. Tovább olvasom